رشد چند برابری بودجه مناطق محروم برای اولین بار/ تأمین مسکن، آب شرب و ساماندهی حاشیهنشینی در صدر اهداف لایحه بودجه
با همراهی مجلس، دولت در نظر دارد بدون مُسکنهای بودجهای و با توزیع عادلانه و رفع تبعیض و ارتقاء سطح مناطق کمتر توسعهیافته، معضلات مناطق محروم را به صورت ریشهای حل کند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، با توجه به سیاستهای عدالتمحور دولت سیزدهم، رویکرد سازمان برنامهوبودجه در تدوین لایحه بودجه 1401 متمرکز بر معیشت مردم و رفع محرومیتهای مناطق محروم قرار گرفت؛ به طوری که دولت اعتقاد دارد باید با سرمایهگذاری، رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار، از حل مقطعی مشکلات مناطق محروم به سمت راهحل دائمی برای رفع معضلات این مناطق قدم برداشت. این تصمیم دولت علاوه بر رشد اعتبارات طرحهای عمرانی، از طریق طرحهای رشد اقتصادی استانی، در جهت بهبود وضعیت اقتصادی مناطق محروم صورت گرفته است و در نوع خود برای اولین بار در لایحه بودجه رخ میدهد.
چنانچه لایحه بودجه در مجلس تصویب شود، اعتبارات مناطق محروم در ردیف اعتبارات استانی/ملی و ردیفهای متفرقه به مبلغ 210 هزار میلیارد تومان و مبلغ 332 میلیون یورو افزایش خواهد داشت که بیشترین توجه به مناطق محروم از سوی دولت سیزدهم خواهد بود. کاهش فقر مطلق، تأمین آب شرب و کمک به اقتصاد روستا از محورهای مورد توجه در بودجه مناطق محروم سال 1401 قرار دارد.
بر همین اساس، طبق لایحه بودجه سال 1401، مبلغ 35 هزار و 660 میلیارد تومان بابت کاهش فقر مطلق خانوارهای تحت حمایت کمیته امداد و بهزیستی، 100 میلیارد تومان بابت رفع محرومیت و سازندگی، شامل آب شرب، احداث جادههای روستایی، ساماندهی حاشیهنشینی و پیشرفت و آبادانی مناطق محروم، مبلغ 332 میلیون یورو برای طرحهای محرومیتزدایی خاص، بیش از 5هزار میلیارد تومان بابت تأمین مسکن محرومین، مبلغ 32هزار میلیارد جهت رفع تبعیض و ارتقاء سطح مناطق کمتر توسعهیافته و تحقق پیشرفت و عدالت و مبلغ 454 میلیارد تومان برای کمک به اقتصاد روستا در نظر گرفته شده است.
بنابر این گزارش، افزایش 4 برابری اعتبارات تملک دارایی سرمایهای استانها با رویکرد محرومیتزدایی نیز علاوه بر اعتبارات طرحهای ملی است که در مناطق کمتر توسعهیافته اجرا خواهد شد. لذا دولت در تدوین لایحه بودجه سال 1401 حداکثر توان خود را برای شتاب بخشیدن به عمران و آبادانی مناطق محروم به کار گرفته و نهتنها هیچگونه ردیف اعتباری مناطق محروم حذف نشده بلکه رشد چندین برابری نسبت به سنوات گذشته دارد.
انتهای پیام/؛