کودکان در محاصره صفر و یکهای مجازی/ والدین مراقب محتوای بازیهای رایانهای باشند
گروه استانها-رئیس پلیس فتا در استان چهارمحال و بختیاری گفت: افزایش نفوذ بازیهای یارانهای به دنیای کودکانه آنقدر است که این بخش از جامعه در محاصره صفر و یکهای مجازی قرار گرفتهاند به همین دلیل والدین باید مراقب محتوای بازیهای یارانهای باشند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد ، بازیهای رایانهای گسترده شدند و با توجه به گستردگی آنها سرگرمی خوبی برای کودکان تا بزرگسالان هستند اما از آنجایی که کودکان و نوجوان قشر آسیب پذیرتر در این خصوص هستند باید در این زمینه اطلاعات کافی داشت.
امروزه به دلیل مشغله فراوان والدین، فرصت بازی فیزیکی با فرزندان کم شده است و معمولاً والدین برای انجام کارهای خود و سرگرم کردن کودک بازیهایی را بر روی موبایل خود نصب میکنند و هر گاه کودک تقاضای بازی با آنها را کرد، آنها هم بازی رایانهای را به او پیشنهاد میکنند.
جالب اینجاست که برخی والدین نمیدانند کودک از بازیها الگو میگیرد و بعدها با تعجب میگویند ما کودک خود را به خوبی تربیت کردیم چرا اینگونه پرخاشگر و عصبی و ... شده است، آن موقع باید یاد بازیهای نامتناسب با سن کودک و محتوای آنها بیفتند.
بازی ناخودآگاه بر ذهن، احساس و رفتار کودکان تاثیر میگذارد که باید در این زمینه اطلاعات کافی داشت، اینکه والدین برای ساکت کردن کودک خود، بازی یارانهای نامناسب به آنها ارائه میدهند این خود ظلم بزرگی به حق کودکان و در آینده نزدیک به حق والدین نیز هست.
لزوم حساسیت خانوادهها نسبت به بازیهای رایانهای و موبایلی
سرهنگ مرتضی عسگری، رئیس پلیس فتا استان چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد ، با تاکید بر اثر بازیهای مجازی بر روح و روان کودکان، اظهار داشت: متاسفانه والدین به دلیل ناآگاهی بسیاری از بازیهای مجازی را بدون در نظر گرفتن سن مناسب و محتوای آن برای فرزند خود نصب میکنند که در آن بازیها شاهد بیاحترامی به بزرگترها و توهین به مقدسات هستیم.
وی گفت: برخی از بازیها از نظر فرهنگی، اعتقادی و ... به دنبال تخریب کودکان هستند، کودک از بازی رفتار را یاد میگیرد و بهتر است قبل از اینکه کار به آسیبها برسد، والدین در انتخاب بازی برای کودکان خود دقت کنند، سایت بنیاد ملی بازیهای یارانهای در انتخاب بازی متناسب با هر سنی بسیار مناسب است.
رئیس پلیس فتا استان چهارمحال و بختیاری با تاکید بر تاثیر بازی بر رفتار کودکان، تصریح کرد: والدین باید رفتارهای بازی را موشکافی کنند، اینکه بازیها چه رفتاری را به کودک شما منتقل میکنند بسیار حائز اهمیت است، اگر نقش تربیتی بازی متناسب با فرهنگ و باورهای ما نیست نباید اجازه بازی این چنینی به فرزندان داد.
وی افزود: امروزه با وجود بازیهای رایانهای و عدم آگاهی کافی والدین در خصوص آنها اگر به همین شیوه پیش رویم ممکن است دیگر خبری از باورها، اعتقادها و فرهنگ ما در نسلهای آینده نباشد چرا که اثر پذیری کودکان از بازی رایانهای و موبایلی بیشتر است و باید خانوادهها حساسیت لازم را داشته باشند.
فضای مجازی باید تحت تسلط ما باشد نه برعکس
عسگری با اشاره به آسیبهای فضای مجازی، اظهار داشت: سایت پلیس فتا با محتوای مناسب، اخبار روز، حوادث، آموزشها و ... ایجاد شد و در کانال پلیس فتا متناسب با کودکان محتواهای خوبی بارگذاری میشود و در مدارس آموزشهای خوبی در خصوص فضای مجازی به کودکان داده میشود.
وی با تاکید بر عدم سلبی بودن رویکرد پلیس فتا در خصوص فضای مجازی، بیان داشت: با برگزاری کارگاهها برای والدین و دانش آموزان میتوان از آسیب فضای مجازی پیشگیری کرد و با اطلاع رسانی میتوان افراد را آگاه به نحوه استفاده از فضای مجازی کرد.
رئیس پلیس فتا استان چهارمحال و بختیاری بیان داشت: باید از ظرفیتهای فضای مجازی به خوبی استفاده کرد و به جای اینکه این فضا ما را تحت تسلط قرار دهد ما آن را تحت تسلط داشته باشیم که سواد رسانه میتواند در این زمینه کمک کننده باشد.
عسگری در پایان با اشاره به همکاری همه دستگاهها در خصوص مدیریت فضای مجازی، خاطرنشان کرد: پلیس فتا به تنهایی نمیتواند از پس مدیریت این فضا بر بیاید و باید همه نهادهای فرهنگی کمک کننده باشند، زمانی میتوان گفت در این زمینه موفق هستیم که آموزشها گسترده شود و همه اطلاع کامل را داشته باشند.
انتهای پیام/7540/ی