پاس‌کاری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در راه‌اندازی داروخانه هلال‌احمر ادامه دارد

پاس‌کاری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در راه‌اندازی داروخانه هلال‌احمر ادامه دارد

گروه استان‌ها ــ استان کرمانشاه در حالی از داشتن داروخانه هلال احمر محروم است که دانشگاه علوم پزشکی مخالفت برای راه‌اندازی آن را متوجه انجمن داروسازان کرده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، در چند روز گذشته اظهارات مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر درباره موانع موجود بر سر راه راه‌اندازی داروخانه هلال‌احمر و سنگ‌اندازی برخی افراد واکنش‌هایی را به دنبال داشت.

نبود داروخانه هلال‌احمر در استان کرمانشاه در حالی است که تمام استان‌ها حداقل یک داروخانه هلال احمر دارند و اما داروخانه کرمانشاه با وجود داشتن مجوز از دریافت دارو از شرکت‌های داروسازی محروم است. 

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه در این رابطه گفت: در کل کشور تنها استان کرمانشاه محروم از داشتن داروخانه هلال‌احمر است در حالی که این حق از مردم استان تضییع شده و از هر طریقی که بوده پیگیری کرده‌ایم اما بی‌نتیجه بوده است.

فرزین معتمدی بیان کرد: با وجود تمام همکاری‌های خوب دانشگاه علوم پزشکی با جمعیت هلال‌احمر اتفاقاتی رخ می‌دهد که موفق به دریافت مجوز داروخانه نشده‌ایم و این سؤال مطرح است که چرا تمام استان‌های مجاور از این امتیاز برخوردار هستند اما برای ما امکان‌پذیر نیست؟

معتمدی گفت: این بهانه وجود دارد که استان‌های دیگر از گذشته داروخانه داشته‌اند در حالی که استان لرستان کمتر از یک سال پیش مجوز داروخانه را دریافت کرد و مشخص نیست چه اتفاقاتی در حال رخداد است که مانع از راه‌اندازی داروخانه هلال‌احمر کرمانشاه می‌شود.

وی افزود: ما دستور مساعد وزیر بهداشت و استاندار وقت را برای راه‌اندازی این داروخانه داشتیم و استاندار فعلی کرمانشاه نیز زمانی که متوجه این موضوع شد از ایجاد موانع برای راه‌اندازی این داروخانه گلایه‌مند شد.

معتمدی عنوان کرد: داروخانه هلال‌احمر تنها داروخانه‌ای است که انتفاع شخصی برای هیچ کس ندارد و درآمد آن در تمام کشور بسیار بالا و در استان‌های دیگر روزانه بین 500 میلیون تا یک میلیارد تومان است اما دست‌های پشت پرده نمی‌خواهد این درآمد شکل بگیرد در حالی که این درآمد به مردم برمی‌گردد و عاید کس دیگری نمی‌شود.

دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه نیز در واکنش به این موضوع اعلام کرد که دانشگاه‌ها اختیاری برای صدور مجوز داروخانه‌های سازمان‌ها و نهادهای دولتی ندارند.

مجرب مدیر نظارت بر دارو و مواد تحت کنترل دانشگاه علوم پزشکی اظهار داشت: اخیراً هلال احمر در رسانه‌ها موضوع عدم صدور مجوز داروخانه این جمعیت را مطرح کرده است که اعلام می‌دارد، دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اختیاری برای صدور مجوز داروخانه‌های سازمان‌ها و نهادهای دولتی ندارند و مجوز این داروخانه ها در کمیسیون ماده 20 وزارت بهداشت صادر می‌شود.

وی عنوان کرد: بنابر این موضوع صدور مجوز داروخانه هلال احمر ارتباطی به دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ندارد اما این دانشگاه برای کمک به هلال احمر در کمیسیون ماده 20 داروخانه‌های دانشگاه، با وجود مخالفت انجمن داروسازان و سازمان نظام پزشکی استان که عضو رسمی این کمیسیون هستند موافقت خود را در این زمینه به صورت کتبی و رسمی به وزارت بهداشت اعلام کرده و شایسته است که مجموعه هلال احمر صدور مجوز مربوطه را از وزارت بهداشت پیگیری کند، 

مجرب گفت: انجمن داروسازان و سازمان نظام پزشکی به استناد قوانین بالادستی و اینکه هر جا بخش خصوصی می‌تواند خدمتی ارائه کند نیاز به ورود بخش دولتی نیست، با این امر مخالفت دارند.

وی افزود: مخالفت انجمن داروسازان و سازمان نظام پزشکی موضوعی پشت پرده و مخفی نیست بلکه آنها شفاف و روشن موضع مخالفت را به دانشگاه و وزارت بهداشت اعلام کرده‌‌اند؛ با این وجود دانشگاه در میان نظر انجمن داروسازان و هلال احمر از نظر هلال احمر حمایت کرده است.

مجرب عنوان کرد: تأسیس مرکز دارویی هلال احمر تاثیری در کمبود دارو یا افزایش سهمیه واردات دارو به استان ندارد بلکه در آن صورت هم درصدی از سهمیه اختصاصی حال حاضر استان که مابین داروخانه ها توزیع می‌شود، کم شده و به این مرکز تحویل می‌شود.

وی گفت: اینکه در سایر استان ها داروخانه هلال احمر دارای مجوز است موضوعی است که نیاز به پیگیری جمعیت هلال احمر از وزارت بهداشت دارد.

مجرب افزود: مرکز جمعیت هلال احمر استان فعلا مجوزی ندارد و طبیعی است که شرکت های دارویی همچنان که به جای دیگری غیر از داروخانه های دارای مجوز دارو نمی‌دهد، نمی‌توانند دارویی در اختیار این مرکز قرار دهند.

جمعیت هلال احمر نهاد عمومی و غیردولتی است

جمعیت هلال‌احمر استان در پی اظهار نظر مدیر نظارت بر دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه مبنی بر دولتی بودن جمعیت هلال احمر و صدور موافقت کمیسیون ماده 20 دانشگاه علوم پزشکی در مورد مجوز فعالیت داروخانه هلال احمر استان، ضمن تقدیر و تشکر از حسن نیت مسئولان دانشگاه و معاونت غذا و دارو جهت این مهم اعلام کرد که شایسته است مدیر نظارت بر دارو کرمانشاه به جای اینکه عدم موافقت با صدور پروانه فعالیت داروخانه هلال احمر را متوجه انجمن داروسازان و سازمان نظام پزشکی کند و از طرفی جهت دهی را به سمت اختلافات نداشته دانشگاه و هلال احمر سوق دهد اطلاعات خود را در مورد ماهیت غیر دولتی، عام‌المنفعه و خیریه بودن جمعیت هلال احمر را که دارای قدمت یکصد ساله است، به روز کند و شرکت‌های دارویی را به عدم‌ تحویل دارو به داروخانه هلال احمر به بهانه دولتی بودن تشویق و ترغیب نکند.

جمعیت هلال احمر در اکثر برنامه‌های سلامت محور، پشتیبان و همراه دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه بوده و خواهد بود.

جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه تنها استان در کشور است که فاقد مجوز و پروانه فعالیت داروخانه است و در راستای تنویر افکار عمومی به اطلاع می رساند داروخانه جمعیت هلال احمر استان از سالیان متمادی با مجوز دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تحت عنوان مرکز فوریت‌های دارویی در شیفت‌های عصر رو‌به‌روی بیمارستان آیت‌الله طالقانی مشغول ارائه خدمات به مراجعین و هم استانی‌ها است و در ایام پیک کرونا و در زمان کمبود مواد بهداشتی و داروهای کرونایی، با مجوز دانشگاه علوم پزشکی به سهم خود نسبت به توزیع داروهای مذکور به بیماران مراجعه کننده اقدام کرده است.

هلال‌احمر استان از مسئولان دانشگاه علوم‌پزشکی استان کرمانشاه انتظار دارد همچون سایر استان‌ها و با توجه به ارتباط و نفوذ خود در وزارتخانه متبوع و سازمان غذا و دارو نسبت به پیگیری و صدور مجوز فعالیت داروخانه هلال احمر استان تا حصول نتیجه، مساعدت لازم را به عمل آورند.

انتهای پیام/832/ح

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران