تداوم بن بست سیاسی در عراق

تداوم بن بست سیاسی در عراق

بن بست در روند سیاسی عراق همچنان ادامه دارد و هنوز توافقی درباره رئیس جمهوری و نخست وزیر جدید این کشور به دست نیامده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از موازین نیوز، «فاضل الفتلاوی» یک عضو فراکسیون فتح در مجلس قبلی عراق تأکید کرد: ادامه تنش کُردها بر سر پست ریاست جمهوری باعث تأخیر در تشکیل دولت جدید عراق خواهد شد.

وی در این باره گفت: اختلافات و تنش بین جریانات و احزاب کُرد، باعث تأخیر در تشکیل دولت جدید و ایجاد دودستگی بین جریانات سیاسی شده است.

فاضل فتلاوی افزود: اختلافات بین کُردها، مانع دستیابی به توافقات درباره مجموع عملیات برای تشکیل بزرگترین فراکسیون مجلس و همچنین کابینه جدید عراق شده است.

این عضو ائتلاف فتح خاطرنشان کرد: حل اختلافات بین احزاب کُرد، تا حد زیادی به حل بحران در زمینه تشکیل دولت جدید عراق، کمک خواهد کرد و این امر از طریق اجماع احزاب کرد درباره یک نامزد برای ریاست جمهوری عراق امکان پذیر خواهد بود.

رای دادگاه فدرال فرصتی برای احزاب کُرد به منظور تفاهم

یک تحلیلگر عراقی اعلام کرد دادگاه عالی فدرال تلاش می‌کند به احزاب کُرد، فرصتی برای تصحیح تصمیمات و موضع گیری صحیح در داخل جریانات کرد، اعطا کند.

به گزارش المعلومه، «هیثم خزعلی» در این باره گفت: حکم دادگاه عالی فدرال درباره به تعویق افتادن بررسی قانونی بودن یا نبودن ثبت نام مجدد از نامزدهای ریاست جمهوری در مجلس عراق، فرصتی است برای جریانات کُرد تا در خارج از دادگاه با یکدیگر به توافق برسند.

خزعلی افزود: نزاع بین کُردها بر سر پست ریاست جمهوری، به زودی پایان خواهد یافت و گمان نمی‌کنم تا آن زمان، بیش از این عمیق شود.

این کارشناس عراقی همچنین بر ضرورت حل تنش‌های سیاسی بین همه جریانات و خروج از بن بست سیاسی و تشکیل یک دولت توافقی میهنی مشترک با هدف خدمت به منافع عمومی تأکید کرد.

یادآور می‌شود دادگاه عالی فدرال عراق تصمیم گیری درباره قانونی بودن یا نبودن ثبت نام مجدد از نامزدهای ریاست جمهوری این کشور در مجلس نمایندگان را به زمان دیگری موکول کرد.

توپ در زمین احزاب کُرد است

«عارف الحمامی» یک عضو ارشد چارچوب هماهنگی جریانات شیعه تأکید کرد که در صورت عدم توافق احزاب کرد درباره انتخاب یک نامزد واحد برای پست ریاست جمهوری، در جلسه انتخاب رئیس جمهور در مجلس عراق، شرکت نخواهند کرد.

به گزارش المعلومه، وی  در این باره گفت: در صورتی که توافقات و تفاهماتی در میان جریانات سیاسی کردها به دست نیاید و آنها درباره یک شخصیت واحد مورد توافق برای پست ریاست جمهوری به توافق نرسند، برگزاری جلسه انتخاب رئیس جمهور در مجلس عراق، دشوار خواهد بود.

الحمامی تأکید کرد: در حال حاضر توپ در زمینه احزاب کُرد، به ویژه اتحادیه میهنی و حزب دموکرات کردستان است و آنها باید درباره حضور در بغداد با یک نامزد واحد به توافق برسند.

این عضو ائتلاف دولت قانون تصریح کرد: پس از توافق این دو جریان، درباره یک شخصیت سیاسی کرد، شخصیت نامبرده به سایر جریانات سیاسی معرفی و درباره وی توافق می‌شود و سپس وی برای کسب پست ریاست جمهوری انتخاب می‌شود.

عارف الحمامی در پایان تأکید کرد: ادامه اختلافات و تنش‌ها بین کردها درباره نامزد پست ریاست جمهوری باعث خواهد شد چارچوب هماهنگی و اکثر جریانات سیاسی از حضور در جلسه انتخاب رئیس جمهور خودداری کنند.

حزب دموکرات برای همه احتمالات آماده است

«ماجد شنگالی » یک عضو فراکسیون حزب دموکرات کردستان عراق در مجلس عراق تأکید کرد این حزب منتظر حکم دادگاه عالی فدرال است و خودش را برای همه احتمالات آماده کرده است.

وی در این باره گفت: شمار فراوان شکایت‌های مطرح شده در دادگاه عالی فدرال عراق نشان دهنده آن است که سیاستمداران، جایگاهشان را به عنوان بازیگران مهم از دست داده‌اند.

عضو فراکسیون حزب دمکرات درباره ائتلاف حزبش با جریان صدر و ائتلاف سیاده گفت: ائتلاف ما قوی است. اما ائتلاف سیاده، مورد حمله قرار می‌گیرد.حتی در صورت عدم وجود ائتلاف سه گانه، چارچوب هماهنگی قادر به تشکیل کابینه نخواهد بود. حتی در صورتی که چارچوب هماهنگی در دولت اکثریت مشارکت کند، تصمیم گیرنده اصلی، ائتلاف سه گانه خواهد بود.

انتخاب رئیس جمهور بدون توافق شیعیان بعید است

«آلا طالبانی» نماینده پیشین اتحادیه میهنی در مجلس عراق، تاکید کرد که انتخاب رئیس جمهور جدید این کشور، بدون توافق شیعیان بر سر تشکیل بزرگترین فراکسیون پارلمانی بعید است.

آلا طالبانی طی اظهاراتی در خصوص انتخاب رئیس جمهور جدید عراق که تبدیل به موضوع مناقشه میان اتحادیه میهنی و حزب دموکرات شده؛ گفت که این موضوع فقط به تصمیمات کردها و این دو حزب، مربوط نیست و تا زمانی که شیعیان عراق بر سر تشکیل بزرگترین فراکسیون پارلمانی و تعیین نخست وزیر آینده به توافق نرسند، انتخاب رئیس جمهور نیز بعید است.

نمایندە پیشین اتحادیه میهنی در مجلس عراق، افزود که رئیس جمهور منتخب عراق باید بزرگترین فراکسیون پارلمانی را مامور انتخاب رئیس جمهور کند.

همچنین خاطر نشان ساخت که اختلافات میان جریان صدر و چارچوب هماهنگی احزاب شیعه نیز باید حل و فصل شود و پایان یابد و سناریوهایی برای این امر وجود دارد، از جمله اینکه جریان صدر وارد جرگه اپوزیسیون شده و در این موضع فعالیت کند.

رزگار محمد امین: مخالفتی با انتخابم به عنوان نامزد توافقی ندارم

«رزگار محمد امین» یک نامزد مستقل ریاست جمهوری عراق درباره پیامدهای مفنی ادامه اختلافات سیاسی بین جریانات سیاسی کُرد هشدار داد و اعلام کرد با انتخابش به عنوان نامزد توافقی بین دو حزب اصلی اقلیم کردستان مخالفتی ندارد.

وی در این باره گفت: درصدد سوء استفاده از پست یا دستیابی به منافع مالی نیستم و به صورت مستقل و بدون حمایت احزاب برای ریاست جمهوری عراق نامزد شده‌ام.

رزگار محمد امین گفت: با انتخابم به عنوان نامزد توافقی از سوی دو حزب حاکم بر اقلیم کردستان مخالفتی ندارم و امیدوارم منشأ خیر در زمینه حل اختلافات بین دو حزب حاکم باشم.

قاضی سابق دادگاه صدام همچنین گفت: ممکن است اختلافات بین احزاب کرد، به نتایج ناخواسته و خطرناکی برسد و این امر، بسیاری از تلاش‌ها در زمینه یکپارچه کردن مواضع کُردها را ناکام خواهد کرد.

توافقی میان دو حزب عمده کُرد  درباره «عمر برزنجی» رخ نداده است

«غیاث سورچی» یک عضو ارشد اتحادیه میهنی کردستان عراق توافق حزب متبوعش با حزب دموکرات کردستان عراق درباره رأی دادن به «عمر برزنجی» سفیر عراق در قطر به عنوان نامزد توافقی برای پست ریاست جمهوری آن کشور را تکذیب کرد.

وی در این باره گفت: گفتگوها و دیدارها با حزب دموکرات کردستان در همه سطوح از مدتی پیش به طور کامل قطع شده است که دلیل آن نیز اصرار حزب مذکور بر در اختیار گرفتن پست ریاست جمهوری است.

سورچی افزود: هیچ گونه توافق قبلی با حزب دموکرات درباره نامزدهای ریاست جمهوری وجود ندارد و هرگونه توافقی بین دو حزب درباره رأی دادن به عمر برزنجی سفیر عراق در قطر به عنوان نامزد توافقی برای پست ریاست جمهوری، در صورت دست نیافتن به توافق درباره نامزدهای دو حزب تکذیب می‌شود.

عضو ارشد اتحادیه میهنی همچنین گفت: اتحادیه میهنی همچنان از مذاکره با همه جریانات سیاسی کُرد استقبال می کند.

تعیین موعد برگزاری انتخابات پارلمان اقلیم کردستان عراق

«نچیروان بارزانی» رئیس اقلیم کردستان عراق با صدور فرمانی روز اول اکتبر 2022 را به عنوان موعد برگزاری انتخابات پارلمانی در این اقلیم اعلام کرد.

وی افزود که بر اساس این تصمیم، مسئولان مربوطه در اقلیم کردستان عراق باید برای تکمیل این روند دست به کار شوند.

انتخابات پارلمانی اقلیم کردستان عراق آخرین بار در 20 اکتبر 2018 برگزار شد و حزب دموکرات کردستان به رهبری مسعود بارزانی با کسب 45 کرسی در صدر احزاب قرار گرفت. حزب اتحادیه میهنی کردستان هم با کسب 21 کرسی در جایگاه دوم این انتخابات قرار گرفت.

رایزنی وزیر خارجه عراق با مقام آمریکایی درباره تشکیل دولت جدید

فواد حسین وزیر خارجه عراق در دیدار نماینده آمریکا در سازمان ملل تأکید کرد که نیروهای ملی عراق بر تلاش‌های خود برای تشکیل دولت جدید افزوده‌اند.

«فؤاد حسین»، وزیر خارجه عراق، در نیویورک با «لیندا توماس گرینفیلد»، نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل دیدار کرد.

در این دیدار تازه‌ترین تحولات سیاسی و امنیتی و تلاش‌ها برای تشکیل دولت جدید عراق بررسی شد و وزیر خارجه عراق تأکید کرد که نیروهای ملی عراقی بر مذاکرات خود جهت تأمین فضای لازم برای تشکیل دولت جدید در زمان‌بندی قانونی و با نقشه راهی که ضامن موفقیت آن باشد افزوده‌اند.

روابط عراق و آمریکا و راه‌های گسترش آن و تازه‌ترین تحولات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای و همکاری‌های دو کشور در محافل بین‌المللی و افزایش همکاری میان دفاتر نمایندگی عراق و آمریکا در سازمان ملل از دیگر مسائل مورد بحث در این دیدار بود.

فؤاد حسین همچنین بر اهتمام عراق به گسترش روابط با آمریکا تأکید و از نقش مثبت آمریکا و حمایتش از عراق در شورای امنیت و در عرصه توسعه و تقویت توانمندی عراق قدردانی کرد.

نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز بر پایبندی کشورش به حمایت از عراق و امنیت و ثبات و شکوفایی این کشور و بر ادامه همکاری و ارائه حمایت‌های توسعه‌محور به عراق تأکید کرد.

انتقاد پلاسخارت از عملکرد رهبران سیاسی عراق

نماینده سازمان ملل در امور عراق ضمن انتقاد از عملکرد رهبران سیاسی عراق، خواستار تمرکز بر «سیاهه طولانی مسائل داخلی» عراق و حل آنها شد.

به گزارش پایگاه عراقی« ناس نیوز « «جنین هنیس پلاسخارت» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور عراق، در گزارش دوره‌ای خود به شورای امنیت سازمان ملل با ارائه گزارشی درباره وضعیت سیاسی عراق در مرحله پس از انتخابات و اختلافات بر سر تشکیل فراکسیون اکثریت و موضوع ریاست جمهوری تأکید کرد که در روند این اختلافات و مشورت‌های سیاسی زمان باارزش است که از دست می‌رود.

 وی افزود که واقعیت آن است که ناتوانی از حل اختلافات هزینه سنگینی در پی خواهد داشت.

او گفت که وقتی خلأ سیاسی در کشور طولانی شود طبیعی است که همه مسائل با مراجعه به دستگاه قضائی حل‌وفصل شود و در میانه مذاکرات احزاب سیاسی درباره تشکیل دولت و در سایه دولت پیشبرد امور ناگهان شاهد صدور حکم دادگاه فدرال درباره مسئله‌ قانون نفت و گاز اقلیم کردستان هستیم که به مدت 10 سال به تعویق افتاده بود و این همه تأکیدی بر اهمیت مذاکرات بغداد و اربیل در چارچوب نهادهاست.

پلاسخارت از همه طرف‌ها خواست که به جای رقابت با تمرکز بر مسائل اساسی با یکدیگر متحد شوند و همه توان خود را صرف حل مشکلات کنند.

او همچنین با اشاره به وضعیت اردوگاه الهول که خانواده‌های تروریست‌های داعش در آن به سر می‌برند، تأکید کرد که نباید منتظر ماند تا کودکان ساکن این اردوگاه‌ها بزرگ شوند و به صورت اجباری جذب گروه‌های تروریستی و به اقدامات خشونت‌آمیز کشیده شوند.

وی از اقدام شجاعانه دولت عراق در پذیرش 450 خانوار یعنی حدود 1800 نفر از اردوگاه الهول به عراق و بازپروری آنها قدردانی کرد، اما تأکید کرد که همچنان هزاران عراقی در اردوگاه‌های سوریه بلا تکلیف هستند.

او در پایان تأکید کرد که عراق امکانات بسیار عظیمی دارد که اگر از آنها برای پیشرفت و توسعه کشور استفاده شود، آینده این کشور بسیار درخشان خواهد بود.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon