تحلیل فیلم های جشنواره فجر از منظر تربیتی و خانواده

تحلیل فیلم های جشنواره فجر از منظر تربیتی و خانواده

فیلم های جشنواره فجر چهلم محتواهای گوناگونی دارند که می‌توان هریک را از منظر تربیتی و تناسب آن با خانواده مورد نقد و بررسی قرار داد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با پایان چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر، سایت تحلیلی "چی‌خوبه" که محتوای فضای مجازی را برای راهنمایی پدران و مادران تحلیل و رده‌بندی سنی می‌کند، همزمان با برگزاری این دوره از جشنواره فیلم فجر، برای نخستین بار بخش تحلیل فیلم‌های جشنواره فیلم فجر را راه‌اندازی کرد.

حسن مداحی مدیر محتوای چی‌خوبه با بیان اینکه جشنواره فجر مهم‌ترین رویداد سینمایی ایران است، درباره لزوم راه‌اندازی این بخش تصریح کرد: خانواده‌ها نیاز دارند پیش از تماشای یک فیلم تحلیل تربیتی و رده‌بندی آن را در نظر بگیرند، اما معمولاً در جشنواره به رده‌بندی سنی و نکات تربیتی توجه نمی‌شود و نقدها به ویژگی‌های ‌فنی مانند کارگردانی، بازیگری، فیلمنامه، گریم و... بر‌می‌گردد. به همین دلیل امسال برای نخستین‌بار تصمیم گرفتیم همزمان با برگزاری جشنواره فجر فیلم‌های جشنواره را تحلیل و رده‌بندی کنیم.

در همین راستا سامانه "چی‌خوبه"، همزمان با پایان جشنواره فهرست فیلم‌های برگزیده این دوره را از دید شاخص‌های تربیتی در اختیار تسنیم قرار داده است، با این توضیح که رده‌بندی سنی فیلم‌ها همگی مثبت 11 سال به بالا هستند و چی‌خوبه توصیه می‌کند، کودکان و نوجوانان فیلم‌ها را همراه والدین تماشا کنند.

اهمیت و جایگاه خانواده

«هناس» با روایت زندگی شهید رضایی‌نژاد، نگرانی‌هایی را که زنان و خانواده دانشمندان هسته‌ای در حفاظت از بنیان خانواده تحمل می‌کنند را به تصویر می‌کشد. این فیلم بر اهمیت و نقش خانواده در زندگی انسان و ارزش همراهی زن با شوهر در کار و فعالیت‌های اجتماعی او تأکید دارد که اگر این همراهی نبود، همان‌طور که در ابتدای فیلم شاهدیم، زندگی برای هر دو بسیار رنج‌آور می‌شد به‌طوری که مخالفت شهره (همسر) با کار همسرش داریوش کم‌کم داریوش را به سوی دو دلی سوق می‌داد ولی شهره با دیدن مصمم بودن داریوش بر این کار تصمیم به همراهی گرفت.  هناس به عنوان یک فیلم سالم برای تماشا در جمع خانواده نیز پیشنهاد می‌شود فقط صحنه‌های ترور شهید رضایی‌نژاد در سکانس پایانی مناسب سنین پایین نیست به همین دلیل فیلم هناس در چی‌خوبه مثبت 14 سال رده بندی سنی شده است. این فیلم در کنار فیلم «موقعیت مهدی» می تواند بیانگر ارزش‌های خانواده باشد.

تحلیل فیلم هناس در چی خوبه

سبک زندگی ایرانی- اسلامی

در فیلم «بدون قرار قبلی» با دختری جوان همراه می‌شویم که 30 سال در خارج از ایران زندگی کرده و حالا پس از درگذشت پدرش به ایران بازگشته است و در حال انجام کارهای نقل و انتقال سند کم‌کم با فرهنگ ایرانی همراه و به آن علاقه‌مند می‌شود. متن داستان برخی تفاوت‌های عمیق فرهنگ ایران و غرب را به نمایش می‌گذارد و هویت اصیل ایرانی و اسلامی را ارج می‌نهد. «بدون قرار قبلی» در چی‌خوبه مثبت 11 سال رده‌بندی سنی شده است.

تحلیل فیلم بدون قرار قبلی در چی خوبه

مفهوم ایثار، شجاعت و مقاومت

«موقعیت مهدی» با رده سنی مثبت 14 سال به بیان زندگی سرداران شهید مهدی باکری و برادرش حمید باکری می‌پردازد و از این رهگذر صحنه‌های زیبایی از ایثار، شجاعت و مقاومت را به تصویر می‌کشد و در این زمینه حاوی صحنه‌های دراماتیک پر کششی است، یکی از این صحنه زمانی‌ است که مهدی حاضر نیست به خاطر برادرش از سایر شهدا بگذرد و تنها پیکر برادرش را بازگرداند. در این فیلم قهرمان‌پروری نیز مورد توجه قرار دارد و از شهدا و همچنین رزمنده بسیجی نوجوان به عنوان قهرمان‌های بزرگ یاد می‌شود.

