ادامه "کشتار پرندگان مهاجر" در سواحل شمالی/ این رسم میهمان‌نوازی نیست!

ادامه "کشتار پرندگان مهاجر" در سواحل شمالی/ این رسم میهمان‌نوازی نیست!

در روزهای پایانی میزبانی مازندران از "پرندگان مهاجر" گروهی از شکارچیان با صورت‌های پوشیده و سلاح گرم به سواحل یورش برده و شروع به قتل عام پرندگان مهاجر می‌کنند!

به گزارش خبرنگار محیط زیست باشگاه خبرنگاران پویا؛ به تازگی فرماندار فریدون‌کنار به دنبال افزایش انتقادات از شکار بی‌رویه پرندگان در تالاب‌ها و آب‌بندهای استان مازندران و در توجیه اعمال شکارچیان قسی‌القلب این استان، بی‌کاری را بهانه این شکار بی‌رویه دانسته و اظهار کرده است که  مشکل شکار پرندگان در فریدون‌کنار چیزی شبیه مشکل کولبران و سوخت‌بران است!

این ادعا در حالی مطرح می‌شود که سالانه تعداد زیادی از این کولبران که به واسطه نرخ بالای بی‌کاری و نبود هیچ‌گونه شغل مولد در منطقه اقدام به کولبری کرده‌اند, به اشکال مختلف جان خود را از دست می‌دهند؛ در مقابل شکارچیان غیرمجاز هستند که جان می‌ستانند و در کمال وقاحت به این کار عشق می‌ورزند.

هر ساله حدود 300 هزار پرنده، طعمه شکار غیرمجاز می‌شوند و از  حدود 1.5 میلیون پرنده مهاجر که سالانه به سوی تالاب‌ها و آب‌بندهای مازندران پرواز می‌کنند, یک پنجم آن‌ها طعمه شکارچیان می‌شوند.

این جمعیت زیاده‌خواه در حدود 3 ماهی که مازندران از انواع پرندگان مهاجر میزبانی می‌کند, درآمدهای هنگفتی به جیب می‌زنند و با کشتار پرندگان و مهاجر و کاسبی با آن‌ها علاوه بر نشان دادن بی‌رحمی خود, یک آبروریزی عظیم را در سطح بین‌المللی برای کشور به ارمغان می‌آورند.

با وجود اینکه فروش رسمی این پرنده‌ها در بسیاری از شهرهای استان‌های شمالی غیرقانونی است اما بازار پرندگان فریدونکنار عرصه را به بهترین شکل برای شکارچیان غیرمجاز فراهم کرده است تا در کمال آسودگی حاصل جنایات خود را در ویترین‌های این بازار به نمایش بگذارند!

بازار فروش لاشه پرندگان مهاجر در فریدونکنار با وجود چندین سال پیگیری رسانه‌ای و وجود مصوبات مختلف، هر سال همزمان با ورود نخستین گروه‌های پرندگان زمستان‌گذر به مازندران، فعالیتش پر رونق‌تر می‌شود و در نبود نظارت مناسب به محلی برای جولان و کسب درآمد شکارچیان غیرمجاز تبدیل شده است.

با اینکه در اسفند ماه سال 1396 پس از چندین سال اعتراض و پیگیری دوستداران محیط زیست، یگان حفاظت محیط زیست با هماهنگی و همکاری مسئولان استانی و محلی توانست جایگاه اصلی این بازار را که کابوس همه ساله محیط‌بانان و تشکل‌های زیست محیطی بود، جمع کند اما دیری نپایید که به دلیل آنچه که بعدها از سوی محیط زیست، بی‌رغبتی مسئولان محلی برای همکاری نامیده شد، بار دیگر بساط پرنده‌فروشی در این بازار پهن شد!

مرغابی، غاز، خوتکا, چنگر و قو از جمله پرندگانی هستند که با وجود ممنوع بودن شکار آن‌ها، هر ساله در استان مازندران شکار می‌شوند و به طور غیرمجاز در این بازار با قیمت‌های بالا خرید و فروش می‌شوند؛ در ماجرای کشتار و دزدیدن قوهای مهاجر نیز که در 2 هفته گذشته مطرح شده بود، ردپای بازار پرندگان فریدونکنار دیده شد و شکارچیان غیرمجاز هر قو صید شده را در بازار پرنده فریدونکنار بین 500 تا 700 هزار تومان معامله کرده‌ بودند!

در آخرین اقدام نیز در روزهای پایانی میزبانی مازندران از پرندگان مهاجر گروهی از شکارچیان با صورت‌های پوشیده و سلاح گرم به سواحل آشوراده یورش برده و شروع به قتل عام پرندگان مهاجر کرده‌اند و حتی ادعا شده که این افراد به محیط‌بانان نیز شلیک کرده‌اند.

شکار , بحران های محیط زیست , شکار , بحران های محیط زیست ,

این اقدام شکارچیان مازندرانی تحت عنوان "قرق‌شکنی" هر ساله در پایان فصل مهاجرت پرندگان در آب‌بندان‌ها و تالاب‌های این استان انجام می‌شود و باقیمانده پرندگان مهاجر که از روش‌های مختلف صید جان سالم به‌ در برده‌اند پیش از آغاز مهاجرت قتل‌عام می‌شوند.

ضرورت دارد تا هرچه زودتر با همکاری استانداری مازندران, یگان حفاظت سازمان محیط زیست و سایر ارگان‌های مسئول درباره این مشکل چاره‌اندیشی شود تا دیگر مجالی برای شکارچیان غیرمجاز در این استان باقی نماند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon