تحلیل مدرس پرواز از سانحه سقوط جنگنده در تبریز/ خلبانها از بروز فاجعه جلوگیری کردند/ ایرانیها به این دو شهید ببالند
گروه استانها ـ مدرس پرواز و خلبان پیشکسوت شیرازی با تجلیل از ایثارگری خلبانان شهید گفت: ازخودگذشتگی و ایثارگری دو خلبان شهید در هدایت هواپیمای آسیبدیده و برخورد آن با منطقه کمخطر موجب شد که از بروز یک فاجعه انسانی پیشگیری شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، محمدرضا روشن در حاشیه همایش آموزشهای هوانوردی در شیراز اظهار داشت: جامعه ما و مراکز آموزشی خلبانی و صنعت هوانوردی به وجود چنین ایثارگرانی بر خود میبالد و افتخار میکند.
این خلبان پیشکسوت شیرازی افزود: وجود روحیه ایثارگری و ازخودگذشتگی در مدافعان این مرز و بوم و حفاظت و حراست از آسمان میهن اسلامی برگرفته از فرهنگ عاشورایی با آموزههای بهجایمانده از دوران دفاع مقدس است.
وی گفت: چنین ایثارگریهایی یک نیاز و ضرورت برای خلبانان جوان و مدافعان آسمان میهن اسلامی بهشمار میرود و موضوع ازخودگذشتگی و ایثارگریای که این دو خلبان شهید از خود نشان دادند چیزی است که باید کنار مهارتها و تکنیکهای خلبانی و صنعت هوانوردی به خلبانان جوان و علاقهمندان به دانش هوانوردی بیش از پیش آموزش داده شود، این دو خلبان شهید بزرگترین درس مهارت ایثارگری و ازخودگذشتگی را به ما دادند.
روشن تصریح کرد: کاری که خلبانان شهید انجام دادند شاید برای بسیاری از مراکز آموزشی و دانشگاههای معتبر و بینالمللی و درسهای کلاسیک در صنعت هوانوردی جهان قابل درک و قابل فهم نباشد، اما ما این موضوع را نیک میدانیم که خلبانان شهید بین دو گزینه نجات جان خود به پیشگیری از بروز یک فاجعه بزرگ با خدا معامله کردند و فرهنگ ایثار و شهادت را که از مکتب امام حسین علیه السلام آموخته بودند در یک لحظه بهکار گرفتند.
این مدرس پرواز گفت: آنها شاید بهراحتی میتوانستند صندلی خود را از هواپیما خروج دهند و جان خود را نجات بخشند، اما مرور فیلمهای حادثه سقوط نشان میدهد که در این صورت ما شاهد بروز یک فاجعه بزرگ انسانی بودیم و جان دهها نفر به خطر میافتاد.
وی گفت: مردم بزرگ ایران و خانواده این دو خلبان شهید باید بر خود ببالند و به وضعیت ایثارگری و جانفشانی که فرزندان این مرز و بوم از خود نشان دادند افتخار کنند.
فارس میتواند کانون آموزش صنعت هوانوردی باشد
محمد فرخزاده معاون گردشگری و امور زیارت استانداری فارس نیز اظهار داشت: صنعت هوانوردی پیچیدگیهای خاص خود را دارد و این پیچیدگیها با بهرهگیری از نیروی توانمند شروع و به ایجاد سرمایه ختم میشود.
وی افزود: بهمیزان پیچیدگی در حوزه حملونقل هوایی از ریزپرنده تا بالگردها گرفته، به همان میزان ظرافت در نیروی انسانی هم وجود دارد و موجب خلق آثار ارزشمند میشود.
معاون گردشگری و امور زیارت استانداری فارس با اشاره به نیروی انسانی ارزشمند در حوزه گردشگری و صنعت هوانوردی در استان فارس ، ادامه داد: جوانی در کنار کار ارزشمند پیشکسوتان کمک میکند تا گسست بیننسلی در این حوزه نداشته باشیم.
فرخزاده ضمن ابراز خرسندی از برگزاری دورههای آموزشی در صنعت هوانوردی، عنوان کرد: این مهم، رشد و اشتغال در عرصه ملی و ارزشآفرینی را بهدنبال دارد، همچنین با توجه به توانمندیها و قابلیتهای آموزشی و دانشگاهی در شیراز و فارس، استفاده از این توانمندیها میتواند شیراز و فارس را به کانون آموزش در صنعت هوانوردی تبدیل کند.
وی عنوان کرد: هنرجویان دورههای آموزشی صنعت هوانوردی بهمثابه سفرای فرهنگی هستند که در ادب و آداب و کلام، میتوانند بهترینها را برای شهر و استان و کشور به ارمغان بیاورند.
معاون گردشگری و امور زیارت استانداری فارس همچنین با بیان اینکه "بیش از سههزار اثر ثبتشده تاریخی، طبیعی، مذهبی و... در این استان وجود دارد"، تصریح کرد: فارس با داشتههای متنوع فرهنگی و اماکن منحصربهفرد، یک کشور را در اختیار ما قرار داده و این امانتی است که به دست ما رسیده و بهترین سفرا هم جوانان هستند.
خلبان سهرابی، پیشکسوت صنعت هوانوردی نیز در این مراسم، وضعیت نامطلوب آموزش را از چالشهای جدی این صنعت طی سالهای اخیر ذکر کرد و وجود تحریمها را دلیل اصلی این مهم دانست و گفت: خلبانانی که جذب میشوند در ابتدای کار، با مشکلاتی مواجه میشوند، اما با آموزشهایی که در خطوط هوایی ارائه میشود، نشان میدهند که خلبانهای قابلی هستند.
خلبان سهرابی ادامه داد: امید است شرایطی ایجاد شود که با رفع تحریمها و نوسازی ناوگان هوایی، شاهد ایجاد شرایط بهتری در امر آموزش فنون صنعت هوانوردی باشیم.
سالار نظیفی، مدیرکل آموزش مرکز آموزشهای هوایی هما نیز در این همایش با تصریح بر این نکته که صنعت هوانوردی تنها به خلبانی و مهمانداری ختم نمیشود، گفت: صنعت هوانوردی عمومی، متعلق به همه مردم است و هر فردی میتواند بهاندازه توان و علاقه، در ابن صنعت تحصیل کند، دانش بهدست بیاورد و مشغول به کار شود.
مدیرکل آموزش مرکز آموزشهای هوایی هما گفت: در صنعت هوایی؛ شرکتهای هواپیمایی، فرودگاههای کشور و سیستمهای مراقبت پرواز کنار هم هستند تا یک حملونقل هوایی ایمن را شکل دهند.
نظیفی همچنین به تشریح قوانین جدید صنعت هوانوردی پرداخت و گفت: اگرچه رشته مهمانداری پرطرفدارترین رشته هوانوردی است، اما دیدگاه درستی نسبت به این رشته وجود ندارد. بخش بسیار کمی از رشته مهمانداری به پذیرایی از مسافران اختصاص دارد و مهمانداران، مباحث بسیار تخصصی فرا میگیرند.
سید مصطفی سراج، مدیر کنترل کیفی و تطابق مرکز آموزشی هما در استان فارس نیز در این همایش بیان کرد: کسی نمیتواند اهمیت حملونقل هوایی در دنیای سریع امروز را انکار کنند.
وی با ابراز اینکه بدون شک حقایق جالب و شگفتانگیزی درباره صنعت هواپیمایی وجود دارد که ممکن است هر کسی را متعجب کند، اضافه کرد: کارشناسان صنعت هوانوردی معتقدند برای ارتقای صنعت هوانوردی کشور باید گامهای بسیاری برداشته شود، این گامها عبارتند از؛ نوسازی ناوگان هوایی کشور، توسعه سیستمهای بازرگانی در فعالیتهای حوزه حملونقل، ایجاد سیستم هوانوردی بازرگانی حرفهای در صنعت هوایی و حل مشکلات موجود در آموزش صنعت هوانوردی.
مدیر کنترل کیفی و تطابق مرکز آموزشی هما در استان فارس ادامه داد: در این میان مشکلات بخش آموزش صنعت هوانوردی بسیار گسترده و پیچیده است، بخش مهمی از مشکلات به عدم حمایت مالی دولت از آن بازمیگردد و بخش دیگر به نبود افق مناسب برای برداشتن گامهای مهم و تأثیرگذار مربوط میشود.
سراج خاطرنشان کرد: یکی از انتقادات کارشناسان صنعت هوایی این است که در حال حاضر سیستم آموزشی تخصصی صنعت هوایی پاسخگوی نیاز کشور نیست و مشکلات دانشکده صنعت هواپیمایی کشوری بهعنوان مهمترین دانشکده این صنعت در کشور بسیار پیچیده و بغرنج است که تبعات آن در آینده نه چندان دور در صنعت هواپیمایی کشور مشخص میشود.
وی گفت: بررسیهای انجامشده از سوی کارشناسان صنعت هوانوردی نشانگر آن است که سرمایهگذاری لازم در بخش مطالعات و تحقیقات، انتقال تجربه و دانش فنی بهخوبی انجام نشده است.
بهگفته مدیر کنترل کیفی و تطابق مرکز آموزشی هما در استان فارس، در حالی که دانشگاههای جامع هوانوردی در کشورهای دیگر وجود دارد اما در سالهای پس از انقلاب، با توجه به تحریمهایی که بهویژه در خصوص هوانوردی به وجود آمد، فعالیت در زمینه هوانوردی محدود و دشوار شد و با وجود احساس نیاز به تأسیس چنین دانشگاهی هنوز این موضوع اجرایی نشده این در شرایطی است که کشورهای همسایه مانند گرجستان دارای چنین دانشگاههایی هستند.
سراج همچنین به خدمات مرکز آموزشی هواپیمایی هما که موفق به کسب ایزوهای مختلف صنعت هوانوردی در دنیا شده است هم اشاره و عنوان کرد: برای اولین بار است که متقاضیان بدون نیاز به حضور در این دورهها بهمیزبانی تهران، در شیراز شرکت میکنند.
به گزارش تسنیم یک فروند هواپیمای اف5 آموزشی پایگاه شهید فکوری هنگام بازگشت از مأموریت آموزشی بهعلت اشکال فنی دچار سانحه شد و خلبانان این هواپیما که با اقدام شجاعانه و با نثار جان خود مانع از سانحه بزرگتر شدند، به شهادت رسیدند؛ بنابر این گزارش، خلبانان این هواپیمای آموزشی با وجود اینکه میتوانستند از صندلی پران استفاده کنند و جان خود را نجات دهند، با ازخودگذشتگی و رشادت، هواپیما را به منطقه کمجمعیت هدایت کرده مانع از سقوط هواپیما در منطقهای پرجمعیت و پرتراکم شدند.
سرهنگ دوم صادق فلاحی از بهترین استادخلبانان پایگاه شهید فکوری تبریز و سروان علیرضا حنیفهزاد از خلبانان جوان این پایگاه در این سانحه به شهادت رسیدند و همچنین یکی از هموطنان عزیزمان نیز جان خود را از دست داد.
انتهای پیام/424/ش+