فرمانده بهداری نیروی زمینی سپاه: ۲۱ بیمارستان سیار در نقاط پرخطر راه‌اندازی شد


فرمانده بهداری نیروی زمینی سپاه: 21 بیمارستان سیار در نقاط پرخطر راه‌اندازی شد

گروه استان‌ها ـ فرمانده بهداری رزمی نیروی زمینی سپاه گفت: سامانه بیمارستان سیار یک الگوی ملی و منطقه‌ای است. زیرساخت‌های بسیار پیچیده‌ای دارد که به صورت مستقل مطالعه، بررسی و تولید شده و کار بسیار ارزشمند و جهادی صورت گرفته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازاصفهان، سردار سرتیپ دوم پزشک احمد اخوان در مراسم بهره‌برداری فاز دوم بیمارستان 250 تخت‌خوابی سیار شهید آیت‌الله صدوقی با گرامی‌داشت یاد و خاطره شهدای مدافع سلامت و شهیدانی که در مسیر خدمت در این مجموعه بیمارستان به شهادت رسیدند، اظهار داشت: از همه کسانی که در پیشرفت این مجموعه کمک کردند تا با ایجاد این ظرفیت در استان، مجموعه تبدیل به الگویی ملی و منطقه‌ای شود، تشکر می‌کنیم.

وی افزود: در مجموعه نیروی زمینی سپاه از ابتدای شیوع بحران بیماری کرونا دو راهبرد به نظام سلامت نیروی سپاه ابلاغ شد. بکارگیری تمامی قابلیت‌ها و ظرفیت‌ها و توانمندی‌های موجود در نیروها برای خدمت به مردم از اولین راهبردها بود. ارتقای سطح کیفی و کمی خدمات، مراقبت از سلامت مبتنی بر استانداردهای بخشی دومین راهبرد نیروهای زمینی سپاه بود که بر این اساس ما برنامه‌ریزی و هدف‌هایی ترسیم کردیم.

فرمانده بهداری رزمی نیروی زمینی سپاه  با اشاره به تجارب بسیار بهداری نیروی زمینی سپاه در سال‌های گذشته بیان کرد: این حرکت عظیم از سال 88 و با نوآوری و ابداعی که در سامانه‌های خدمات سیار ارائه شد، آغاز شد و ابتدای شیوع کرونا در کشور، با اقدامی سریع و موثر در کشور، خدماتی را در مناطق پرخطر براساس اعلام نیاز دانشگاه‌های علوم پزشکی و وزارت بهداشت مردم ارائه کردیم.

استقرار 21 بیمارستان سیار در نقاط پرخطر در مدت زمان کوتاه

سردار سرتیپ دوم اخوان ادامه داد: باید براساس شرایطی که در کشور ایجاد شده بود، زیرساخت‌های لازم را هم در بیمارستان‌های ثابت و به ویژه در بیمارستان‌های سیار ایجاد می‌کردیم.  باید با بهره‌گیری از سامانه‌های موجود، زیرساخت‌هایی متناسب با شرایط کرونا فراهم می‌کردیم.

وی تصریح کرد: از آنجایی که پذیرش و بستری بیماران کرونایی شرایط خاصی داشت، مطالعه و طراحی و تولید سامانه درمانی سیار 144 تخت‌خوابی مبتنی بر دانش روز و زیرساخت‌ها آغاز شد و یک بیمارستان این تولید را انجام و در اسفند ماه سال گذشته به بهره‌برداری رسید. این زیرساخت‌ها شامل سی‌تی اسکن سیار، پی‌سی‌آر سیار، بخش‌های مراقبت‌های ویژه، آی‌سی‌یو بود و در چند نقطه حاد این خدمات اعزام و به ارائه کمک به بیماران پرداخت و با تلاش همه همکاران الگوی دوم آن تا حدود 3 ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد. براساس یک عزم جدی و روحیه جهادی ما به سطحی در خدمت به مردم رسیدیم که این سامانه براساس ارزیابی وزارت بهداشت در غرب آسیا بی‌نظیر است.

 فرمانده بهداری رزمی نیروی زمینی سپاه گفت: 300 تیم 5 نفره شامل پزشک و پرستار و بهیار و پزشک‌یار سازماندهی شد و در نقاط مختلف به مردم خدمات بهداشتی در بیمارستان‌ها  ارائه می‌کنند که اکنون به 920 نفر رسیده‌اند.حضور این افراد موجب رفع خستگی کادر درمان و مورد استقبال بیمارستان‌ها بود.

