افزایش قیمت ۴۰ درصدی پارچه در بازار بیرجند/ کارخانه‌ها در تامین مواد اولیه مشکل دارند

افزایش قیمت 40 درصدی پارچه در بازار بیرجند/ کارخانه‌ها در تامین مواد اولیه مشکل دارند

گروه استان‌ها- در روزهای پایانی سال واحدهای صنفی پارچه فروشی خراسان جنوبی به دلیل افزایش قیمت ۴۰ درصدی روزهای خلوتی را سپری می‌کنند و بیشتر پارچه‌های وارداتی موجود در بیرجند از کشور چین است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  بیرجند، در روزهای پایانی سال ایرانی‌ها در کنار خانه تکانی به ظاهر خود می‌رسند و خرید لباس نو جزئی از برنامه‌های آنها به حساب می‌آید به عبارتی دیگر نونواری لباس به صورت سفارشی دوزی و دوخته شده نیاز به مواد مصرفی همچون پارچه دارد که ایرانی‌ها به ویژه مردم خراسان جنوبی در کنار خرید لباس دوخته علاقه زیادی به خرید پارچه و دوختن لباس سفارشی دارند و از این جهت در ایام پایانی سال بازار پارچه یکی از بازارهایی است که رونق کسب و کار به خود می‌گیرد.

اما آنچه مطرح است اینکه با ورود کرونا به کشور و به تبع آن در استان خراسان جنوبی بازارها در ایام پایانی سال روزهای بسیار شلوغی را مانند قبل از کرونا سپری نمی‌کنند چرا که به دلیل گرانی و افزایش قیمت‌ها رونق مالی در بازار دیده نمی‌شود و از سویی افزایش چند برابری قیمت پارچه به دلیل گرانی مواد اولیه تولید آن، کاهش قدرت خرید مردم را در این حوزه کاهش داده که در این میان تعطیلی مهمانی‌ها و مجالس انگیزه‌های خرید را از مردم گرفته است.

کرونا که آمد بر بسیاری از صنوف از جمله اصناف و مشاغل صدمه‌های زیادی را وارد کرد و حتی در چند مرحله اصناف را به تعطیلی و اجرای محدودیت‌ها کشاند و در این راستا صنعت پوشاک و فعالان عرصه تولید پوشاک و البسه داستان کسب و کارشان افتان و خیزان‌های زیادی در تامین مواد اولیه داشت و گرانی‌ها چوب لای چرخ خیاطان و واحدهای تولیدی پوشاک گذاشته است.

گرانی‌هایی که به کاهش تقاضای بازار و شرایط کرونایی گره خورد و فعالان این حوزه را با سکوت صدای چرخ‌های خیاطی شأن همراه کرد.

گزارش میدانی خبرنگار تسنیم در بیرجند حاکی است که فروشندگان بیش از آن که کاهش میزان فروش را متأثر از خانه‌نشینی مردم بدانند آن را ناشی از کاهش قدرت خرید و مشکلات اقتصادی موجود می‌دانند.

در این زمینه یکی از فعالان عرصه بازار در خیابان اسدی بیرجند به خبرنگار ما گفت: مغازه‌ام اجاره‌ای است و از پس پرداخت اجاره آن بر نمی‌آیم، قدرت خرید مردم بسیار کاهش یافته و به زور شکم‌هایشان را سیر می‌کنند، بنابر این تعداد کسانی که پول اضافی برای خرید پارچه دارند بسیار کم است.

وی ادامه داد: کارخانه‌دارها نیز قیمت‌ها را افزایش می‌دهند و به وضعیت مردم فکر نمی‌کنند. فشار افزایش قیمت‌ها روی قشر کم درآمد جامعه است ما نیز اجناس را گران‌تر می‌خریم و مجبوریم گران‌تر بفروشیم.

یکی از شهروندان بیرجندی نیز به خبرنگار ما گفت: در بازار پارچه تنوع جنس ایرانی کمتر و قیمت آن از جنس خارجی بیشتر است و من به نوبه خودم استقبالم از پارچه خارجی بیشتر است چرا که محصول ایرانی تنوع کمتری دارد و قیمت آن هم بیشتر است.

این بانوی بیرجندی با بیان اینکه سه دختر دارم و اگر بخواهم برای هر کدام چادر مشکی بگیرم افزود: نزدیک به 800 هزار تومان چادر مشکی برایمان تمام می‌شود و در توان من نیست.

وی بیان کرد: وقتی قیمت‌ها را در بازار مشاهده می‌کنی قیمت مانتوهای جلو باز با قیمت‌های متفاوت یافت می‌شود اما قیمت چادر در همه جا گران و مقطوع است.

یکی از پارچه‌فروشان بیرجندی هم به خبرنگار ما گفت: شیوع ویروس کرونا اثرات منفی بر همه بنگاه‌های اقتصادی در سراسر جهان داشته و در شهر بیرجند و بر صنف پارچه فروشان نیز بی تأثیر نبوده و رکودی که با آغاز کرونا سال گذشته شروع شد تاکنون ادامه داشته است.

وی ادامه داد: در زمینه واردات پارچه در پی نوسانات نرخ ارز و سیاست‌گذاری‌های تجاری کشور، ممنوعیتی لحاظ نشد و واردات با دریافت ارز نیمایی و ارز آزاد به کشور انجام شد که نرخ ارز نیمایی و آزاد تفاوت چندانی با یکدیگر نداشت.

احمدی بیان کرد: پارچه جزو اجناسی است که به سختی می‌توان آن را اینترنتی به فروش رساند زیرا بیشتر خریداران پارچه این نیاز را دارند که کیفیت آن را از نزدیک لمس کنند اما می‌توان در این حوزه هم از تجارت الکترونیک و کسب و کارهای اینترنتی کمک گرفت.

وی با اشاره به اینکه سال‌های گذشته  و قبل از کرونا در این زمان بازار پارچه بسیار پر رونق بود، افزود: امسال هیچ خبری از مشتری نیست، روزبه روز وضعیت بازار بدتر می‌شود، زمانی که قیمت خودرو در هر ثانیه تغییر می‌کند بنابراین اجناس دیگر نیز افزایش قیمت خواهد داشت، فشار اقتصادی روی مردم بسیار زیاد است اما به روی خودشان نمی‌آورند و آبروداری می‌کنند.

یکی دیگر از فروشندگان پارچه در بیرجند به خبرنگار ما گفت: نوسانات قیمت دلار فشار اقتصادی بر مردم را افزایش داده و تعداد زیادی از کسبه این منطقه بدهی‌های بانکی دارند، وضعیت بازار نمایان است و نیازی به گفتن نیست.

وی با بیان اینکه قیمت اجناس در سال جدید افزایش قابل توجهی داشته است گفت: مواد اولیه تولید پارچه‌های داخلی نیز وارداتی است.

این فروشنده گفت: وضعیت بازار در این چند ماه اخیر بسیار نابسامان است خودتان می‌بینید که در این پاساژ تعداد مشتری‌ها به تعداد انگشتان دست هم نمی‌رسد. فروش به صفر رسیده و حتی به دلیل افزایش قیمت‌ها و معاملات نقدی  نتوانسته‌ایم اجناس جدید خریداری کنیم.

وی اظهار داشت: وضعیت اکنون به گونه‌ای است که حتی اگر جهش قیمتی هم وجود نداشته باشد بازار فروش خوب نیست، قیمت‌ها امروزه اهمیت خود را از دست داده‌اند زیرا بازار فروشی وجود ندارد، ابتدا باید شیوع این بیماری تمام شود تا مردم با خیال راحت و امن روحیه خرید کردن داشته باشند و به بازار بیایند.

این کاسب بیرجندی گفت: مردم برای خرید پارچه باید انگیزه داشته باشند زمانی که مجالس تعطیل است بازار این‌طور خلوت می‌شود، تعدادی از صاحب مغازه‌های این پاساژ در ابتدای سال کرایه مغازه‌ها را به مستأجران بخشیدند اما هنوز هم ما از پس پرداخت آن بر نمی‌آییم، ما حتی خرج عادی زندگی خود را نمی‌توانیم در بیاوریم.

افزایش 40 درصدی قیمت پارچه

رئیس اتحادیه پارچه فروشان بیرجند نیز بیان کرد: امسال قیمت پارچه در بیرجند نسبت به پارسال افزایش 40 درصدی داشته که علت این افزایش قیمت‌ها، بالا بردن قیمت از سوی کارخانه‌های تولیدکننده پارچه است.

خانی‌نژاد با بیان اینکه وجود تحریم‌ها و مشکل کارخانه‌ها در تأمین مواد اولیه از دلایل افزایش قیمت از سوی کارخانه‌ها است گفت: در استان خراسان جنوبی تنها یک کارخانه نساجی در شهرستان فردوس وجود دارد که به میزان جزیی پارچه استان را تأمین می‌کند.

رئیس اتحادیه پارچه‌فروشان بیرجند با بیان اینکه بیشتر پارچه‌های وارداتی موجود در بازار استان خراسان جنوبی از کشور چین وارد می‌شود افزود: قیمت پارچه در سال آینده به تحریم‌های موجود بستگی دارد که در صورت برداشته شدن تحریم‌ها کاهش قیمت پارچه پیش بینی می‌شود.

 انتهای پیام/254/ن/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon