شیب تند حرکت عربستان در مسیر غربگرایی
محمد بن سلمان با پیروی از کشورهای غربی بسیاری از فعالیتهای دینی و عقیدتی را در عربستان کاهش داده و در مسیر سکولاریسم گام برمیدارد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، تغییر و تحولات در عربستان سعودی در راستای پیروی از کشورهای غربی و با غرب گرایی همراه بوده است. « محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی تغییراتی را در کشور اعمال کرد که به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران این اقدامات تلاشی برای به دست آوردن رضایت « جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا از زمان ورودش به کاخ سفید بوده است.
به گزارش القدس العربی، محمد بن سلمان تغییرات اجتماعی در عربستان به وجود آورد. وی قدرت روحانیت را تضعیف کرد. همچنین این شاهزاده جوان اقداماتی از جمله کاهش صدای بلندگوهای مساجد ، کاهش دستمزد روحانیون و ... انجام داد.
عربستان در ماههای اخیر شاهد محدود شدن نقش نهاد «هیئت امر به معروف و نهی از منکر» خود می باشد، نهادی که حکم پلیس دینی را در این کشور دارد. بنابر اعلام رسانههای منطقه هم اکنون فعالیت عناصر این هیئت در عربستان محدود شده و حتی به صفر رسیده است و همین مساله موجب شده تا زنان بدون پوشش سر از خانه خارج شوند، اقدامی که تا پیش از این در این کشور سابقه نداشته است.
دکتر« احمد شکری» مدرس دانشگاه جده اعلام کرد: «محمد بن سلمان عامدانه نفوذ و دستمزد علمای دینی و روحانیون را کاهش داد که این موضوع منجر به انتقاد و اعتراض بسیاری از شاهزادگان سعودی شده است؛ چرا که آن ها با این اقدام ناراحت هستند».
محمد بن سلمان همچنین دستور حذف محتوای ضد غربی و یهودی ستیز از برنامههای درسی آموزشی را صادر کرد. این تغییرات همچنین شامل حذف بیشترین محتواهای مربوط به «جهاد» است که مجله تایم آن را مبارزه علیه دشمنان اسلام تعریف کرده و نوشته این کلمه در جهان اسلام تعریفهای دیگری دارد.
از اقدامات دیگر غربگرایی محمد بن سلمان تصمیم برای تغییر پرچم و سرود ملی عربستان است. پس از آنکه مجلس شورای عربستان با اکثریت آرا پیش نویس اصلاحیه شکل پرچم، حذف عبارت توحید «لااله الاالله، محمد رسول الله» از پرچم ملی این کشور و تغییر سرود ملی را تصویب کرد، خشم عمومی شهروندان سعودی را برانگیخت.
پایگاه اینترنتی خبر الیمنی اعلام کرد که تصمیم رژیم آل سعود برای حذف عبارت توحید «لااله الاالله، محمد رسول الله» از پرچم ملی این کشور در چارچوب ایجاد روابط دیپلماتیک با رژیم اسرائیل است که واکنش شهروندان سعودی را به دنبال داشته است.
دولت آمریکا تغییرات اجتماعی اعمال شده بر عربستان را دنبال میکند و بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران معتقدند که هدف بن سلمان از انجام برخی اقدامات جلب توجه دولت دموکراتها است.
شرایط فرهنگی و دینی عربستان در سالهای اخیر بسیار تغییر کرده تا حدی که شبکه «ام بی سی» عربستان در اقدامی که نشاندهنده پافشاری محمد بن سلمان به تقویت طرحهای فساد و انحطاط در کشور حرمین شریفین میباشد و بدون در نظر گرفتن آموزهها و احکام شریعت اسلام، فروش و مصرف مشروبات الکلی را تبلیغ کرد.
اقدامات بنسلمان تا امروز که شامل کاهش حوزه عمل پلیس مذهبی، محدود کردن نقش روحانیون در دولت، دستگیری مفسدان اقتصادی، برگزاری کنسرتهای موسیقی مختلط و ارائه آزادیهای اجتماعی به زنان و حق انتخاب پوشش میشود، گویای یک انقلاب در عربستان سعودی است. اما با توجه به مخالفتهای زیادی که از سوی روحانیون و قشر سنتی- مذهبی این کشور بروز یافته نمیتوان گفت انقلاب مذکور دورنمای روشنی دارد.
انتهای پیام/