بازگشت به عقب با مصوبه کنکوری شورای‌عالی انقلاب فرهنگی/ اضطراب دانش‌آموزان دوچندان می‌شود!

بازگشت به عقب با مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی/ اضطراب دانش‌آموزان دوچندان می‌شود!

معاون اسبق آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: مصوبه کنکوری شورای‌عالی انقلاب فرهنگی که با هدف اهمیت دادن به یادگیری‌های مدرسه‌ای تدوین شد، مصداق این ضرب‌المثل است که «از قضا سکنجبین صفرا فزود!»

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ در جلسه روز سه‌شنبه 5 بهمن 1400 شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، تأثیر قطعی معدل پایه دوازدهم در کنکور 1402، تأثیر قطعی معدل پایه یازدهم در کنکور 1403 و تأثیر قطعی معدل پایه دهم در کنکور 1404 مصوب شد.

60 درصد معدل دوره دوم دبیرستان برای دروس عمومی و تخصصی در کنکور نقش دارد و نحوه محاسبه سهم سه سال متوسطه دوم مبتنی بر آیین‌نامه اجرایی خواهد بود که به تصویب شورای سنجش و پذیرش دانشجو خواهد رسید.

در همین باره علی زرافشان؛ معاون اسبق آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره تبعات سهم 60درصدی معدل در کنکور و برگزاری امتحانات نهایی در سه سال دوره متوسطه دوم برای دانش‌آموزان اظهار کرد: هم‌اکنون اثربخشی کنکور برای 15 درصد رشته‌های پرطرفدار است و امکان حذف آن وجود ندارد، پیش از این مجلس قانون سنجش و پذیرش دانشجو را مصوب کرده بود براساس آن پذیرش صرفاً برمبنای سابقه تحصیلی نیز انجام می‌شد و بیش از 80 درصد داوطلبان صرفاً با سابقه تحصیلی امکان ورود به دانشگاه را دارند و برای حدود 15 درصد ظرفیت باقی‌مانده که برای رشته‌های خاص است، کنکور برگزار می‌شود.

وی افزود: امسال 50 درصد افرادی که در دانشگاه‌ها پذیرفته شدند انتخاب رشته نکردند یعنی مسئله کنکور و فشاری که پشت کنکور وجود داشت تا حد بسیار زیادی کاهش یافته است، علاوه بر آن چندین سال است که در دو رشته ریاضی و انسانی تعداد داوطلبان نصف ظرفیت دانشگاه‌ها است یعنی ظرفیت صندلی‌هایی که در این دو گروه وجود دارد دو برابر تعداد داوطلبان است و به‌جز تعدادی رشته محدود، اصلاً رقابتی نیست و هر فردی ثبت‌نام کرد می‌تواند پذیرفته شود.

دلیلی برای ورود شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به ماجرای کنکور وجود نداشت

معاون اسبق آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: هم‌اکنون دانشگاه‌های علمی کاربردی، پیام نور و آزاد به‌دلیل کاهش تعداد داوطلب دچار بحران هستند، این موارد نشان می‌دهد هیچ دلیلی وجود نداشت که بخواهند قانون مصوب مجلس برای کنکور را تغییر دهند.

زرافشان ادامه داد: متأسفانه اگرچه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی بخش عمده‌ای از مصوبه مجلس درباره کنکور را کپی کرده است اما در هیچ جا اشاره نکرده است که شورای سنجش و پذیرش ذکرشده در مصوبه این شورا در همان قانون مجلس تعریف شده بود؛ با توجه به اینکه همه موارد مصوبه کنکوری شورای‌عالی انقلاب فرهنگی برگرفته از قانون مجلس است ضرورتی برای تصویب آن  وجود نداشت.

حاکم‌شدن فضای امتحانات نهایی بر دبیرستان‌ها

وی درباره تبعات اجرای مصوبه کنکوری شورای‌عالی انقلاب فرهنگی از سال 1402 متذکر شد: حاکم شدن جوّ امتحان بر مدارس، ایجاد اضطراب بیش از حد بین دانش‌آموزان آن هم با برگزاری امتحانات نهایی در سه سال و دور کردن مدرسه از کارکرد اصلی خود ابتدایی‌ترین تبعات این مصوبه است.

زرافشان بیان کرد: اصولاً امکان برگزاری همزمان امتحانات نهایی برای حدود 4 میلیون دانش‌آموز وجود ندارد، هم‌اکنون سازمان سنجش برای یک‌میلیون و 600 هزار نفر در 4 نوبت و 4 روز متفاوت آزمون برگزار می‌کند و فشار زیادی به سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی می‌آورد که ما برای هرسال باید 4 نوع سؤال از کتاب‌های پایه دوازدهم طراحی کنیم و کتاب‌ها قابلیت لازم را ندارند بنابراین آنها را پیچیده و نکات تستی را لحاظ کنید، آن وقت چگونه قرار است بدون پیش‌بینی منابع، حداقل 10 تا 12 امتحان نهایی به‌طور همزمان برای 4 میلیون دانش‌آموز برگزار شود؟

دلسوزی بیجا

معاون اسبق آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با طرح سؤالی متذکر شد: چرا باید سهم 40درصدی کنکور و 60درصدی معدل را تعیین کنند؟ چه نیازی وجود داشت که سهم 25درصدی نمرات امتحانات نهایی پایه دوازدهم را که اکنون ملاک عمل است تغییر دهند؟! طبق گزارش سازمان سنجش بیش از 80 درصد داوطلبان با رشته‌های بدون کنکور تعیین تکلیف می‌شوند، این دلسوزی که برای داوطلبان و آموزش و پرورش انجام شده است جز آنکه این وزارتخانه را از کارکرد اصلی خود منحرف و اضطراب یک‌ساله دانش‌آموزان را به اضطراب سه‌ساله تبدیل کند، کارکردی نخواهد داشت.

وی گفت: مصوبه کنکوری شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به‌نوعی قانون نخست مجلس را تکرار می‌کند، مجلس در نخستین قانون خود به‌نام حذف کنکور تصور کرد می‌توان کنکور را حذف کرد اما هنگام اجرا مشخص شد امکان‌پذیر نیست پس از آن قانون سنجش و پذیرش دانشجو مصوب شد و و روند موجود با لحاظ کردن تأثیر امتحانات نهایی پایه دوازدهم ابتدا با تأثیر مثبت و بعد با پذیرش بر مبنای صرفاً سابقه تحصیلی طی شد که تا حد زیادی استرس دانش‌آموزان را کنترل کرد.

زرافشان ادامه داد:  شورای‌عالی انقلاب فرهنگی نباید به موضوعاتی که مجلس ورود کرده است وارد شود اما این شورا با نادیده گرفتن قانون سنجش و پذیرش دانشجو وارد موضوع کنکور شد و اجازه نداد تجربه ده‌ساله‌ای که مجلس آغاز کرده بود استمرار پیدا کند و در صورت نیاز برای افزایش سهم معدل در پذیرش دانشجو از  ظرفیت‌های قانون مجلس استفاده شود آن هم مثلاً افزایش سهم معدل به 30 یا 35 درصد و نه یک‌باره به 60 درصد!

وی متذکر شد: مصوبه کنکوری شورای‌عالی انقلاب فرهنگی که با هدف اهمیت دادن به یادگیری‌های مدرسه‌ای تدوین شد، مصداق این ضرب‌المثل است که «از قضا سکنجبین [سرکنگبین] صفرا فزود!»

انتهای پیام/+

 

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران