صنعت چاپ نیازمند موزه است/ بودجه‌های فعلی جوابگوی آموزش در حوزه چاپ نیست

صنعت چاپ نیازمند موزه است/ بودجه‌های فعلی جوابگوی آموزش در حوزه چاپ نیست

احمد ابوالحسنی رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران از وزارت ارشاد خواست تا ساختمانی را برای موزه چاپ در اختیار قرار دهند و گفت:‌ دستگاه‌ها و ماشین‌آلات قدیمی در صنف چاپ بسیار است،‌ اگر موزه‌ای راه‌اندازی شود این دستگاه‌ها منتقل می‌شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم‌، اختتامیه بیست و یکمین دوره جشنواره صنعت چاپ امشب سه‌شنبه سوم اسفند ماه با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن سینمایی وزارت ارشاد برگزار و از فعالان این صنعت تجلیل شد.

علی‌اکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر چاپ در این مراسم در سخنانی ضمن گرامیداشت شهدای انقلاب و دفاع مقدس در سخنانی گفت:‌ جشنواره بیست و یکم صنعت چاپ با رویکرد و اهتمام ویژه مبنی بر برگزاری جشنواره استانی در تمام استان‌ها به عنوان آیین پاسداشت از اهالی صنعت چاپ استان در طول سه ماه (بخشی در پاییز و بخشی در زمستان) با لحاظ شرایط کرونایی به همت ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری و مشارکت اتحادیه‌های تخصصی و تشکل‌های صنفی در 28 استان کشور برگزار شد.

وی ادامه داد: طبق آمار در جشنواره‌های استانی از 438 فعال برتر چاپ تقدیر و تجلیل شد،‌ در این جشن به عنوان اختتامیه بیست و یکمین جشنواره ملی صنعت چاپ به برنامه‌ریزی شورای سیاستگذاری جشنواره که مرکب از متخصصین، مسئولین و رؤسای تشکل‌های صنفی و اتحادیه‌های تخصصی بوده از 12 برگزیده صنعت چاپ کشور در هشت بخش شامل تجلیل از پدر شهید والامقام، از فعالان چاپ،‌ از 5 پیشکسوت فعال از استان‌های کشور، چهره برجسته علمی، از اساتید صنعت چاپ، بانوی فعال، کارآفرین و صادرکننده نمونه و کارشناس ساعی چاپ در استان که طی کار کارشناسی و داوری 141 پرونده ارسالی از استان‌ها از سوی صاحب‌نظران فرهیخته صنعت چاپ به محوریت اتحادیه تشکل‌های تخصصی انجام شد، تجلیل خواهد شد.

ابراهیمی از معاون فرهنگی و اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره ملی صنعت چاپ و رؤسای اتحادیه‌های سراسر کشور، تشکل‌های صنفی و... که در برگزاری این جشنواره دفتر امور چاپ و نشر را همراهی کردند، قدردانی کرد.

طاهری آشتیانی فعال صنفی نیز در این مراسم گفت: اکنون زیرساخت‌های خوبی در صنعت چاپ پدید آمده است، در بحث بسته بندی و چاپ وضعیت و کیفیت خیلی خوبی داریم، در حالی که سال‌های قبل وارد کننده بخش
عمده این اقلام بودیم.

وی ادامه داد:‌ اکنون بسته‌بندی حساس‌ترین اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی در داخل تولید می‌شود، در حالی که 2 دهه قبل تمام آنها وارداتی بود و این همه از توانمندی‌های صنعت چاپ است.

این فعال صنعت چاپ تصریح کرد: امروز خیلی از اقلام دیگر چاپی نیز در داخل تولید می‌شود و 70 درصد فضا داخلی است،‌ طی دو سه سال اخیر ما به تولید خوبی رسیدیم.

آشتیانی با انتقاد از نبود شعارهای فرهنگی روی بیلبوردهای تبلیغاتی گفت:‌ ما روی بیلبوردها شعار فرهنگی نداریم،‌ در حالی که روی بسته سیگار شعار فرهنگی داریم. باید برای سلامت عمومی کشور فرهنگ‌سازی شود و بیلبوردها بهترین جا برای نوشتن شعار فرهنگی است.

وی گفت:‌ نکته دیگر مجوز اقلام صادراتی است که ما از وزارت ارشاد دریافت می‌کنیم، به غیر از موازین بهداشتی و شعائر، محتوای آن چه صادر می‌شود،‌ اهمیت بسیار دارد.

 احمد ابوالحسنی رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران نیز در این مراسم گفت: چاپ صنعت بزرگی است که حرف زیادی برای گفتن دارد، ولی خیلی مظلوم واقع شده است. یک تولیدکننده صنایع غذایی از حمایت‌های مختلفی برخوردار است،‌ ولی ما از این حمایت‌ها محروم هستیم. کمک کنید امتیاز صنایع را ما نیز داشته باشیم، خصوصاً تسهیلاتی که به این صنعت کمک می‌کند، معتقدم اکنون که همه وزرا در دولت یکدست هستند، این کار شدنی است.

وی با اشاره به حضور وزیر در برنامه ویژه خبری گفت: در بحث خطای جشنواره حمایت و هدایت و مدیریت شده است، برای صنعت چاپ نیز ما این حمایت را می‌خواهیم. در حوزه آموزش به کمک شما نیاز داریم، بودجه‌های کنونی جوابگو نیست. اولین کارگاه آموزش 8 اسفند در شرکت افست برگزار می‌شود، ما در بحث آموزش متقاضیان زیادی داریم، ولی فضا کافی نیست. بحث آموزش را در سال آینده ادامه خواهیم داد و نیاز به افراد خبره در بخش آموزش داریم.

ابوالحسنی گفت: چاپخانه‌‌های بزرگ در تهران به حاشیه شهر رفتند و فعالان این صنف زیرمجموعه اتحادیه‌های غیرمرتبط شده‌اند‌، دیگر زیرمجموعه این اتحادیه قرار ندارند،‌ چاپ، فرهنگی، سیاسی، امنیتی و اقتصادی است، ولی فعالان این صنعت اتحادیه گریز شده‌اند.

وی ادامه داد: اتاق اصناف با استانی شدن اتحادیه چاپ موافقت کرده است‌، امیدوارم این مسئله حل شود. دغدغه دیگر ما این است که در بازدید‌ها از چاپخانه‌ها دستگاه‌ها و ماشین‌آلات قدیمی مشاهده می‌کنیم، ما به دنبال این هستیم که ساختمانی در اختیار داشته باشیم که طبقه پایین آن به موزه چاپ تبدیل شود و طبقه بالا اتحادیه چاپ شود. اگر موزه راه‌اندازی شود، بسیاری از اهالی دستگاه‌های خود را به موزه خواهند داد.

در پایان مراسم از فعالان صنعت چاپ تجلیل شد. اسامی این فعالان عبارتند از: 

در بخش خانواده شهدا و ایثارگران از آقای محمود قاسمی پدر شهید قاسمی از چاپخانه آبان، در بخش پیشکسوت برتر از استان فارس جعفر مصطفوی از چاپخانه مصطفوی، از استان قزوین سید عبدالعظیم موسوی از شرکت فرهنگی چاپ ولایت قزوین، از استان خراسان رضوی از حسن‌رضا حسین‌آبادی از چاپخانه زرین از استان تهران از علی کلاری چاپخانه پیام نوین و علی مخزن ازچاپ شرکت چاپ طلایه مرجان.

در بخش چهره علمی برتر این دوره  از استاد بیژن درویش مدرس چاپ تجلیل شد. همچنین از خانم فروزنده گلشنی  از چاپخانه مظاهری به عنوان بانوی برگزیده صنعت چاپ تجلیل شد.

صادر کننده برتر این دوره نیز از استان قزوین آقای بهمن بیاضیان از چاپخانه پلات قزوین شناخته شد. در بخش کارآفرین و نوآور نیز از لرستان آقای مجید کریمی پور از چاپخانه یاقوت سبز بروجرد،‌ در بخش تولیدکننده مواد اولیه و ماشین‌آلات چاپ آقای داوود تات داوودی  از شرکت حرفه و فن تجلیل شدند.

همچنین محمدحسن اکرمی نیز به عنوان کارشناس ساعی  از استان قم معرفی شد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران