صالحیامیری: انتخابات کمیته ملی المپیک را در بهار برگزار میکنیم/ تا امروز تصمیم به ثبتنام ندارم
رئیس کمیته ملی المپیک گفت: مصمم هستم با حمایت وزیر ورزش و هیئت اجرایی در اولین فرصت و در بهار انتخابات کمیته را برگزار کنیم.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، رضا صالحیامیری، رئیس کمیته ملی المپیک در نشست خبری که بعدازظهر امروز (شنبه) در محل آکادمی ملی المپیک برگزار شد، اظهار داشت: اگر مدیری در بحث تشکیلاتی بخواهد کارنامه موفقی داشته باشد باید رکن چهارم یعنی رسانه را قبول داشته باشد و یک چهارم وقت خود را برای پاسخگویی به رسانهها صرف کند.
بازیهای کشور اسلامی نقطه اصلی ارتباط ما با جهان اسلام است
وی در مورد برگزاری بازیهای کشورهای اسلامی در قونیه ترکیه گفت: بازیهای کشور اسلامی نقطه اصلی ارتباط ما با جهان اسلام بعد از حج و عتبات عالیات است. کمیته ملی المپیک با تمام توان در حال آماده سازی برای حضور در سه رویداد مهم در سال آینده است.
ادغام بودجه کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش مشکلی از ورزش حل نمیکند
صالحیامیری در پاسخ به تسنیم در خصوص موضوع ادغام بودجه کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش گفت: در موضع رسمی کمیته ملی المپیک مخالف ادغام بودجه هستیم و دلایل محکم خود را کتباً و شفاها به مجلس، سازمان برنامه بودجه و کمیسیون فرهنگی و کمیسیون تلفیق منعکس کردیم. سوال ما این است که با ادغام بودجه کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش چه مشکلی از ورزش حل میشود ولی کسی تا حالا به این سوال پاسخ نداده است. کمیته ملی المپیک اعلام میکند هیچ مشکلی از ورزش کشور حل نمیشود بلکه افزوده میشود. نکته دوم اینکه اگر هدف طراحان این طرح ایجاد نظارت است حتما باید بدانند و اگر نمیدانند امروز بدانند که نهادهای نظارتی از جمله دیوان محاسبات و بازرسی کل کشور به صورت تمام وقت سالیان سال است در کمیته مستقر هستند و نظارت دارند.
وی افزود: کمیته ملیالمپیک نهاد بین المللی با هویت غیر دولتی و مستقل است و ارجاع بودجه آن به نهاد دیگر یعنی وزارت ورزش باعث تبعات در سطح بینالملل و داخل خواهد شد.
اگر مفهوم نظارت، نظارت داخلی و فنی است، بر اساس اساسنامه مصوب کمیته ملی المپیک در دولت، مجلس و شورای نگهبان، مسئولیت هدایت، نظارت و راهبری و اعزام کلیه تیمهای اعزامی به رویدادهای المپیک و ... از اختیارات کمیته است. یکی از وظایف ما نظارت بر تیمهای ملی است و ما مرکز نظارت بر تیمهای ملی داریم. نکته آخر بحث انگیزش، پیگیری و وصول بودجه است. فرایند وصول بودجه و طی مسیر تصویب و تخصیص از خزانه و توزیع آن، فرایند سخت و مستلزم پیگیری از سوی دستگاه است و این انگیزه پیگیریهای کمیته را صلب میکند. ارزیابی ما این است که مجلس رای نمیدهد ولی در نهایت اگر مجلس این تصمیم را بگیرد، این قانون است و همه نهادها از جمله کمیته خود را ملزم به رعایت قانون میداند.
زبان عزیزان ناشنوا در ورزش هستیم
صالحیامیری درباره اینکه کمک مالی به فدراسیون ناشنوایان برای اعزام به برزیل داشتهاید، تصریح کرد: این فدراسیون در مجموعه 50 فدراسیون ماست. در کمیته تعهد اخلاقی ایجاد کردیم که زبان عزیزان ناشنوا در ورزش باشیم. همه از دولت، وزارت ورزش، کمیته المپیک و پارالمپیک انگیزه کمک به ناشنوایان را دارند. دائم با همکارانمان در فدراسیون ارتباط داریم. 17 میلیارد تومان برآورد بودجه آنهاست و همه دستگاههای ذیربط باید کمک کنیم تا این کاروان به برزیل اعزام شود. مگر چه تفاوتی بین ناشنوایان و بقیه وجود دارد؟ ما تبعیضی قائل نیستیم و اگر قرار است تمایزی باشد باید به نفع ناشنوایان باشد.
وی تصریح کرد: با آقای تیشهگران صحبت کردم و قرار شد کمک کنیم. این کمک دائمی و مستمر خواهد بود. تخصیص بودجه مستقل به این عزیزان یک مورد اصلی است و در لایحه سال آینده دیده خواهد شد. این عزیزان از نظر زیرساختی هم دچار مشکل هستند که همه باید کمک کنند.
کاش این سوال را از عزیز دیگری میپرسیدید!
رئیس کمیته ملی المپیک در مورد دیدار نکردن با توماس باخ در حاشیه المپیک زمستانی و اینکه چرا قبل از سفر، برنامه ریزی دقیق برای این دیدار انجام نشده است، تاکید کرد: کاش این سوال را از عزیز دیگری میپرسیدید. همه سفرهای ما این گونه است که از قبل جدول ملاقات را میبندیم و بعد پرواز میکنیم. هر سفری که برای حضور در شورای المپیک آسیا و مجامع کمیته بین المللی المپیک میرویم برنامه ملاقاتها از قبل مشخص است و در این چهار سال 150 ملاقات داشتیم که برای کاهش تهدیدها و ایجاد فرصتها بوده است.
وی افزود: در مورد سفر پکن برنامهریزی انجام شده بود. اول ملاقات با رئیس کمیته کره بود که انجام شد. چون با کرهجنوبی کارهای زیادی داریم و در سخت افزا و تجهیزات ورزشی میتواند به ما کمک کند. کره جنوبی هم علاقمند به همکاری است. با سه مدیر ارشد کمیته بین المللی المپیک(مدیر اجرایی، مدیر همبستگی و مدیر روابط بین الملل کمیته بین المللی)
هم جلسه داشتیم. شناخت آنها از سجادی مهم بود و عنوان شد وزیر ایران از قهرمانان ورزشی است و با ساز وکار قواعد ورزش قهرمانی و منشور آشنا است. آنها معتقد بودن با کسی صحبت میکنند که زبان مشترک دارند. در مورد فدراسیونهای بلاتکلیف صحبت کردند و سجادی پاسخ داد در حال تعیین تکلیف هستند و دیدید تعهد وی عملی شد، ژیمناستیک و بسکتبال هم تعیین تکلیف شد.
صالحیامیری یادآور شد: طبق قرار که از قبل تدارک دیده شده بود، روز بعد از افتتاحیه به کمپ در 80 کیلومتری پکن رفتیم و دیداری با دوتن از ورزشکار، سرمربی و مربی ایران داشتیم. یکشنبه هم برنامههای دیگر داشتیم. دوشنبه صبح ساعت 9:30 قرار ملاقات ما با توماس باخ بود. ما درخواست داشتیم جلسه روز قبل یعنی یکشنبه باشد ولی وی برنامه بازدید از دو کمپ را داشت. سجادی دغدغه کارهای وزارت ورزش، جلسات دولت و مجلس و دفاع از بودجه را داشت و دیدار با باخ را به زمان دیگری منتقل کرد و به تهران بازگشت. کمیته بینالمللی المپیک واکنش منفی نداشت و قرار شد این دیدار در لوزان انجام شود.
از مناقشه فاصله میگیریم
رئیس کمیته ملی المپیک تاکید کرد: باور داشته و دارم که وفاق و همدلی بین دو دستگاه کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش اولویت اول ماست و تا زمانی که روی این صندلی هستم با دستگاه مادر ورزش، یعنی وزارت ورزش مناقشه نمیکنم. در چهار دهه گذشته مناقشه بین دو دستگاه به ضرر ورزش بوده است. برای اینکه نگاه ملی بر ورزش حاکم کنیم از مناقشه فاصله میگیریم و این ربطی هم به این دولت و آن دولت ندارد و سیاست کمیته است.
عراق روابط استراتژیک با ایران دارد
وی در مورد تفاهمنامه همکاری ایران و عراق گفت: عراق روابط استراتژیک با ایران دارد و علائق دو ملت بسیار بالاست. علاقه ایرانیها به عتبات عالیات بالاست و همین طور حضور پر شکوه در اربعین، به همین دلیل دو ملت همبستگی فرهنگی و تاریخی با هم دارند. نکته دیگر اینکه مجموعه شرایط عراق در 40 سال گذشته باعث شد عملا رشد و توسعه در ورزش رخ ندهد و ورزش این کشور دچار افت شد. 2 ماه قبل دعوتی از ما داشتند و نیازها را جمعبندی کردیم. عراق گفته بود آمادگی دارد با هیئت بلندپایه به ایران بیاید. این دیدار در سطح وسیعی انجام شد و برای توسعه روابط ورزشی 2 کشور کمک کرد که ثمرات آن را در آینده خواهید دید.
سیاست سکوت اختیار کردیم
صالحیامیری با بیان اینکه به موضوع اساسنامه فدراسیونها ورود نکردم، گفت: ما در جریان فرایند تصویب اساسنامه و آیین نامههای مرتبط با آن نبوده و نیستیم و در مقام مخالف و یا موافقت بر نیامدیم. چون در جریان روند تصویب نبودیم، امکان قضاوت نداریم و سیاست سکوت اختیار کردیم.
برای حضور در سه رویداد آتی نیازمند تعیین تکلیف قطعی فدراسیونها هستیم
وی افزود: در مورد برگزاری انتخابات فدراسیونها هم باور دارم اراده وزیر ورزش به برگزاری با سرعت انتخابات فدراسیونها است و این روند را اثبات کردند و تعیین تاریخ انتخابات فدراسیونها و برگزاری مجمع تیراندازی بیانگر همین مسئله است. ما تلاش میکنیم از طریق رایزنی و گفتوگو با فدراسیونها و وزارت ورزش، روند را تسریع کنیم. تسریع این روند به نفع فدراسیونها، کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش است. ما برای حضور در سه رویداد آتی نیازمند تعیین تکلیف قطعی فدراسیونها هستیم.
تا امروز تصمیم به ثبتنام ندارم
صالحیامیری در خصوص برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک گفت: برگزاری هر چه سریعتر انتخابات به نفع رئیس کمیته، کمیته ملی المپیک، وزارت ورزش و ورزش قهرمانی است. ثبات مدیریتی یک ضرورت برای رویدادهای پیشرو است. سه رویداد مهم در سال آینده و مسابقات کسب سهمیه المپیک 2024 را در پیش داریم. ضروریت قطعی ثبات مدیریت در کمیته ملی المپیک، یک امر واضح است و نیاز به توضیح بیشتر ندارد. مصمم هستم با حمایت وزیر ورزش و هیئت اجرایی در اولین فرصت و در بهار انتخابات را برگزار کنم. انتخابات باید در چارچوب اساسنامه و قانونمند باشد و تا الان در چارچوب اساسنامه و قانونی بوده است. رئیس کمیته ملی المپیک بیش از هر کسی مدافع منشور المپیک خواهد بود. انشالله شاهد برگزاری انتخابات با عزت در بهار خواهیم بود.
وی در خصوص تصمیمش برای شرکت در انتخابات گفت: تا امروز تصمیم به ثبتنام ندارم.
انتهای پیام/