استاندار قزوین: تسهیلات بانکی در اختیار طرحهای اولویتدار حوزه تولید قرار بگیرد
گروه استانها- استاندار قزوین گفت: از آنجایی که بانکهای ما در شرایط امروز محدودیتهای مالی دارند، باید تسهیلات بانکی خود را به طرحهای اولویتدار حوزه تولید و صنعت اختصاص دهند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، محمدمهدی اعلایی شامگاه امروز در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان قزوین که با حضور مدیران دستگاههای اقتصادی استان در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری قزوین برگزار شد، اظهار داشت: مسئولان اقتصادی و بانکی استان قزوین برای حمایت از واحدهای تولیدی و صنعتی ما باید ریسکپذیری را در دستور کار قرار دهند.
وی با تأکید بر لزوم احصای دقیق نیاز واحدهای صنعتی و کارگاههای تولیدی به وام و تسهیلات بانکی حمایتی گفت: از آنجایی که بانکهای ما در شرایط امروز محدودیتهای مالی دارند، باید تسهیلات بانکی خود را به طرحهای اولویتدار حوزه تولید و صنعت اختصاص دهند. منظور از طرحهای اولویتدار هم واحدهای تولیدی هستند که محصولات اساسی و مورد نیاز اصلی مردم را تولید میکنند.
اعلایی با اشاره به فشارهای اقتصادی ناشی از تحریم و جنگ اقتصادی اضافه کرد: اگر در این وضعیت واحد اقتصادی یا تولیدی بتواند با تولید خود اثر منفی تحریم را کاهش دهد، در اولویت برخورداری از کمکهای مالی و تسهیلات دولتی است و چنین صنایع یا کارخانههایی قرار خواهد گرفت.
دولت واردات محصولات تولیدشده در شرکتهای دانشبنیان را ممنوع کند
رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان قزوین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برکات فعالیت شرکتهای دانشبنیان و واحدهای فناور در توسعه اقتصادی استان گفت: شرکتهای دانشبنیان فعال استان قزوین محصولات نوینی را تولید میکنند که مشابه آنها پیشتر تولید نمیشده و یا از خارج وارد میشده است. بنابراین با هیئت دولت برای ممنوعیت واردات این نوع محصولات رایزنی میکنم.
اعلایی پارک علم و فناوری را مسئول اصلی توسعه اقتصاد دانشبنیان و فناوریمحور دانست و افزود: انتظار ما از پارک این است که در حوزه تولید لوازم خانگی که زیرساختهای آن در استان مهیاست، به صورت جدی ورود کند و در روزآمدسازی فناورانه تولیدات این شرکتها از مشارکت واحدهای فناور درون پارک بهره بگیرد.
وی ادامه داد: تولید بذر، لوازم خانگی و محصولات حوزه بهداشت و درمان 3 مزیت نسبی عمده استان در حوزه اقتصاد مقاومتی هستند که نقش بزرگی در کاهش واردات و صرفهجویی ارزی دارند. بنابراین توقع ما از همه مدیران اقتصادی استان حمایت حداکثری از تولیدکنندگان این نوع محصولات و نگاه همدلانه به صنایع نوین و هایتک است.
صنایع صادراتمحور استان قزوین مورد حمایت ویژه قرار میگیرند
دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی استان قزوین هم در بخش دیگری از این جلسه از ورود جدی شرکتهای دانشبنیان استان قزوین برای تولید قطعات و بردهای الکترونیکی خبر داد و گفت: در این حوزه بنا داریم که چنین شرکتهای را در چارچوب قرارداد بین ایران و چین به شرکتهای چینی وصل کنیم تا بتوانیم در زمینه ورود فناوری سریعتر عمل کنند.
ابوالفضل یاری اضافه کرد: اگر بتوانیم در حوزه ساخت قطعات الکترونیکی خودکفا شویم، میتوانیم به مرور تمامی صنایع پاییندستی که نیاز به قطعه الکترونیکی دارند را هدایت کنیم و به مرور کشور را از واردات قطعات الکترونیکی از کشورهایی مثل چین بینیاز کنیم.
وی ادامه داد: در همین زمینه توافقنامههایی برای تولید گوشی تلفن همراه هوشمند در استان قزوین بسته شده که اگر بتوانیم ساخت قطعات الکترونیکی را به تولید تلفن همراه وصل کنیم، یک زنجیره تأمین قوی در حوزه محصولات هایتک و فناوریمحور خواهیم داشت.
یاری همچنین صادراتمحوری را محور حمایت از صنایع و کارخانجات استان در سال آینده دانست و تصریح کرد: هدف ما این است که سال آینده صادرات استان قزوین به یک میلیارد دلار افزایش پیدا کند که در این حوزه از شرکتهای دانشبنیان و صادراتمحور به صورت ویژه حمایت میکنیم.
انتهای پیام/ی