نماینده ولیفقیه در کردستان: منابعطبیعی از دست زمینخواران و سودجویان رفع تصرف شود
گروه استانها ــ نماینده ولی فقیه در استان کردستان گفت: رفع تصرف امانت الهی از دست زمینخواران و متصرفان به اندازه حفاظت از مرزها ارزشمند است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج ، حجتالاسلام و المسلمین عبدالرضا پورذهبی ظهر امروز در دیدار با مدیر، معاونین و کارکنان منابعطبیعی و آبخیزداری استان کردستان که در دفتر نماینده ولیفقیه برگزار شد، اظهار داشت: منابع طبیعی از انفال و حفظ و حراست آن با دولت است.
وی با بیان اینکه کردستان از لحاظ منابع طبیعی بسیار برخوردار است، افزود: مناظر طبیعی جزو نعمتهای خدادادی بوده که خداوند به این استان هدیه کرده است.
نماینده ولی فقیه در استان کردستان با قدردانی از تلاشهای همه حافظان منابعطبیعی تصریح کرد: مسئولیتهایی همچون حفظ و حراست از امانت الهی بسیار ارزشمند و به کار انسان عمل و تقدس میدهد.
وی با بیان اینکه رفع تصرف امانت الهی از دست زمینخواران و متصرفان به اندازه حفاظت از مرزها ارزشمند است؛ خطاب به کارکنان اینمجموعه افزود: کار مقدس، معنویتافزا و با برکتی را انجام میدهید و یقیناً این کار به زندگیتان برکت خواهد داد.
حجتالاسلام و المسلمین پورذهبی بیان کرد: در آینده نزدیک از اقدامات انجامشده در حوزه منابعطبیعی در استان کردستان بازدید میدانی خواهیم کرد.
سالانه 250میلیون متر مکعب رسوب وارد سدهای کردستان میشود
سعدی نقشبندی، مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان کردستان نیز در این جلسه با بیان اینکه یقیناً مزیتها و نقاط ضعف این حوزه بر کسی پوشیده نیست، اظهار داشت: مسئله خاک از آب مهمتر است چراکه موقعی که پوشش گیاهی از بین برود خاک از بین رفته و عملاً تولید را از دست داده و در اینصورت نیز بستر امنیت، تولید و اشتغال از بین خواهد رفت.
وی با بیان اینکه «حفاظت از خاک» یکی از دغدغهها و برنامههای اولویتدار در مجموعه منابعطبیعی کردستان است، گفت: میتوان با فرهنگسازی حفظ موجود، عملیات احیایی و توسعهای همچون آبخیزداری و توسعه جنگلها این سیاست را تحقق بخشید.
نقشبندی با ابراز تأسف از اینکه سالانه 250میلیون متر مکعب رسوب وارد سدهای کردستان میشود، افزود: این وضعیت باعث شده که سد امیرکبیر به دلیل اینکه از رسوب پر شده را در کشور از دست بدهیم، بنابراین باید در بالادست و پاییندست سدها به فکر حفظ منابع آب و خاک باشیم.
وی با اذعان به اینکه همواره درگیر مشکلات مربوط به حوزه تخریب و تصرف اراضی منابع ملی هستیم، عنوان کرد: خوشبختانه با دستور رئیس جمهور بحث آزادسازی سواحل و حریم رودخانهها نیز اجرا شد که در همین راستا اراضی ملی کردستان نیز سنددار خواهند شد.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان کردستان خاطرنشان کرد: از ابتدای انقلاب تا سال 98 تنها 100 هزار هکتار سند اراضی ملی در کردستان صادر شده بود که در دو سال اخیر 2 میلیون هکتار از اراضی این استان نقشهبرداری، ثبت و تا پایان سالجاری بهجز پلاکهای محدود، کاداستر اراضی ملی را به پایان خواهیم رساند.
وی با ابراز امیدواری در سال آینده جشن اتمام کاداستر اراضی ملی را در کشور و استان برگزار خواهیم کرد، اعلام کرد: از دو میلیون هکتار اراضی نقشهبرداری شده، سازمان ثبت و اسناد برای یک میلیون و 600 هزار هکتار سند تک برگ صادر کرده و مابقی نیز در حال انجام که با اتمام این کار، زمینخواری به پایان خواهد رسید.
نقشبندی هرساله از 15 تا 21 اسفندماه به نام هفته منابعطبیعی نامگذاری شده که متناسب با این ایام برنامههای خاصی در سطح استان انجام و از نماینده ولیفقیه در کردستان درخواست بازدید میدانی از اقدامات انجام شده در این حوزه را داریم.
انتهای پیام/486/س