تحلیل فیلم موقعیت مهدی در سایت چی خوبه

 

محتوای سالم و انگیزش‌گر

اگر به دنبال فیلمی با محتوای سالم و بدون گفتار نامناسب هستید، «دِرب» فیلمی است که می‌توانید در کنار فرزندانتان به تماشای آن بنشینید. داستان پدری معلول و زحمتکش که با ساختن گیاهان دارویی زندگی می‌گذراند و از پسر معلولش نگهداری می‌کند که در کنار آن شاهد فداکاری مأمور برق، تلاش و پشتکار او برای کمک به این پدر هستیم. بخش‌هایی از  این فیلم در روستاها و طبیعت فیلمبرداری شده و از این نظر به طبیعت نیز توجه دارد. رده‌بندی «درب»  مثبت 11 سال است.

تحلیل فیلم درب در سایت چی خوبه

 

معرفی الگو برای نوجوانان

کودکان و به‌ویژه نوجوانان در فرایند رشد شخصیتی، نیازمند الگوهای سالم، ملموس و جذاب هستند. روایت زندگی و مراحل پیشرفت چهره‌ها و قهرمانانی که در جامعه ما در عرصه‌های مختلف ورزشی، علمی، هنری و... با فراز و فرود و شکست و موفقیت رشد کرده‌اند، می‌تواند برای کودکان و نوجوانان روشنگر باشد. فیلم «بیرو» با روایت زندگی علیرضا بیرانوند به عنوان قهرمان فوتبال ایران، چالش‌هایی را که او در مسیر قهرمانی پشت سر گذاشته است به تصویر می‌کشد. "بیرو" می‌تواند نوجوانان را به سمت ورزش محبوب فوتبال تشویق کند. چی‌خوبه «بیرو» را برای مثبت 11 سال مناسب می‌داند.

تحلیل فیلم بیرو در چی خوبه

 

روایتی عبرت انگیز از تاریخ سیاسی معاصر

گروهک تروریستی مجاهدین خلق با یک ایدئولوژی فرقه‌ای که در ایران با نام منافقین شناخته می‌شود، بخشی از تاریخ معاصر ما است که بررسی ماهیت و کارنامه آنها می‌تواند برای نوجوانان روشنگر، پندآموز و عبرت‌انگیز باشد. فیلم «ضد» با محوریت ایدئولوژی فکری این فرقه تروریستی به بیان روند فعالیت‌های آنها پرداخته است. آشنایی ولو کوتاه مدت با شخصیت بزرگ و تأثیرگذاری مانند شهید آیت ا... دکتر بهشتی نیز بخش دیگری از محتوای خوب فیلم است. البته فیلم ضد سرشار از صحنه‌های خشونت‌بار است از همین رو مناسب تماشای کودکان با سنین پایین نیست و چی‌خوبه آن را مثبت 14 سال دسته‌بندی کرده است.

تحلیل فیلم ضد در چی خوبه

پاسداری از محیط زیست

«برف آخر» در متن مناطق کوهستانی به چالش پاسداری از محیط زیست می‌پردازد. اگر چه فیلم برف آخر حاوی برخی نکات منفی از جمله فرار از خانه و تعصبات و غیرت بیجا است، اما پیرنگ ماجرا بر لزوم مراقبت از محیط‌ زیست و نجات جان حیوانات تأکید دارد. این فیلم نیز به زیبایی‌های طبیعت اشاره دارد که از این نظر نیز مفید است، این فیلم برای مثبت 14 سال مناسب است.

تحلیل فیلم برف آخر در چی خوبه

خانواده تهی‌دست اما شاد و آبرومند

شاد بودن در خانواده همراه با احترام به ارزش‌های اخلاقی و حفظ حرمت‌ها محیط خانواده را سالم و دلپذیر می‌کند. فیلم «شادروان» بر بستر مشکلاتی که یک خانواده تهی‌دست برای خاکسپاری پدرشان با آن رو به رو هستند، موقعیت‌های شاد و به‌دور از لودگی‌های سخیف را خلق کرده است. «شادروان» اگر چه در دل خود نگاهی به مشکلات و معضلات طبقات فقیر جامعه دارد و از این نظر می‌تواند اشک و لبخند را به هم پیوند بزند ولی در قالب طنز آن را بیان کرده است. چی‌خوبه فیلم «شادروان» را برای ایجاد لحظاتی مفرح و شاد به مخاطبان مثبت 14 سال پیشنهاد می‌کند.

تحلیل فیلم شادروان در چی خوبه

فیلم‌های ارزشی و مثبت

  • هناس            
  • موقعیت مهدی      
  • درب         
  • بدون قرار قبلی          
  • بیرو

محمد خزاعی: نهادهای بی‌ارتباط با سینما در این حوزه دخالت نکنند

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
triboon
گوشتیران