وعده استاندار به مردم ۵۰ روستای خرم آباد عملی شد؛ آغاز ساخت پُل و جاده منطقه «بلیلوند» و پایان دَر به دَری ۱۰ هزار نفر
گروه استانها ـ عملیات اجرایی پُل و جاده منطقه بلیلوند خرمآباد که راه ارتباطی ۵۰ روستا است و در سیل ۹۸ از بین رفته بود با پیگیریها و دستور استاندار امروز آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، دراستان لرستان به دلیل موقعیت جغرافیایی، کوه، دره و رودخانه جزء جدا نشدنی زندگی مردم است و پراکندگی روستاها در نزدیکی درهها و رودها سبب شده تا برای عبور و مرور مردم، جاده سازی متناسب با مناطق کوهستانی انجام گیرد که یکی از اصلیترین الزامات آن، «پلسازی» است.
در استان لرستان تنها راه دسترسی و عبور از رودخانههای پر آب و درهها پلهای فلزی و بتنی است که بر روی رودخانهها احداث شدهاند. شهرها و روستاهای زیادی در استان هم در امتداد رودخانهها قرار دارند که منطقه بلیلوند درشهرستان خرمآباد هم از این قضیه مستثنی نیست.
پل منطقه بلیلوند به دلیل عدم استحکام کافی در سیلاب فروردین 98 به طور کامل تخریب و راه دسترسی مردم این منطقه با 50 روستا و جمعیتی بالغ بر 15 هزار نفر با روستاهای اطراف قطع شد و مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرد.
تخریب پُل بلیلوند خرم آباد در سیل 98
رضا خالقی مدیرکل سابق راه و شهرسازی لرستان آذر ماه 99 در رابطه با پل بلیلوند اظهار داشت: پل بلیلوند 104 متر طول دارد و در حال حاضر بخشی از کارهای آن انجام شده است ولی تفاوت این پروژه با پل کاکارضا این است که ردیف ملی ندارد و منابعی که از سیل برای این پل اختصاص یافت هم منابع کمی بود.
وی با بیان اینکه برآورد ما در آن مقطع برای اجرای پل بلیلوند در حدود 6 میلیارد بود که فقط یک میلیارد و 500 میلیون تومان تخصیص داده شد، افزود: تاکنون پیمانکار در این پروژه 5 میلیارد کارکرد داشته و تنها دلیل اینکه روند آن کند شده کمبود اعتبارات است.
مدیرکل سابق راه و شهرسازی لرستان با بیان اینکه برای تکمیل این پروژه 12 میلیارد اعتبار نیاز داریم، گفت: درجلسهای استاندار لرستان(خادمی استاندار وقت) دستور داد منابع مالی مورد نیاز پل بلیلوند تأمین شود تا روند ساخت را سرعت بدهیم.
وعدههای بی سرانجام دولت روحانی برای ساخت پُل بلیلوند
بازسازی و ایمن سازی پل بلیلوند به عنوان یکی ازمهمترین مطالبات مردم این منطقه با سیل وعدههای مسئولان در دولت روحانی جهت بازسازی هرچه سریعترروبهرو شد، اما سیل وعده ها ثمرهای دربر نداشت و پس از گذشت نزدیک به سه سال از سیل فروردین 98 تنها نتیجهاش ترس و دلهره و سختی راه دسترسی مردم منطقه بلیلوند به شهر خرمآباد بود.
و اما پس از روی کارآمدن دولت سیزدهم آیت الله رئیسی وجود پروژههای نیمه تمام فراوان را از مشکلات استانهای مختلف کشور دانست و اظهار داشت: دولت تلاش میکند تا حد امکان نسبت به آغاز پروژه های جدید اقدام نکند و طرحهای نیمه تمام را با اولویت ضروری بودنشان برای زندگی مردم و میزان پیشرفت فیزیکی و اعتبار مورد نیاز، تکمیل کند و در اختیار مردم قرار دهد.
پیگیری و دستور استاندار جدید لرستان برای ساخت پُل بلیلوند
باتوجه به تاکید آیت الله رئیسی مبنی برتکمیل پروژههای نیمه تمام استانها، تکمیل پل وجاده دسترسی منطقه بلیلوند که یکی ازپروژههای عمرانی شهر خرمآباد است و نقش مهمی درکاهش ترافیک جنوب شهر نیز دارد با جدیت در دستورکار فرهاد زیویار استاندار لرستان و معاون عمرانی استاندار قرار گرفت.
فرهاد زیویار استاندار لرستان چندین مرحله از منطقه بلیلوند و مشکلات پسا سیل بازدید کرد و دستور تکمیل و ساخت پل و راه ارتباطی مردم منطقه را صادر کرد و حالا امروز عملیات اجرایی این پل که متوقف شده بود آغاز و سبب خوشحالی مردم شد.
احمد رضا دالوند معاون عمرانی استاندار لرستان در گفت و گو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: با توجه به مطالبات جدی مردم منطقه بلیلوند در رابطه با پل و جاده دسترسی این منطقه، به همراه استاندار لرستان در منطقه حضور پیدا کردیم و موضوعات بررسی شد.
آغاز ساخت پُل و جاده بلیلوند
وی افزود: آغاز عملیات اجرایی پل منطقه بلیلوند نیازمند هماهنگی بین دستگاه ها و اعتبار بود که خوشبختانه با پیگیری های انجام شده اعتبار خوبی به پروژه تزریق شد و بدنه فعال است.
معاون عمرانی استاندار لرستان عنوان کرد: پل بلیلوند یک پروژه ملی است که اعتبار اولیه آن تقریبا 18 میلیارد تومان بوده و با توجه به توقف پروژه و ایجاد تورم پیش بینی ما این است تقریبا 35 میلیارد تومان اعتبارنیاز دارد و چنانچه اعتبارات به موقع تزریق شود در هفته دولت 1401 به بهره برداری میرسد.
وی با اشاره به پروژه تعریض جاده بلیلوند بیان کرد: بخشی از مشکل تعریض جاده منطقه بلیلوند با مجموعه ارتش بود در بحث توافقی بود که براساس آن راه و شهرسازی باید دیواره ای را ایجاد کند که ارتش از مسیر جاده مستقل و اجازه تعریض جاده را بدهد.
ساخت پُل بلیلوند مطالبه اصلی مردم منطقه
دالوند گفت: هم اکنون 50 درصد دیواره ای که راه و شهرسازی تعهد کرده بود تکمیل و طی جلسات متعدد با ارتش بنا شد 50 درصدی که راه و شهرسازی به تعهدش عمل کرده ارتش نیز اجازه بدهد مسیر بازگشایی و زیرسازی و آسفالت از امروز آغاز شود.
وی تصریح کرد: جهت اجرای برخی پروژه های نیمه تمام به دلیل زمانبر بودن نمی توانیم منتظراعتبارات باشیم و با توجه به وضعیت اعتبارات ممکن است به زودی اتفاق نیفتند به همین منظور از ظرفیت دستگاه های اجرایی استفاده می کنیم و در واقع به دنبال ایجاد یک هم افزایی برای تکمیل پروژه ها در استان هستیم.
وحید کرم الهی مدیر کل راه و شهرسازی لرستان نیز در ارتباط با پل بلیلوند خاطرنشان کرد: ساخت پل بلیلوند به دلیل مشکلات اعتباری متوقف شده بود که پس از بازدید های استاندار از محل پروژه با توجه به اینکه یکی ازمطالبات اصلی مردم منطقه بود به دستور استاندار اعتباراتی به این پروژه تخصیص دادند و خوشبختانه پروژه شروع به کار کرد.
وی افزود: پل و جاده بلیلوند علاوه بر راه ارتباطی حدود 50 روستا، یکی از خروجی های شهر خرمآباد به سمت کمربندی جنوبی است و محوری بسیار مهم و کارکرد ترافیکی مهمی دارد.
تکمیل ساخت پُل و جاده بلیلوند تا هفته دولت
وی اظهار داشت: در حال حاضر تا تقریبا دو ماه آینده مقرر شد 7 میلیارد تومان به پروژه پل بلیلوند تخصیص داده شود که تاکنون 2 میلیارد تومان تخصیص داده شده و مابقی نیز به زودی به پروژه تزریق میشود.
کرم الهی با بیان اینکه پل بلیلوند 46 درصد پیشرفت فیزیکی دارد افزود: با توجه اعتباری که در نظرگرفته شده و قول پیمانکار این پروژه هفته دولت 1401 به بهره برداری میرسد.
مردم منطقه بلیلوند خرم آباد که در سیل 98 خسارات زیادی دیدند و متاسفانه در دولت روحانی آنچنان که لازم بود به مشکلات رسیدگی نشد و سبب ناراحتی مردم شده بود، حالا با نگاه ویژه دولت سیزدهم و حضور میدانی و چندباره شخص استاندار لرستان برای حل مشکلات، سبب خوشحالی و امیدواری صاحبان واقعی انقلاب که همانا مستضعفین هستند شده است.
انتهای پیام/645/ش