انتقاد ریاض از منع صادرات تسلیحات آلمان به عربستان
وزیر امور خارجه عربستان از ممنوعیت صادرات تسلیحات آلمان به کشورش انتقاد کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم،« فیصل بن فرحان آل سعود» وزیر امور خارجه عربستان از ممنوعیت صادرات تسلیحات آلمان به کشورش انتقاد کرد.
به گزارش القدس العربی فیصل بن فرحان اعلام کرد: «این تحریم تسلیحاتی از سوی آلمان سیگنال بسیار اشتباهی را ارسال میکند».
وی در ادامه افزود: عربستان سعودی برای دفاع از خود به سلاح نیاز دارد، به عنوان مثال در برابر حملات انصارالله یمن «ما وظیفه داریم از کشور خود محافظت کنیم».
شاهزاده فیصل بن فرحان عدم درک خود از استدلال دولت ائتلاف آلمان را ابراز کرد و گفت: «ما برای حمله به سلاح نیاز نداریم، بلکه به این نیاز داریم که بتوانیم از خود محافظت کنیم».
وی افزود: عربستان با آلمان در زمینه تسلیحاتی برای مدت طولانی همکاری خوبی داشته است و شرکتهای آلمانی در این زمینه از «موقعیت عالی» برخوردار هستند که به نوبه خود به مشارکت با آلمان در زمینه خرید تسلیحات مشتاق هستیم.
وی در ادامه تاکید کرد: «ما آنچه را که نیاز داریم چه در آلمان و چه در هر جای دیگر پیدا خواهیم کرد».
دولت محافظهکار «آنگلا مرکل» صدراعظم سابق آلمان از سال 2018 و پس از قتل «جمال خاشقجی» منتقد حکومت سعودی و همچنین به دلیل جنگ یمن تحریمهایی را علیه ریاض اعمال کرد ولی برای اینکه در طرحهای تسلیحاتی با شرکای ناتو مانند فرانسه و انگلیس مشکلی ایجاد نشود، همچنان به صادرات سلاح با کاربرد دوگانه پایبند بود.
« اولاف شولتز» صدراعظم جدید آلمان قصد دارد تحریم تسلیحاتی عربستان سعودی را حفظ کند و در حال بررسی استثناهایی درباره طرحهای مشترک با کشورهای متحد است.
دولت ائتلافی آلمان ماه گذشته اعلام کرد که ممنوعیت فروش تسلیحات به عربستان سعودی در سال 2022 پابرجا خواهد ماند.
وزارت اقتصاد آلمان اعلام کرد: «ما برای صادرات صنایع دفاعی به کشورهایی که درگیر بودن آنها در جنگ یمن اثبات شده باشد، مجوزی صادر نمیکنیم».
وزارت اقتصاد آلمان در 15 ژوئن 2021 اعلام کرد که صادرات تسلیحاتی آلمان به عربستان متوقف نشده و ادامه داشته است. وزارت اقتصاد این موضوع را در توضیح به پرسش نماینده حزب چپهای آلمان تائید کرد.
وزارت اقتصاد آلمان گفت مجوزهای صادرات سلاح به ارزش 33 میلیون یورو در بازه زمانی 22 اکتبر 2020 تا سوم ژوئن 2021 صادر شده است.
تسلیحات فروخته شده از جمله شامل توپ جنگی هویتزر، خمپاره، تسلیحات ضد تانک و موشک است.
به گزارش دویچه وله، مدتهاست که معاملات تسلیحاتی با عربستان سعودی به دلیل جنگ یمن در آلمان بحثبرانگیز بود. دولت آلمان در سال 2018 تصمیم گرفت که صادرات تسلیحات به عربستان سعودی و امارات متحده عربی را متوقف کند. ممنوعیت صادرات سلاح به عربستان تا آخر سال 2021 نیز تمدید شده بود.
مبنای ممنوعیت صادرات تسلیحات نظامی از آلمان به عربستان، توافق احزاب ائتلافی بر سر منع فروش هر گونه سلاح به طرفین درگیر در جنگ داخلی یمن است. قتل «جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد در کنسولگری ریاض در استانبول نیز به این موضوع شتاب داد.
عربستان از مارس 2015 در قالب ائتلافی از چند کشور غربی و عربی و با کمک آمریکا به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، حملات گستردهای را علیه یمن -فقیرترین کشور عربی- آغاز کرد.
بر اثر این تجاوز، تاکنون هزاران یمنی کشته شدهاند و بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، قحطی در این کشور به بزرگترین فاجعه انسانی در جهان تبدیل شده است.
انتهای پیام/