علت بروز کمبودهای مقطعی داروها/ ملاک تعیین داروخانه‌های منتخب آیین‌نامه است


علت بروز کمبودهای مقطعی داروها/ ملاک تعیین داروخانه‌های منتخب آیین‌نامه است

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با بیان این‌که ارز ۲ میلیارد دلاری دارو و تجهیزات سال ۱۴۰۰ در ۶ ماهه نخست سال به اتمام رسید، گفت: در مورد داروخانه‌های منتخب هیچ‌گونه انحصاری ایجاد نشده است.

دکتر حمیدرضا اینانلو مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ درباره برخی اظهارات مطروحه مبنی بر وجود رانت در این سازمان، اظهار کرد: دسترسی بیماران به اقلام سلامت‌محور یکی از وظایف اصلی سازمان غذا و دارو است. در چند سال گذشته اختصاص ارز ترجیحی به برخی از کالاهای سلامت محور با هدف حمایت از بیماران و تسهیل دسترسی به دارو و تجهیزات در دستور کار دولت وقت قرار گرفت.

وی افزود: متاسفانه با گذشت زمان، رفته رفته موضوع تشدید تحریم‌ها و محدودیت منابع ارزی، تامین ارز صنایع دارویی را با مشکلاتی مانند کندی در تخصیص ارز و عدم تامین ارز مرغوب مواجه کرد و باعث ایجاد اختلال در تامین داروی مورد نیاز برخی بیماران شد.

اینانلو  با اشاره به اینکه ارز دارو و تجهیزات در بودجه سال 97 حدود 3.9 میلیارد دلار بود، عنوان کرد: در آن زمان شرایط ارزی به نسبت پایدارتر بود و پاندمی کرونا نیز وجود نداشت، اما در بودجه سال 1400 ارز دارو و تجهیزات پزشکی 2 میلیارد دلار دیده شده است. از سوی دیگر و پس از گذشت سه سال به طور طبیعی مصرف دارو و تجهیزات پزشکی افزایش پیدا کرد و در دو سال اخیر نیز علاوه بر تمام این مسائل شیوع کرونا باعث افزایش مصرف برخی داروها و تجهیزات پزشکی نیز شد.

ارز 2 میلیارد دلاری دارو و تجهیزات سال 1400 در 6 ماهه اول سال به اتمام رسید

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با بیان اینکه ارز 2 میلیارد دلاری دارو و تجهیزات سال 1400 در 6 ماهه اول سال به اتمام رسید، گفت: طبیعی است که با این میزان تخصیص ارز، با کمبود مقطعی برخی داروها مواجه شدیم و برای تامین پایدار دارو و تجهیزات برای نیمه دوم سال، درخواست 1.5 میلیارد دلاری داشتیم که با مساعدت رئیس جمهور، فعلاً 700 میلیون دلار تخصیص داده شده است.

وی خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی مجبور به نظارت بیشتر بر زنجیره تامین دارو هستیم تا دارو به موقع به دست مصرف کننده واقعی برسد؛ چراکه ارز ترجیحی و حاشیه سود پایین برخی اقلام سلامت محور یارانه‌ای و اختلاف قیمت آن با ارز آزاد باعث شده است که برخی از این داروها به صورت قاچاق معکوس از زنجیره تامین خارج شود.

اینانلو تصریح کرد: براساس آنچه گفته شد به عنوان ناظر و تامین کننده دارو و تجهیزات پزشکی در سازمان غذا و دارو مجبور هستیم تا نظارت و مدیریت بیشتری به زنجیره تامین داشته باشیم به همین دلیل داروهای مخصوص بیماران خاص در داروخانه های دولتی و خصوصی منتخب توزیع می‌شود.

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با تاکید براینکه در مورد داروخانه‌های منتخب هیچ‌گونه انحصاری ایجاد نشده است، توضیح داد: آیین نامه‌ای برای تعیین داروخانه‌های منتخب وجود دارد که هر داروخانه ای بر اساس شاخص های موجود این آیین نامه امتیازات لازم را کسب کند، جزء داروخانه منتخب محسوب می شود و می تواند برخی از داروهای سهمیه ای را عرضه کند.

وی خاطرنشان کرد: در نیمه دوم سال علی‌رغم تامین ارز ترجیحی به میزان کمتر از نیاز حوزه دارو و تجهیزات پزشکی مجبور به مدیریت و اولویت بندی بودیم تا بتوانیم کمبودها را مدیریت کنیم، چنانچه این اولویت بندی و برنامه ریزی ها انجام نمی‌شد، شاهد بالا بودن تعداد کمبودها بودیم. در واقع سازمان غذا و دارو به دنبال توزیع هدفمند دارو است تا در اختیار بیماران واقعی قرار گیرد، متأسفانه اخیراً برخی افراد غیرمطلع با اظهار نظرهای غیرکارشناسی درصدد تخریب دولت و سازمان غذا و دارو هستند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon