روایت تسنیم از مصائب دانشآموزان در آذربایجانغربی/ تحصیل در مدارس تخریبی و کانکسی با سوز سرما
گروه استانها- هماکنون بسیاری از مدارس سطح آذربایجانغربی همچنان از بخاری نفتی استفاده میکنند و ۳۹ درصد کلاسهای درسی استان غیراستاندارد هستند و بسیاری از دانشآموزان نیز مجبور به تحصیل در مدارس تخریبیاند.
به گزارش حبرگزاری تسنیم از ارومیه، با وجود اینکه در سالیان گذشته مدارس و کلاسهای درسی بسیاری در آذربایجانغربی احداث و تحویل آموزش و پروش شده است اما همچنان در این استان میانگین سرانه فضای آموزشی از متوسط کشوری پایینتر است تا جایی که گفته میشود سرانه آن در آذربایجانغربی چهار متر و کشوری هشت و نیم متر است.
همچنین بسیاری از مدارس سطح استان همچنان از بخاری نفتی استفاده کرده و 39 درصد کلاسهای درسی آذربایجانغربی غیراستاندارد هستند و حتی برخی از دانشآموزان همچنان مجبورند تا در فصل سرد زمستان و گرمای تابستان در مدارس کانکسی سر کرده و ادامه تحصیل دهند.
امروزه اهمیت آموزش و پرورش بر کسی پوشیده نیست و بنابراین هر جامعهای برای رشد و توسعه علمی و فرهنگی خود ناگزیر به اهمیت و توجه جدی به سیستم آموزشی خود است.
500 کلاس درس سال آینده در آذربایجانغربی احداث میشود
اخیرا استاندار آذربایجانغربی بر استفاده از ظرفیتهای ملی و استانی برای ساخت مدارس در استان به منظور برچیده شدن مدارس کانکسی را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: در دهه فجر امسال 303 کلاس درس برای 10 هزار و 600 دانشآموز به بهرهبرداری رسید و امید است در سال آینده بتوان با احداث 500 کلاس درس، بخشی از مدارس کانکسی در استان را حذف کرده تا به میانگین کشوری در این شاخص برسیم.
مدارس کانکسی فراوانی در پیرانشهر و سردشت وجود دارد
حتی تعداد مدارس کانکسی در شمال و جنوب آذربایجانغربی به اندازهای است که نماینده مردم سردشت و پیرانشهر و عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در توئیتی نوشت که سرانه فضای آموزشی در دو شهرستان سردشت و پیرانشهر در سطح بسیار پایینی قرار دارد و در این دو شهرستان هنوز هم مدارس کانکسی فراوانی وجود دارد که با شرایط جوی منطقه سازگار نیست.
کمال حسینپور تصریح کرد: مدارس تخریبی متعددی در شهرستانهای سردشت و پیرانشهر وجود دارد که نیازمند بازسازی و نوسازیاند.
لزوم برچیدن مدارس کانکسی در آذربایجانغربی
همچنین سرپرست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجانغربی با تاکید بر اینکه دولت عزم راسخی برای تقویت نهضت مدرسهسازی دارد افزود: تاکید استاندار نیز بر نوسازی مدارس و جمعآوری مدارس کانکسی در استان است.
یاسر رهبردین بیان کرد: شاخص نهضت مدرسهسازی در کشور 5.18 مترمربع به ازای هر دانشآموز بوده اما در آذربایجانغربی این شاخص پایینتر از شاخص کشور است و برای رسیدن به شاخص کشوری با روحیه مطالبهگری برای اخذ اعتبارات از وزارتخانههای متولی، وارد میدان عمل شدهایم.
وی افزود: هماکنون511 کلاس درس نیز در مراحل پایانی ساخت هستند و امید است تا آغاز سال تحصیلی جدید به بهرهبرداری برسند و از سوی دیگر تمامی تلاش خود را برای جذب اعتبار و کمک خیران برای جایگزینی مدارس جدید به جای 399 مدرسه کانکسی در استان شود.
سرپرست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجانغربی اظهار داشت: در همین راستا اولویت اول جمع آوری 120 مدرسه کانکسی با بیش از 20 دانشآموز بوده که با تامین اعتبارات لازم و همکاری خیران و اداره نوسازی مدارس استان در کمترین زمان ممکن محقق میشود.
انتهای پیام/ش