سردار سرتیپ دوم اخوان با اشاره به پیک‌های مختلف کرونا بیان کرد: در این پیک‌ها مجموعه توانمندی‌های بهداری نیروی زمینی سپاه به سرعت وارد عمل می‌شد و اثربخشی به سزایی در مقابله و مبارزه با بیماری داشت. در پیک پنجم که از 20 مردادماه آغاز شد، قرارگاه عملیاتی تشکیل شد و تصمیم بر ایجاد توسعه مستمری شد که کمتر از 20 روز، 7 بیمارستان سیار را در نقاط مختلف مستقر کردیم. در پیک ششم که کمتر از 40 روز از آن می‌گذرد، ساخت 150 تخت بستری را در این بیمارستان صحرایی فعال کردیم. در اقدامی ترکیبی این آمادگی و توانمندی ایجاد شده که می‌توانیم آن را منتقل کنیم. مهم این است که در مدیریت بحران‌ها، به خوبی کنترل کنیم که نیاز به برنامه‌ریزی و تعریف فرایندها در مرکز مطالعات ما دارد.

وی اضافه کرد: سامانه بیمارستان سیار یک الگوی ملی و منطقه‌ای است. بیمارستان مستقلی است که بیماران کرونایی را پذیریش می‌کند. زیرساخت‌های بسیار پیچیده‌ای دارد که به صورت مستقل مطالعه، بررسی و تولید شده و کار بسیار ارزشمند و جهادی صورت گرفته است.

فرمانده بهداری رزمی نیروی زمینی سپاه تصریح کرد: در ابتدای راه ارزش‌ها و مولفه‌هایی تعریف کردیم که غیر از این مسیر نمی‌توانیم حرکت کنیم و به فرمان رهبری به قله برسیم. حتما باید مولفه‌ها وجود داشته وآموزش داده شود که این آمادگی‌ها وجود داشته باشد تا در مواقع ضروری، به سرعت وارد عمل شود و با کمترین مشکل به بهره‌برداری رسد. این ارزش‌ها، مولفه‌های قدرت ما در مجموعه نیروی زمینی سپاه است. این پویایی سازمان که رهبری مکررا تاکید می‌کنند، در مجموعه مشهود و ملموس است.

سردار سرتیپ دوم اخوان با اشاره بحث آموزش در افق 1404 گفت: ما در موضوع آموزش در افق 1404 برنامه دقیقی را دنبال می‌کنیم. به جهت آموزش‌هایی که در رده‌های نیروی زمینی سپاه داده بودیم، با وجود کار زیاد در مراکز درمانی، توانستیم 920 نفر را در قالب تیم‌های 5 نفره به بیمارستان‌های پرخطر اعزام کنیم. اکنون 2 هزار 920 تخت بستری سیار را سازماندهی می‌کنیم و این آمادگی وجود دارد که در هر نقطه‌ای در اختیار مردم قرار بگیرد.

وی با اشاره به دیگر مولفه مجموعه یعنی خلاقیت و ابتکار بیان کرد: همیشه ما در حال تکاپو و تغییر در راستای هدف هستیم. به عنوان مثال سامانه درمان سیار به مرحله نهایی نزدیک می‌شود. فناوری‌های نوینی که در مجموعه بهداری است کمک می‌کند که ما براساس استاندارها حرکت و به سمت جلو پیش رویم. مسئولیت‌پذیری از دیگر مولفه‌های مجموعه سپاه است که هر ماموریتی را در نظام سلامت اتفاق می‌افتد و نیاز به کمک دارد، توسط نیروی زمینی سپاه اتفاق می‌افتد.

 فرمانده بهداری رزمی نیروی زمینی سپاه خاطرنشان کرد: امیدواریم بهره‌برداری از 150 تخت خواب این بیمارستان سیار، برگ زرین دیگری بر افتخارات نیروی زمینی اضافه شود و براساس فرمان مقام معظم رهبری که می فرمایند "ما می‌توانیم"، می‌توانیم در افق 1404 در سرعت، قدرت و تحرک سامانه‌های درمانی سیار و آموزش و با همت همکاران و مدیران در مجموعه نظام سلامت نیروی زمینی سپاه، جزو 5 کشور برتر دنیا شویم.

انتهای پیم/163/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon