گزارش| بنادر استان هرمزگان طلایه‌دار حمل ونقل ترکیبی/ ترخیص و حمل و نقل سریع کالاهای اساسی در بندر شهید رجایی


گزارش| بنادر استان هرمزگان طلایه‌دار حمل ونقل ترکیبی/ ترخیص و حمل و نقل سریع کالاهای اساسی در بندر شهید رجایی

گروه استان‌ها- مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان گفت: خوشبختانه در بنادر استان هرمزگان برای انواع کالاها و کشتی‌ها، اسکله و پایانه‌هایی وجود دارد که قابلیت خدمات‌دهی به ویژه در حوزه انواع صادرات را تسهیل کرده است‌.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، امروزه بر همگان مسلم است که یکی از زیرساخت‌ها و ملزومات‌ توسعه تجارت تقویت بخش حمل و نقل است البته نه حمل و نقل یک‌جانبه بلکه حمل و نقل در حوزه جاده‌ای، ریلی، هوایی و دریایی که باید تقویت و به کمک تجارت بیاید تا ما شاهد توسعه‌ای روزافزون باشیم. البته نگاه ما در این تقویت باید معطوف بر امر صادرات باشد که آثار و برکات آن بسیار است و با ارزش افزوده آن می‌توان زیرساخت‌ها در سایر حوزه‌ها را نیز تقویت کرد.

اما گاهی اظهاراتی در کشور به گوش می‌رسد که کمبود زیرساخت‌های‌حمل و نقلی در کشور مشکلاتی را بر سر راه صادرات به ویژه صادرات موادغذایی و موادی که باید زود صادر شوند و ماندگاری بالایی ندارند ایجاد کرده است و سیستم حمل و نقل گمرکی کشور پاسخگوی حجم صادرات نیست اظهاراتی که آن را عضو اتاق صادرات ایران مطرح کرده بود و کمبود زیرساخت‌های حمل‌ونقلی در بخش کشاورزی را به باد انتقاد گرفته بود هر چند که آن‌چیزی که از گمرکات هرمزگان به سمع و نظر می‌رسد فعال بودن گمرکات با تمام ظرفیت و به راه بودن ترانزیت است به همین منظور به سراغ مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان رفتیم تا این موضوع را بررسی کنیم. 

علی‌رضا محمدی کرجی‌ران مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در بندرعباس اظهارداشت: اصلاح و توسعه خدمات بندری در دستورکار است و هم‌اکنون 90 درصد میوه و تره‌بار از هرمزگان توسط شناورهای فلزی و لندینگ‌کرافت و با استفاده از کانتینرهای یخچالی عمدتا به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می‌شود.

وی افزود: بنادر شرق هرمزگان قطب اصلی صادرات محصولات کشاورزی، میوه و تره‌بار در کشور به کشورهای حاشیه خلیج فارس و کشورهای حوزه اقیانوس هند هستند و خوشبختانه در بنادر استان هرمزگان برای انواع کالاها و کشتی‌ها، اسکله و پایانه‌های مخصوص وجود دارد که قابلیت خدمات‌دهی به ویژه در حوزه انواع صادرات را تسهیل کرده و در حال حاضر، شش پورت اسکله در بندر شهید رجایی برای تخلیه و بارگیری کالاهای اساسی همچون نهاده‌های دامی و کشاورزی، غلات، غله خشک، روغن نباتی و... اختصاص داده شده است.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان بیان‌کرد: بندر شهید رجایی، دومین بندر فعال در حوزه تخلیه و بارگیری غلات بوده و در همین راستا برای بهبود وضعیت نگهداری غلات در بندر شهید رجایی، پنج باب از انبارهای مسقف این بندر مورد بازسازی و نوسازی قرار گرفتند تا تمام نکات بهداشتی برای نگهداری از این کالاهای اساسی لحاظ شود. 

وی ادامه داد: در حال حاضر هیچ مشکل خاصی بابت ترخیص کالا از بندرشهید رجایی وجود ندارد و تمام کالاها مشروط بر اینکه فرآیندهای قانونی را طی کرده باشند، بر اساس زمان‌بندی و برنامه‌ریزی از طریق حمل ریلی و یا کامیونی جا به جا می‌‌شوند. در بندر شهید رجایی که بعد از بندر امام خمینی(ره)، به عنوان دومین بندر تجاری کشور به تخلیه و بارگیری کالاهای اساسی اختصاص یافته، از ابتدای امسال تاکنون حدود 2.5 میلیون تن کالای اساسی تخلیه شده است.

کرجی‌ران تصریح کرد: در 10 ماهه امسال در حوزه صادرات کالای کانتینری براساس آخرین آمار و ارقام استخراج شده از مجموع یک میلیون و 441 هزار و 634TEU کانتینر که در بندر شهید رجایی تخلیه و بارگیری شده 373 هزار و 378 TEUکانتینر حامل کالاهای صادراتی بودند که از طریق این بندر جابه جا و طی این مدت نیز حجمی بالغ بر 213 هزار و 34  TEU کانتینر از طریق اصلی ترین بندر کانیتنری ایران به سایر بنادر منطقه ترانشیپ شده است.

وی در پاسخ به سوالی در رابطه با صادرات دام زنده نیز گفت: کشور‌های حوزۀ خلیج فارس مشتریان اصلی دام زندۀ ایران هستند و مزیت نسبی صادرات دام زنده به کشور‌های حوزۀ خلیج فارس به علت نزدیکی به این کشور‌ها بالا است اما درچهارسال اخیر به ویژه روند صادرات کالا از جمله دام زنده به کشور‌های حوزه خلیج فارس از بندر باهنر کاهش پیدا کرده و فقط در بهمن ماه سال جاری پس ازچهار سال 7 هزار راس دام به عمان صادر شده است.

انتهای پیام/865/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon