چرا برنامه‌های صبحگاهی رادیو از تلویزیون پرمخاطب‌تر است؟/ بازگشت ستاره‌ها به رادیو

چرا برنامه‌های صبحگاهی رادیو از تلویزیون پرمخاطب‌تر است؟/ بازگشت ستاره‌ها به رادیو

مقصودی اعتقاد دارد که گویندگان برای بیشتر دیده شدن تلاشی نمی‌کنند، بلکه همه کار می‌کنند تا حالِ مردم خوب شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، رادیو جوان امروز 25 ساله شد. رادیویی که از چهارم اسفندماه سال 1375 تا به امروز برنامه‌هایی را با رویکرد توجه ویژه به مخاطبان جوان ایران آغاز کرده و در طول سال‌های اخیر هم جزو شبکه‌های پرمخاطب بوده است. جوان ایرانی سلام و اینجا شب نیست، برنامه‌های آشنایی‌اند؛ آن‌ها که رادیویی پروپاقرص‌اند بارها شنونده این برنامه‌ها بوده‌اند. امیدآفرینی هدف اصلی برنامه صبحگاهی و شادی‌آفرینی محورِ برنامه شبانگاهی رادیو جوان است. همان نکته‌ای که علیرضا مقصودی، مدیر شبکه رادیویی جوان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم  به آن اشاره کرد و جزو رسالت‌ها و اهدافِ سال 1401 عنوان کرد. 

برنامه "جوان ایرانی سلام" را شاید بتوان پرشنونده‌ترین برنامه رادیوی صبحگاهی ایران دانست. این برنامه در ابتدای صبح و هنگامی که مردم عازم محل کار خود هستند از شبکه رادیویی جوان پخش می‌شود و بسیاری از ایرانی‌ها آن را درون خودرو گوش می‌کنند. به دلیل زمان پخش برنامه، انرژی‌بخش و شاد بودن آن، حائز اهمیت فراوان است که با یک اجرای قوی و صدای پرنشاط محقق می‌شود؛ این کاری است که فاطمه صداقتی و پیمان طالبی اجرای آن را بر عهده دارند. یکی از نکاتی که مورد بحثِ مدیر رادیو جوان بود تفاوت‌ها و جذابیت‌های برنامه صبحگاهی در رادیو به نسبت تلویزیون بود. 

رادیو , صدا و سیما , عصر جدید , احسان علیخانی ,

مقصودی به نکته‌ای قابل توجه اشاره کرد که برنامه‌های صبحِ رادیو را بیشتر از ویژه‌های صبحِ تلویزیون، استقبال می‌کنند. جالب است آن‌قدر که «پیمان طالبی» و «فاطمه صداقتی» را می‌شناسند شاید مجری تلویزیون را به خاطر نیاورند. در رادیو گویندگان هرگونه تلاشی دارند با مردم ارتباط بگیرند و مردم به گونه‌ای راحت‌تر مأنوس می‌شوند. چون حرف‌ها و اتفاقاتِ بی‌تکلف‌تری را شاهدند و رادیو جلوه‌گری ندارد. بنابراین بیشتر هم برای جذبِ مخاطب از سناریوها و برنامه‌سازی‌های درست‌تری بهره می‌برد. 

او این‌طور ادامه می‌دهد: ما در رادیو بیشتر از جلوه‌گری، به دنبالِ کار اندیشه‌ای و محتوایی هستیم. البته رادیو تصویری هم داریم اما با همان سادگی و بی‌تکلفی رادیو عمل می‌کنیم. گویندگان ما برای بیشتر دیده شدن و سرزبان افتادن تلاشی نمی‌کنند، بلکه همه کار می‌کنند تا حالِ مردم خوب شود. 

مدیر رادیو جوان دلیلِ موفقیت برنامه‌های صبحگاهی رادیو را نسبت به تلویزیون در این نکته می‌داند که: "در رادیو گوینده با مردم زندگی می‌کند نه اینکه حرف‌هایی بزند که به دل ننشیند و تأثیری نداشته باشد. در واقع همه تلاشِ رادیویی‌ها برای آن است که حال مردم را خوب کنند. به هر دری نمی‌زنند خودی نشان دهند در واقع اینجا به گوشِ مردم احترام گذاشته می‌شود تا هرچیزی را نشنوند. امیدآفرینی به عنوان یک اصل پیگیری می‌شود و توجه به این مؤلفه‌ها باعث شده تا خود گویندگان هم در پی پیشنهادهای اجرای تلویزیونی صبحگاهی، نپذیرند و به درخواست دیگر شبکه‌ها جوابِ رد بدهند."

او به خبرنگار تسنیم  گفت: می‌دانید که درخواست‌های آن شبکه‌ها دستمزدهای چند برابر است  اما دلیلی که این دوستان کماکان با قدرت و قوت به کار خودشان در رادیو ادامه می‌دهند این است که توجه به محتوا به اعتبار هنری‌شان می‌افزاید و از طرفی دیگر هم حالِ مردم و هم حالِ خودشان را خوب می‌کنند. چون حرف‌ها از دل برمی‌آید، بر دل می‌نشیند. 

رادیو , صدا و سیما , عصر جدید , احسان علیخانی ,

نکته بعدی که در 25 سالگی رادیو جوان پیگیری کردیم موضوعِ حضور ستاره‌ها در این شبکه‌ رادیویی بود، قرار است علی ضیاء در سری جدید برنامه «اینجا شب نیست»، حضور داشته باشد و همین‌طور احسان علیخانی و رضا رشیدپور بعد از چند سال به رادیو باز خواهند گشت. علیخانی این روزها سری جدید «عصر جدید» را برای آنتن شبکه سه سیما خواهد داشت. او آخرین بار در همین برنامه رادیویی و سال 1390 اجرا داشت. 

مقصودی در این باره توضیح داد: ما برنامه‌ای را مخصوصِ ستاره‌ها تدارک دیده‌ایم؛ همین برنامه «اینجا شب نیست». علی ضیاء همین چندی پیش در این برنامه اجرا داشت و قرار است در سری جدید آن نیز حضور داشته باشد. این برنامه از ساعت 12 تا شب روی آنتن می‌رود و حسّ یک برنامه شبانگاهی با گفت‌وگو، رویکردهای اجتماعی، فرهنگی و هنری و کاملاً آزاد و دلی را به مخاطب انعکاس می‌دهد. پیمان طالبی و فاطمه صداقتی در این برنامه اجرا دارند. فرزاد حسنی چهارشنبه‌ها گویندگی می‌کند و قرار است احسان علیخانی و رضا رشیدپور هم با صحبت‌هایی که شده، ان‌شاءالله سال آینده بتوانیم از حضورشان بهره ببریم. 

 

موضوع سوم، بحثِ مشارکت برنامه با تلویزیون بود. او واکنشِ جالبی به این سؤال داشت:رادیو و تلویزیون هرکدام نباید جنسِ ذاتی خودشان را از دست بدهند. رادیو نباید تلویزیونی و تلویزیون نباید رادیویی شود. یعنی اگر رادیو بی‌تکلف بودن خودش را از دست بدهد دیگر نمی‌تواند با مخاطبش ارتباط درست بگیرد و تلویزیون هم نمی‌تواند آن سادگی کلام و رفتار گوینده و برنامه‌سازی را در تلویزیون داشته باشد و شاید مخاطبین تلویزیونی هم این فضا را نپسندند. اگرچه ما رادیو تصویری هم داریم اما با همان شکل و شمایل رادیو، اداره می‌شود. ما هم دوست داریم این تعاملات را با تلویزیونی‌ها داشته باشیم اما نه ما ماهیت‌مان را از دست بدهیم و نه می‌خواهیم تلویزیون هویت خودش را از دست بدهد. 

رادیو , صدا و سیما , عصر جدید , احسان علیخانی ,

علیرضا مقصودی مدیر رادیو جوان

موضوع چهارم بحث آگهی‌های بازرگانی است که با توجه به پرشنونده بودن شبکه جوان در رادیو باید چگونه رفتار شود؛ معاون سابق و فعلی صدا همواره دنبالِ این بوده‌اند که تبلیغاتِ تلویزیونی در رادیو پخش نشود! مقصودی این‌گونه پاسخ داد: "یکی از اعتراضات‌مان به فضای بازرگانی همین است و تدبیری که معاون سابق و فعلی صدا داشتند و پیگیری کرده‌اند این بوده که ما در آن شورای تبلیغات یک نماینده از مجموعه صدا داشته باشیم که این اتفاق افتاد. ضعف‌ها کمتر شده و این انتقادها درست است و کمتر باید شاهدِ آن باشیم."

او در پایانِ صحبت‌های خود به اهداف و دغدغه‌های رادیو جوان در سال 1401 اشاره کرد و گفت: رادیو جوان در 25 سالگی هم جوان است و هم به لحاظ فکری بالغ شده است. یعنی شاید ما آن اوایل رادیو جوان آزمون و خطا می‌کردیم. هم در میان برنامه‌سازان ما اتفاق افتاده که با یک خبرگی و پختگی بیشتر پیش می‌روند. نکته بعدی ما باید به سمتی برویم که یک شبکه رادیویی با تعامل بالا داشته باشیم. امروز دوران مونولوگ بودن و حرف‌زدن و حرف نشنیدن تمام شده و این شعار رادیو جوان هم به درستی انتخاب شده که «شنیده می‌شوی»؛ همین بحث تعاملی بودن را نشان می‌دهد. 

مقصودی همچنین اشاره کرد: باید بتوانیم این نگاه را اگرچه در میانِ برنامه‌های رادیو جوان دیده می‌شود، درست‌تر پیش ببریم تا مخاطب، خودش را در درونِ برنامه‌ احساس کند. باید برویم سمت تعاملی کردن و سه محور هم در سال 1401 مدنظر ما است و به جد دنبالش می‌کنیم؛ سه اصل هویت بخشی، دومین حوزه امیدبخشی و سومین حوزه هم عدالت‌طلبی است. البته مؤلفه‌ها و  ارزش‌های دیگری هم هستند که مدنظر داریم و با محوریت تعاملی بودن پیش خواهیم برد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
triboon
گوشتیران
مدیران