۷ فناوری کلان برای عملیاتی کردن خانههای هوشمند
هوشمندسازی خانهها نیازمند استفاده از فناوریهایی چون «پلتفرم آنلاین»، «رایانش ابری»، «اپلیکیشن موبایل»، «اینترنت اشیا»، «رباتیک»، «هوش مصنوعی» و «کلان داده» است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ امروزه ایجاد یک زیستبوم هوشمند، قابل کنترل و پایش در خانه برای کاربردیتر کردن وسایل را مسیری برای هوشمندسازی خانه میدانند اما تحقق این هدف نیازمند استفاده از فناوریهایی چون «پلتفرم آنلاین»، «رایانش ابری»، «اپلیکیشن موبایل»، «اینترنت اشیا»، «رباتیک»، «هوش مصنوعی» و «کلان داده» است. فناوریهایی که فعالان این عرصه را به سمت تحقق خانههای هوشمند نزدیکتر میکند. خانههایی که به «ارتقای سطح رفاه خانواده»، «هوشمندسازی شبکه آب و انرژی ساختمان»، «تأمین امنیت فیزیکی و سایبری»، «استفاده از رباتهای خانگی» و «ارائه خدمات پشتیبانی هوشمندسازی به شرکتهای لوازم خانگی» کمک میکنند.
نور هوشمند، هوشمندسازی سیستمهای تهویه، امنیت و ایمنی هوشمند، هوشمندسازی لوازم خانگی، پرده هوشمند، آبیاری هوشمند، سیستمهای صوت و تصویر، برق و انرژی و ... تنها بخشی از خدمات خانههای هوشمند برای ساختمانها است.
در این نوع از ساختمانها به وسیله روشهای مختلف هوشمندسازی ساختمانها، تمام اجزای ساختمان میتوانند به سیستمهای مرکزی خانه هوشمند متصل شوند و از روشهای گوناگونی و از هر نقطه از جهان و در هر زمانی کنترل شوند. با افزایش نفوذ اینترنت همراه، رشد سریع بازار و افزایش تقاضا و ظهور فناوریهای نوین، دنیا به سمت استفاده از خانههای هوشمند که زیرساختی برای تحقق شهر هوشمند محسوب میشود، حرکت کرده است.
شاید ایده خانههای هوشمند در ابتدا در قالب فیلمنامههای تخیلی به واقعیت نزدیک شد و امروز براساس آمارهای موجود حدود 175 میلیون خانه هوشمند در دنیا وجود دارد و پیشبینی شده است نرخ رشد مرکب سالانه این بازار از سال 2020 تا 2025 با رشد 25 درصدی روبهرو شود. این بازار بزرگ به عنوان یکی از اولویتهای فناورانه در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دنبال میشود.
این فناوری به روز جهانی در ایران با تلاش 46 شرکت دانشبنیان و خلاق در حال توسعه است و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری محصولاتی چون «تولید بخش مرکزی سیستم مدیریت هوشمند ساختمان»، «سامانه جامع هوشمندسازی ساختمان»، «سامانه مدیریت هوشمند ساختمان، سیستم کنترل هوشمند روشنایی»، «سیستمهای هوشمند BMS هفنا»، «سیستم هوشمند ساختمان و ماژول ساختمان هوشمند 8 کاناله تحت شبکه»، «هود هوشمند رباتیک»، «سرور ساختمان هوشمند با قابلیت کنترل از طریق شبکه»، «سیستم درب بازکن صوتی تصویری موبایلی هوشمند»، «خانه هوشمند هیناوا»، «درب هوشمند»، «نرمافزار مدیریت انرژی»، «تولید کنترهای هوشمند» و «سامانه موتورخانه هوشمند» به تولید رسیده است.
انتهای پیام/