استان یزد در تغییر الگوی کشت و تولید محصولات گلخانه‌ای پیشتاز است


استان یزد در تغییر الگوی کشت و تولید محصولات گلخانه‌ای پیشتاز است

گروه استان‌ها- کشاورزان یزدی به پشتوانه نظرات کارشناسی، بهره‌گیری از دانش روز و با تغییر الگوی کشت، علاوه بر کاهش مصرف آب کشاورزی تا یک دهم، در ردیف دوم تولید محصولات گلخانه‌ای کشور قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، بخش کشاورزی از ارکان اصلی توسعه اقتصادی به شمار می‌رود و به دلیل نقش بسزایی که این بخش در تامین غذا، رفاه جامعه، تولید ناخالص ملی  و در نهایت رشد اقتصادی ایفا می‌کنند باید سرلوحه برنامه‌های اقتصادی قرار گیرد.

یزد به عنوان استانی واقع در کویر مرکزی ایران که به دلیل کاهش باران و خشکسالی‌های پی در پی با مسئله کم آبی روبرو شده است، در برابر این محدودیت تسلیم نشده و به مدد بهره‌گیری از دانش روز و سخت‌کوشی بر کم‌آبی غلبه و با اصلاح الگوی کشت با بیش از دو هزار هکتار گلخانه صیفی و سبزی، توانسته در رتبه دوم تولید محصول قرار گیرد و علاوه بر تامین نیاز داخلی در عرصه صادرات نیز به شکل اثرگذار ایفای نقش کند.

اکبر شیخ‌علیشاهی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد در این رابطه در برنامه تور گردشگری کشاورزی بانوان رسانه‌ای استان یزد و معرفی محصولات سالم در این زمینه اظهار داشت: وضعیت تولیدات مجموعه گلخانه‌دارانی که در استان یزد فعال هستند نشان می‌دهد  سالانه افزون بر 54 هزار تن محصولات گلخانه‌ای صیفی و سبزی در استان تولید می‌شود.

وی افزود: از این میزان تولیدات 60 تا 70 درصد محصولات در بازارهای صادراتی عرضه می‌شود  و مابقی آن نیز مصرف داخلی دارد که در مجموع این فعالیت‌ها به صورت میانگین هفت تا 10 نفر در هر گلخانه مشغول به‌کار می‌شوند.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد خاطرنشان کرد: 44 واحد شرکت بسته‌بندی محصولات گلخانه‌ای دارای مجوز در استان نیز فعال هستند که عمده آن‌ها در شهرستان‌های یزد و اشکذر واقع شده و علاوه بر ارائه خدمات در استان محصولات سایر استان‌های همجوار را نیز بسته‌بندی می‌کنند.

شیخ‌علیشاهی خاطرنشان کرد: در این واحدهای بسته‌بندی و کنترل کیفیت سالیانه نزدیک به 350 هزار تن محصول بسته‌بندی و وارد بازار داخلی و خارجی می‌شود که تکمیل کننده زنجیره از نشا تا بازار برای محصولات گلخانه‌ای است.

وی با اشاره به اینکه اوج تولید محصولات گلخانه‌ای در اردیبهشت ماه است گفت: واحدهای کنترل کیفیت در استان با تشکیل پرونده و شناسنامه برای گلخانه‌داران بر تمام فرآیند تولید محصول نظارت دارند و همواره در این زمینه دیدگاه‌های علمی روز دنیا مورد توجه قرار می‌گیرد.

نکته بسیار ویژه در ارتباط با ایجاد و توسعه گلخانه‌ها در استان یزد، میزان مصرف بسیار پایین آب در این بخش است، به گونه ای که آب مصرفی در گلخانه‌ها نزدیک به یک دهم آب مصرفی در کشاورزی به روش سنتی است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد در حاشیه این تور و در این زمینه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یزد اظهار داشت: بهره‌وری مصرف آب در گلخانه‌ها به این معنی که به ازای هر متر مکعب آب چه میزان تولید داریم، بیش از 10 برابر و در بعضی مواقع نزدیک به 15 برابر کشت سنتی می‌رسد.

شیخ‌علیشاهی خاطرنشان کرد: این به معنای آن است که اگر ما یک حجم آب برای یک هکتار کشاورزی در فضای باز تولید محصولات سبزی و صیفی استفاده کنیم، ممکن است تولیدمان برای مثال بین 20 تا 30 تن باشد در حالی که وقتی این فعالیت در قالب گلخانه باشد، از همین سطح و با همین میزان آب می‌توانیم 250 تا 300 تن محصول را برداشت کنیم و در نتیجه میزان بهره‌وری آب افزایش پیدا می‌کند.

به گزارش  تسنیم ، با برنامه‌ریزی روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در قالب تور گردشگری یک روزه، از چند واحد گلخانه پرورش و تولید صیفی‌جات از جمله قارچ، گوجه فرنگی، خیارسبز، فلفل سبز،مجموعه تولید نشا و بسته‌بندی محصولات گلخانه‌ای بازدید به عمل آمد و بانوان خبرنگار از نزدیک در جریان فعالیت‌های این حوزه قرار گرفتند.

انتهای پیام/781/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon