آیا انحصار خدمات توسط اپلیکیشنهای گردشگری موجب گران شدن هزینهها میشود؟
یک کارشناس صنعت گردشگری با اشاره به اینکه اپلیکیشنهای گردشگری مصداق واقعی انحصار است، گفت: برخی از این اپلیکیشنها با انحصار خدمات سفر مانند رزرو کردن تعداد زیادی اتاق در هتلهای مختلف، در ایام پیک سفر اقدام به اجاره آن با قیمت بالاتر میکند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ؛ با توجه به برخی از انتقادات مطرح شده اخیر مبنی بر انحصاری بودن فعالیت اپلیکیشنهای فعال در حوزه گردشگری، علی رفیعی معاون گردشگری مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان تهران در یک گفتوگوی رادیویی ضمن رد این انتقاد از صدور بخشنامهای مبنی بر عدم مجوز هرگونه افزایش قیمت توسط هتلها در ایام پیشرو خبر داد.
صحبتهای رفیعی در حالی بود که در ادامه رقیه حاتمی کارشناس صنعت گردشگری ضمن مخالفت با صبحتهای وی خواستار نظارت صحیح و دقیق بر تمامی کسب و کارهای حوزه گردشگری شد و با ارائه توضیحاتی فعالیت اپلیکیشنها را مصداق عینی انحصار دانست.
رفیعی ضمن بیان این مطلب که به دنبال تغییر شکل کسب و کار و ارائه خدمات در تمامی صنوف و حوزهها، ارائه خدمات گردشگری نیز همگام با دیگر حوزهها دچار تحول شده است، گفت: از چند سال گذشته در صنعت گردشگری به عنوان یک صنعت پیشرو امکان عرضه خدمات در قالب اپلیکیشنها فراهم شده است. این اپلیکیشنها در حقیقت یک بازار بزرگ تبلیغاتی را ایجاد کردهاند و به همین جهت شرایط ارائه خدمات به مردم را دارا هستند.
وی با اشاره به این موضوع که معضل امکان گرانفروشی یا ارائه خدمات نامناسب توسط اپلیکیشنهای فعال در حوزه گردشگری در همه ایام سال محتمل است، تصریح کرد: به واسطه شیوع ویروس منحوس کرونا و شرایط خاص ایجاد شده، در طول دو سال گذشته صنعت گردشگری با نوعی رکود مواجه بود که به نظر میرسد با توجه به انجام واکسیوناسیون گسترده و فروکش کردن نسبی سویه جدید اومیکرون در نوروز پیشرو شرایط مناسبتری برای سفر توسط آحاد مردم وجود داشته باشد.
این مقام مسئول با توجه به برخی از انتقادات مطرح شده مبنی بر فعالیت انحصاری اپلیکیشنهای گردشگری بیان کرد: فعالیت این اپلیکیشنها به زعم بنده مصداق انحصار نیست؛ البته هرچند این نگرانی وجود دارد و شاید نتوان به صورت متقن این ادعا را رد کرد چراکه ممکن است یک اپلیکیشن تعداد زیادی اتاق در هتلهای مختلف را رزرو کند و به این شکل در ایام نوروز اتاقها را گرانتر به مردم اجاره دهد.
افزایش قیمت هتلها در ایام نوروز ممنوع است
معاون گردشگری میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان تهران همچنین تأکید کرد: مطابق ابلاغ بخشنامه وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ایام تعطیلات نوروز، هتلها هیچگونه افزایش قیمتی نباید داشته باشند و این امر به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست؛ به همین منظور و با هدف جلوگیری از سوء استفاده در این زمینه، طبق روال افزایش قیمتها هر ساله در شهریورماه صورت میگیرد تا قیمتها در ایام پیک سفر نوروز دستخوش تغییر نشود.
رفیعی در پایان ضمن اشاره به نظارت دقیق و شدید بر اپلیکیشنهای فعال در حوزه گردشگری خاطرنشان کرد: در ایام نوروز هیچ یک از هتلها و سایر مرکز اقامتی مجاز به افزایش قیمت نیستند و این موضوع شدیداً مورد تأکید و نظارت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
خدمات ارائه شده توسط اپلیکیشنهای گردشگری مصداق واقعی انحصار است
صحبتهای رفیعی در حالی است که رقیه حاتمی کارشناس گردشگری با اعلام مخالفت شدید با صحبتهای وی در باب عدم انحصاری بودن خدمات اپلیکیشنها گفت: در تمامی نقاط دنیا به موازات پیشرفت فناوری امکانی ایجاد شده است تا فرصت اعطای تسهیلات و عرضه خدمات به همگان و در تمامی مشاغل پدید آید و قطعاً صنعت گردشگری نیز از این امر مستثنی نیست. اما باید توجه کرد این اپلیکیشن در دیگر نقاط دنیا کلیه خدمات آژانس و هتل را تجمیع کرده و ارائه میدهند و به هیچ عنوان صرفاً نسبت به ارائه خدمات و امکان رزرو هتل با قیمت پایینتر اقدام نمیکنند؛ چراکه این موضوع در نهایت به انحصار میانجامد.
وی با اشاره به موضوع که متأسفانه مجدداً شاهد ظهور برخی از ناکارآمدیها و بزنگاههای مفسده انگیز قبلی که در نظام گردشگری معمول بود، در قالب این اپلیکیشنها هستیم، اظهار کرد: به عنوان نمونه تا همین چندی پیش یک آژانس مسافرتی، با یک ایرلاین قرارداد امضا کرده و متعاقباً کلیه صندلیهای یک پرواز را «چارتر» میکرد و در ایام پیک، آن را گرانتر میفروخت. دقیقاً مشابه همین منوال هم اکنون اپلیکیشنها این رویه را برای هتلها انجام میدهند که ضرورت دارد با آن مقابله شود.
این فعال صنعت گردشگری در پایان با تأکید مؤکد بر ضرورت انجام نظارتهای دقیق و لازم و مستند به قوانین و مقررات صحیح در کلیه ایام سال و به ویژه در ایام پیشرو در حوزه گردشگری یادآور شد: متأسفانه به نظر میرسد اقدامات نظارتی جامع، مانع و کافی در حوزه نحوه ارائه خدمات گردشگری وجود نداشته و باید بدانیم که صرف صدور یک بخشنامه مبنی بر عدم مجوز افزایش هرگونه قیمت توسط هتلها قطعاً کافی نبوده و باید حتما در این زمینه نظارت لازم نیز انجام شود تا باب هرگونه سوء استفاده احتمالی بسته شود.
انتهای پیام/