چرا رهبر معظم انقلاب برای «تبیین» از تعبیر «جهاد» استفاده کردند؟

چرا رهبر معظم انقلاب برای «تبیین» از تعبیر «جهاد» استفاده کردند؟

نویسنده کتاب «جهاد تبیین» گفت: در جایی که تبیین در مقابل اقدام جبهه باطل است، حتماً هزینه‌هایی برای ما خواهد داشت و آنجاست که «جهاد» معنا پیدا می‌کند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، کتاب «جهاد تبیین» با محوریت بیانات رهبر معظم انقلاب و همچنین اهمیت و بایسته‌های موضوع جهاد تبیین توسط حجت‌الاسلام سعید صلح میرزایی گردآوری شده و انتشارات انقلاب اسلامی آن را منتشر کرده است. کتاب در پنج فصل تدوین شده است؛ فصل نخست با عنوان «کلیات» به موضوع «جهاد»، «جهاد تبیین»، اهمیت و آثار آن پرداخته است. فصل دوم کتاب حاضر، با عنوان «الزامات جهاد تبیین»، به مقدمات لازم برای انجام صحیح این امر اشاره و آن را در بیانات رهبر معظم انقلاب شرح داده است. 

«روش‌ها و انحاء» عنوان فصل سوم این اثر است که همانطور که از آن برمی‌آید، به شیوه‌های انجام جهاد تبیین از جمله مراجعه به مخاطب، استفاده از راه‌های غیر مستقیم، تشکیل هیئت‌های اندیشه‌ورز، حلقه‌های معرفتی و ... اشاره کرده است. «موضوعات نیازمند تبیین» عنوان چهارمین فصل از این اثر است که در آن مباحثی چون اعتقادات بنیادین، مبانی ارزشی و تقویت قانون اساسی، هویت ملی، اقتصاد مقاومتی، دستاوردهای انقلاب، خانواده و تکثیر نسل، حجاب، اتحاد و پرهیز از اختلاف و ... اشاره شده است. 

فصل نهایی کتاب «جهاد تبیین» نیز به «وظایف اقشار خاص» اشاره کرده است. در این فصل وظایف مسئولان، صدا و سیما، شورای عالی انقلاب فرهنگی، سازمان تبلیغات اسلامی، نخبگان، حوزه‌های علمیه، دانشجویان، بانوان، هنرمندان و ... شرح داده شده است. 

کتاب «جهاد تبیین» پس از انتشار با استقبال خوبی از سوی مخاطبان همراه شد؛ به طوری که در مدت کمی به چاپ سوم رسید و با توجه به استقبال گسترده از این اثر، نسخه الکترونیک آن نیز به تازگی با همکاری انتشارات انقلاب اسلامی و اپلیکیشن طاقچه در دسترس عموم قرار گرفته است. 

حجت‌الاسلام و المسلمین سعید صلح میرزایی، گردآورنده کتاب «جهاد تبیین»، در رابطه با چرایی انتشار این اثر گفت: رهبر معظم انقلاب در دیداری که با دانشجویان عزاداری در روز اربعین داشتند، فرمان جهاد تبیین را به عنوان وظیفه عمومی برای همگان مشخص کرده‌اند. وقتی صحنه تقابل میان جبهه حق و باطل را نگاه می‌کنیم، متوجه می‌شویم که یکی از نکات اساسی در این تقابل بحث «تبیین» است. رهبر انقلاب، تبیین را اساس کار انقلاب و اسلام می‌دانند و روش مبارزه اسلامی را روش مبارزه تبیین‌گرانه می‌دانند. 

کتاب , انتشارات انقلاب اسلامی ,

وی در پاسخ به این پرسش که چرا رهبر انقلاب از واژه «جهاد» برای «تبیین» استفاده کرده‌اند، توضیحاتی داد و یادآور شد: به این دلیل که تبیین گاه ممکن است با مشکلاتی همراه نباشد. اما در جایی که تبیین در مقابل اقدام جبهه باطل است، حتماً هزینه‌هایی برای ما خواهد داشت و آنجاست که «جهاد» معنا پیدا می‌کند.

تدوین‌کننده کتاب «جهاد تبیین» با بیان اینکه به دلیل کوتاهی‌های صورت گرفته در زمینه تبیین، اذهان برخی از مردم غبارآلود شده است، اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب از همه مردم خواسته‌اند تا براساس توان و حوزه تأثیر خود تلاش کنند تا غبارآلودگی ذهن اطرافیان خود را از بین ببرند. نباید نسبت به این غبارآلودگی ذهن‌ها بی‌تفاوت بود.

صلح میرزایی به تلاش دشمن برای وارونه جلوه دادن تاریخ اشاره کرد و افزود: دشمن دارد تاریخ و گذشته این کشور را تحریف می‌کند و دوران ستم‌شاهی را یک دوران خوب جلوه می‌دهد. دارد کارآمدی‌های نظام اسلامی را در ذهن جوانان و مردم به هیچ می‌انگارد و در کنار آن، آینده کشور و انقلاب را با تحریف واقعیت‌ها، ناپسند و ناامیدانه نشان می‌دهد. 

به گفته صلح میرزایی؛ وظیفه ما به ویژه دانشجویان این است که اول این پیام رهبر معظم انقلاب را به همه مردم برسانیم. در قدم بعدی، خودمان نیز نباید در عرصه تبیین بی‌تفاوت باشیم و در گام بعدی، مطالبه‌ای از مسئولان به منظور ایجاد یک قرارگاه برای تبیین داشته باشیم. 

کتاب , انتشارات انقلاب اسلامی ,

در بخش‌هایی از مقدمه این کتاب بر اهمیت «جهاد تبیین» تأکید و اشاره شده است: «در فرهنگ اسلامی و دینی، هر عملی که در مواجهه با دشمن و با تحمل سختی و مشقت و با تلاش و کوشش انجام گیرد، جهاد نام دارد و اجر فراوانی برای آن ذکر شده است. البته برخی از مصادیق جهاد، واجب بوده و در صورت کوتاهی در انجام آن، مجازات اخروی و بعضاً دنیوی بر آن بار می‌گردد. جهاد می‌تواند جنگ رو در رو یا جنگ اقتصادی یا فرهنگی و ... باشد. رهبر انقلاب با بهره‌گیری از این مفهوم دینی، تعبیر «جهاد تبیین» را به کار برده‌اند. 

نهضت‌های اسلامی در دوران معاصر نیز بدون تبیین اثرگذار یا به نتیجه نرسیده یا به سرعت رو به زوال گذاشته است. در واقع یکی از مهمترین عناصر ماندگاری هر جریانی، قدرت تبیین و اقناع‌سازی آن است. 

نهضت امام خمینی(ره) با تکیه بر عنصر تبیین و بدون استفاده از حرکت‌های مسلحانه توانست رژیم تا دندان مسلح ستم‌شاهی را به زیر آورد و به پیروزی برسد. همچنین پایداری و مانایی انقلاب اسلامی نیز با بهره‌گیری از عنصر تبیین بوده است...».

علاقه‌مندان برای تهیه این اثر می‌توانند به پایگاه اطلاع‌رسانی انتشارات انقلاب اسلامی به  این نشانی  مراجعه کنند. 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران