رئیس کل دادگستری استان مرکزی: پارک فناوری باید زمینه بازگشت نخبگان را فراهم آورد


رئیس کل دادگستری استان مرکزی: پارک فناوری باید زمینه بازگشت نخبگان را فراهم آورد

گروه استان‌ها ـ رئیس‌کل دادگستری استان مرکزی گفت: پارک فناوری استان مرکزی باید زمینه بازگشت نخبگان به استان را فراهم آورد.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از  اراک، حجت‌الاسلام عبدالمهدی موسوی در بازدید از پارک علم و فناوری استان مرکزی با اشاره به تلاش در راستای رفع مشکلات اظهار داشت: یکی از اقدامات مهم پارک علم و فناوری تبدیل دانش پیشرفته و فناوری برتر به محصول و خدمات قابل استفاده در مجامع تخصصی و کف اجتماع است به طوری که برتری‌ها و برجستگی‌های علمی بشر برای کف جامعه قابل استفاده نیست و شاید قابل فهم هم نباشد بنابراین باید به محصولی تبدیل شود که علاوه بر استفاده در مجامع تخصصی، کف جامعه هم از محصول و دانش برتر بهره‌مند شود.

وی افزود: اقدامات ارزشمندی در پارک علم و فناوری استان انجام شده که باتوجه به مشکلات موجود برای رفع آنها باید تلاش کرد.

رئیس‌کل دادگستری استان مرکزی ادامه داد: مقام معظم رهبری در زمینه پاسداشت زبان فارسی تاکید کردند که باید علم آنقدر در جمهوری اسلامی پیشرفت کند که دانشمندان دنیا زبان فارسی را یاد بگیرند تا بتوانند به پیشرفت‌های علمی ما دست پیدا کنند بنابراین این موضوع ارزش علم و زبان فارسی را مطرح می‌کند و باید توجه ویژه داشته باشیم.

موسوی تصریح کرد: پس از جمهوری اسلامی موفقیت‌های بسیاری کسب شده به طوری که در زمینه رشد مقالات علمی در سال‌های اخیر رتبه نخست منطقه بودیم و در دنیا رتبه‌های بسیار خوبی داشتیم و موفقیت‌ها رشد چشمگیری داشته است.

وی بیان کرد: باید یافته‌های علمی توسط پارک‌های علم و فناوری به محصول و خدمات اجتماعی و تخصصی تبدیل شود و امیدواریم نیروهای جوان و دانشگاهی یافته‌های علمی خود را در پارک‌های علم و فناوری به‌کارگیرند و بستر مناسب برای آنها فراهم شود تا بتوانند در خدمت بشریت و جامعه قرار دهند.

رئیس‌کل دادگستری استان مرکزی ادامه داد: مقام معظم رهبری حدود  12 سال در زمینه اقتصاد، تولید و اشتغال تاکید کردند و این گره باید در مجامع علمی باز شود و جاذبه علمی و دانش‌بنیانی کسب کنند سپس وارد کارگاه شوند درحالی که بسیاری از کارگاه‌ها از دانش فراری هستند به همین سبب باید در این زمینه آسیب‌شناسی انجام شود.

موسوی تصریح کرد: باید جلسه تخصصی با حضور مدیران استان برگزار شود تا موضوع توسعه تحصیلات تکمیلی با آموزش‌های عالی استان و زیرساخت‌ها بررسی و مشکلات این دو حوزه رفع شود و در زمینه دانش‌بنیان شدن صنعت، اقتصاد و تولید ثروت قدم برداریم.

وی با اشاره به رفع مشکلات و نواقص با همکاری مدیران، سرمایه‌گذاری مالی و غیره گفت: ضعف اطلاع‌رسانی در پارک علم و فناوری استان وجود دارد به طوری که جاذبه‌ها و موفقیت‌ها به خوبی معرفی نشدند و در حوزه سرمایه‌گذاری هم باید دعوت از ایرانیان خارج از کشور که امکان سرمایه‌گذاری در کشور دارند، انجام شود و از طرفی هم ضرورت سرمایه‌گذاری در حوزه‌ها در ابعاد مختلف علمی، پژوهشی و غیره باید مشخص شود.

رئیس‌کل دادگستری استان مرکزی خاطرنشان کرد: اگر دانشمندی را می‌توان جذب کرد که می‌تواند به اقتصاد ما، صنعت دانش‌بنیان و سرمایه‌گذاری در استان کمک کند اما برای ورود به جمهوری اسلامی موانعی وجود دارد باید این موضوع مطرح شود تا در کارگروه تخصصی، فنی، قضایی، اطلاعاتی و امنیتی مورد بررسی قرار گیرد و تلاش می‌شود تا موانع رفع شود‌.

استان مرکزی با 103 شرکت در زمینه تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان رتبه نهم کشور را دارد

"محمد رفیعی" رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی نیز در این بازدید با اشاره به عملکرد پارک علم و فناوری اظهار داشت: هدف پارک علم و فناوری استان ارتقای فناوری و افزایش رقابت بین شرکت‌‌ها و واحدهای فناور است و در واقع پارک علم و فناوری فضایی برای توسعه فناوری و نوآوری است که از سال 1382 پارک در اراک راه‌اندازی شد و تلاش می‌کند که واحدها و افراد سرآمد را جذب کند.

وی افزود: در سال 96 دفتر مرکز رشد در دانشگاه صنعتی اراک رقم زده شد و در سال 97 سایت اصلی راه‌اندازی شد و مشکلاتی در حوزه زیرساخت‌ها داشت که بخشی از آنها برطرف شده اما بخش‌هایی از جمله راه دسترسی و سایر موارد هنوز باقی‌مانده که نیازمند همکاری دستگاه‌ها است.

رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی ادامه داد: در سال 98 مرکز رشد تخصصی کشاورزی و در سال 99 مرکز رشد محلات راه‌اندازی شد که تجربه خوبی بود تا برای شهرستان‌های ساوه، دلیجان و خمین هم در نظر گرفته شود.

رفیعی با اشاره به حوزه‌های کاری پارک گفت: مهم‌ترین حوزه‌های پارک ساخت و تولید تجهیزات و ماشین‌آلات پیشرفته صنعتی، صنایع نسل چهارم، هوشمندسازی و اتوماسیون، فناوری اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد دیجیتال، تجهیزات و ملزومات پزشکی و آزمایشگاهی، صنایع خلاق و فرهنگی و غیره است.

وی تصریح کرد: خدمات پارک در دو حوزه شرکت‌های نوپا و شرکت‌های رشدیافته است و 40 شرکت رشد یافته داریم، به زودی پارک دانش‌آموزی استارت زده می‌شود که محیطی برای فرهنگ‌سازی دانش‌آموزان در زمینه فناوری، نوآوری و توسعه فناوری است.

رئیس پارک علم و فنا‌وری استان مرکزی عنوان کرد: در دوران شیوع بیماری کرونا حدود 18 شرکت در حوزه تولید اقلام مبارزه با بیماری کرونا از جمله تولید الکل، ماسک، تجهیزات موردنیاز و غیره فعالیت کردند.

رفیعی با اشاره به آمار و عملکرد واحدهای فناور تا پایان دی ماه امسال گفت: تعداد واحدهای فناور پذیرفته شده در پارک 675 شرکت و هسته فناور و تعداد واحدهای فناور مستقر 173 واحد، میزان درآمد واحدهای فناور 130 میلیارد تومان، میزان صادرات واحدهای فناور یک میلیون و 200 هزار دلار، تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک 16 شرکت از مجموع 103 شرکت دانش‌بنیان در استان و تعداد محصولات فناورانه و دانش‌بنیان 274 محصول و خدمت بوده است.

وی افزود: استان مرکزی با 103 شرکت در زمینه تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان رتبه نهم کشور را دارد و یکی از موفقیت‌ها کسب عنوان نخست و برتر در جشنواره ملی شیخ بهایی از سال 96 تا1400 و کسب رتبه نخست جشنواره ملی شتاب در سال 97، برگزاری بیش از100 دوره کارگاهی و آموزشی و غیره است.

رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات موجود محدود بودن اراضی پارک، کمبود اعتبارات عمرانی برای تکمیل و توسعه تاسیسات زیربنایی و آماده‌سازی سایت اصلی، فقدان بودجه لازم برای خرید تجهیزات اساسی و تخصصی مورد نیاز آزمایشگاه‌ها، کمبود شدید فضاهای تخصصی برای تمرکز و توسعه فعالیت‌های عملیاتی و تولیدی، عدم توسعه و استقرار مراکز رشد و واحدهای فناور در سایر شهرستان‌ها به‌ویژه ساوه، خمین و دلیجان است.

انتهای پیام/713/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon