مقام بهداشتی یمن: از زمان آغاز تجاوزات ائتلاف سعودی ۳۹ هزار یمنی به سرطان مبتلا شده‌اند/ اختصاصی

مقام بهداشتی یمن: از زمان آغاز تجاوزات ائتلاف سعودی 39 هزار یمنی به سرطان مبتلا شده‌اند/ اختصاصی

مدیر بخش بهداشت یمن اعلام کرد که از زمان آغاز تجاوزات علیه یمن ۳۹۰۰۰ نفر در این کشور به سرطان مبتلا شده‌اند که در نتیجه محاصره ظالمانه امکان درمان و انتقال آنها به خارج از کشور وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار تسنیم از صنعاء، در سایه تجاوزات و جنگ ویرانگر و محاصره ظالمانه‌ای که ائتلاف متجاوز آمریکایی-سعودی-اماراتی از مارس 2015 علیه یمن تحمیل کرده است، بخش بهداشت و درمان و بیمارستان‌ها و مراکز درمانی این کشور از جمله بخش‌های حیاتی یمن هستند که تحت تاثیر تبعات منفی جنگ قرار گرفته‌اند.

درحالی که روز به روز آمار ابتلا به بیماری‌های مزمن و لاعلاج همچون سرطان در یمن افزایش می‌یابد، بیماران یمنی به دلیل محاصره تحمیل شده توسط ائتلاف متجاوز، از حداقل خدمات برای درمان نیز محروم هستند.

در همین راستا مصاحبه‌ای با یکی از مسئولان بخش بهداشت و درمان یمن ترتیب داده‌ایم.

دکتر «مطهر المرو»، مدیر بخش بهداشت در صنعا، در ابتدای مصاحبه خود با خبرنگار تسنیم اعلام کرد: در سایه تجاوزات و محاصره علیه یمن وضعیت بخش بهداشت این کشور به شدت وخیم است و همین امر تاثیر منفی بر زندگی هزاران بلکه صدها هزار بیماری که به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند، دارد؛ بیمارانی که به دلیل محاصره اعمال شده توسط ائتلاف متجاوز به سرکردگی عربستان سعودی علیه آنان، با کمبود شدید امکانات، تجهیزات پزشکی، دارو و سایر موارد از جمله دستگاه‌های تشخیصی که به کادر پزشکی در تشخیص بیماری‌ها و درمان بیماران کمک می‌کند، مواجه هستند.

وی افزود: وضعیت بهداشت و درمان یمن به شکل مستقیم تحت تاثیر تجاوزات وحشیانه به سرکردگی عربستان سعودی علیه یمن و ملت آن قرار گرفته است. به ویژه اینکه کشورهای متجاوز مراکز بهداشتی و کادرهای درمان که در بخش بهداشت و درمان فعالیت می‌کنند را مورد هدف قرار می‌دهند. بسیاری از اعضای کادر درمانی و بهداشتی یمن در نتیجه بمباران‌های مستمر ائتلاف آمریکایی- سعودی- اماراتی به شهادت رسیده‌اند.

دکتر المرو ادامه داد: ائتلاف متجاوز بیمارستان‌هایی که سازمان‌های بین المللی در آن کار می‌کردند را نیز مورد هدف قرار داده‌اند که همین امر موجب از کار افتادن این بیمارستان‌ها و جان باختن بسیاری از اعضای کادر پزشکی متعلق به سازمان‌های مذکور شده است. کشورهای متجاوز همچنان مانع ورود بسیاری از داروها به یمن می‌شوند و موانع زیادی در مسیر رسیدن این داروها به بیمارستان‌های یمن قرار داده‌اند و علاوه بر آن مانع ورود تجهیزات مدرن پزشکی که در تشخیص بیماری‌ها کمک می‌کند، می‌شوند.

وی تصریح کرد:کشورهای متجاوز از خروج بیش از سه هزار بیمار سرطانی یمنی که برای درمان باید به خارج از کشور منتقل شوند جلوگیری کرده‌اند. البته این آمار مربوط به بیمارانی است که نام آنها به شکل رسمی در فهرست‌های مرکز سرطان یمن ثبت شده است. ناگفته نماند برخی از افراد نیز نتوانستند برای ثبت پرونده خود به مرکز انکولوژی مراجعه کنند.

این پزشک یمنی با بیان اینکه داروهای سرطان داروهای گران قیمتی هستند و باید برای رسیدن به محل نگهداری توسط تجهیزات سرمایشی و به شکل سریع منتقل گردند، گفت: به دلیل تداوم تجاوزات و محاصره علیه یمن این شرایط برای انتقال داروهای سرطانی فراهم نیست و وزارت بهداشت همچنان برای تهیه این داروها با مشکلات زیادی مواجه است؛ زیرا به دلیل کمبود نقدینگی و منابع بانک مرکزی یمن و همچنین افزایش تعداد بیماران بودجه کافی برای خرید این داروها و ارائه خدمات درمانی مناسب برای بسیاری از بیماران وجود ندارد.

مدیر بخش بهداشت دولت نجات ملی یمن اشاره کرد: میزان مرگ و میر در میان بیماران سرطانی یمنی به دلیل محاصره اعمال شده توسط ائتلاف متجاوز به سرکردگی عربستان و ممنوعیت ورود داروهای لازم و کافی، بسیار بالاست؛ جایی که هر روز یک بیمار در مرکز انکولوژی یمن جان خود را از دست می‌دهد. تعداد بیمارانی که سالانه جان خود را در این مرکز از دست می‌دهند، دست کم به 300 نفر می‌رسد.

وی تصریح کرد: تعداد کل بیماران سرطانی در یمن به 80 هزار نفر می‌رسد که 30 هزار نفر از ابتدای تجاوزات علیه این کشور از 7 سال قبل به سرطان مبتلا شده‌اند. آنچه که اوضاع را بدتر می‌کند این است که تنها یک دستگاه رادیوتراپی در مرکز انکولوژی وجود دارد و این بدان معناست که هر بیمار برای پرتو درمانی باید مدت طولانی منتظر بماند تا نوبتش برسد. به همین دلیل ممکن است حال بیمار قبل از رسیدن نوبت پرتو درمانی او وخیم‌تر شود.

این مسئول بخش بهداشت ادامه داد: ظرفیت بیمارستان‌های یمن به دلیل افزایش تعداد بیماران، افزایش جمعیت، بالارفتن تعداد آوارگان و افزایش شمار مجروحان بسیار ضعیف و اندک است که این وضعیت در نتیجه تجاوزات و بمباران‌های مستمر دشمن علیه یمن به وجود آمده است. این شرایط موجب شده تا ظرفیت امکانات بهداشتی و درمانی یمن همچنان مانند ده‌ها سال قبل باقی بماند و بیمارستان‌های بزرگ در اثر محاصره، قدرت نوسازی و گسترش نداشته‌اند.

دکتر مطهر المرو تاکید کرد: آنچه که این وضعیت را بدتر می‌کند ممانعت کشورهای متجاوز از سفر بیماران یمنی به خارج از کشور است که همین امر شمار مراجعه کنندگان به مراکز بهداشتی در داخل یمن را دو برابر کرد. کسانی که می‌توانستند برای درمان به خارج از کشور سفر کنند در بیمارستان‌های داخلی تحت درمان قرار گرفتند و همین مسئله فشار را بر بخش بهداشت و درمان یمن افزایش می‌دهد.

وی با بیان اینکه نیاز شدیدی به تجهیزات تشخیصی پزشکی در مراکز درمانی یمن وجود دارد و دستگاه‌های موجود تاریخ مصرف گذشته و قدیمی و فرسوده شده‌اند، اظهار داشت: نوسازی یا خرید دستگاه‌های جدید برای نجات جان بیماران به یک ضرورت مبرم تبدیل شده است؛ زیرا تشخیص صحیح بیماری به تسریع بهبودی بیمار و ارائه خدمات درمانی مناسب به وی کمک می‌کند اما متاسفانه کشورهای متجاوز مانع ورود دستگاه‌های تشخصیصی پزشکی مدرن به یمن می‌شوند.

مدیر بخش بهداشت صنعا در واکنش به توقیف نفتکش‌های یمنی توسط ائتلاف متجاوز اظهار داشت: این مسئله تاثیر مستقیم و قابل توجهی بر بخش بهداشت یمن داشته و یک فاجعه واقعی ایجاد کرده است. وزارت بهداشت یمن روزانه درخواست‌های زیادی برای تامین مشتقات نفتی از جانب بیمارستان‌های دولتی و خصوصی، مراکز دیالیز، آمبولانس‌ها و کارخانه‌های تولید اکسیژن دریافت می‌کند. این مشکل به صورت روزانه در یمن وجود دارد و وزارت بهداشت تنها می‌تواند حداقل سوخت و مشتقات نفتی مورد نیاز برای مراکز مذکور را تامین کند.

وی افزود: ممنوعیت ورود مشتقات نفتی ارائه خدمات بهداشتی و سایر خدماتی که باید به شهروندان یمنی ارائه شود را تحت تأثیر قرار می‌دهد و همه اینها صراحتاً قابل مشاهده است. این اتفاقات در برابر گوش و چشم جهانیان و جوامع بین‌المللی اتفاق می‌افتد که شاهد درد و رنج شهروندان یمنی در سایه تجاوز و محاصره تحمیل شده علیه آنها از جانب کشورهای متجاوز و وحشی به سرکردگی آمریکا هستند. آمریکایی که به عنوان محرک اصلی و حامی رسمی تجاوز علیه یمن به شمار می‌رود تامین کننده تسلیحات و خدمات اطلاعاتی برای کشورهای متجاوز است و اهداف آنها را تعیین می‌کند و سلاح‌های ممنوعه بین المللی در اختیار این کشورها قرار می‌دهد که علیه مردم یمن استفاده می‌شود و درد و رنج این ملت را بیشتر می‌کند.

این مسئول بخش بهداشت و درمان یمن در پایان گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم تاکید کرد: سکوت بین المللی در قبال رنج و درد ملت یمن مشکوک و شرم آور است. جامعه بین‌المللی دیگر نه وجدان دارد و نه ارزش و اصول. سازمان ملل متحد تبدیل به جبهه‌ای برای اجرای برنامه‌ها و منافع کشورهای استکباری در این دنیا شده و می‌خواهد منافع آنها را محقق کند؛ حتی اگر به قیمت نابودی ملت‌ها و کشتار فرزندان آنها تمام شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
گوشتیران
رایتل
triboon
طبیعت