میراث جهانی محیط زیست نباید فدای منافع سیاسی شود

میراث جهانی محیط زیست نباید فدای منافع سیاسی شود

رئیس سازمان محیط زیست ضمن دعوت جامعه جهانی به همکاری، همگرایی و سرمایه‌گذاری مشترک در تقویت اقدامات ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی برای حفظ محیط زیست و تنوع زیستی، درخواست کرد که "محیط زیست", این میراث جهانی فدای منافع سیاسی نشود.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ دکتر علی سلاجقه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در سخنرانی خود در پنجمین مجمع محیط زیست ملل متحد که در نایروبی کنیا در حال برگزاری است، دهه حاضر را دهه احیای اکوسیستم‌ها و فرصتی برای تسریع در اجرای اهداف توسعه پایدار دانست و گفت: قطعا در این مسیر، بهره‌گیری از شواهد علمی، راه‌حل‌های مبتنی بر طبیعت، دانش بوم‌شناسی سنتی، اقدامات اقلیمی، توانمندی‌های جوانان و زنان و ظرفیت‌های جوامع بومی برای احیای اکوسیستم‌ها موضوعی ضروری و مهم است.

وی با اشاره به اثرگذاری تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین بر جغرافیای کنونی زمین، گفت: ایران به عنوان منشأ بسیاری از ذخایر ارزشمند ژنتیکی جهان و منطقه و دارا بودن تنوع گونه‌های مهم گیاهی و جانوری با بیش از 2200 گونه گیاهی آندمیک و زیستگاه‌های بی‌نظیر از جمله زاگرس و جنگل‌های هیرکانی، اقدامات ملی مفیدی را برای حفظ تنوع زیستی غنی و ارزشمند مستتر در خود و افزایش مناطق حفاظت شده، به عمل آورده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: علی‌رغم تنش‌های آبی و اقلیمی که ایران و منطقه غرب آسیا با آن روبرو شده و این تنش‌ها اکوسیستم های تالابی را مورد هجوم خود قرار داده است، ایران اقدامات مناسبی برای حفظ این اکوسیستم‌ها داشته است که حمایت از معیشت پایدار جوامع محلی حاشیه تالاب‌ها از طریق اقدامات الگوسازی و ایجاد صندوق‌های اعتباری خرد از جمله این اقدامات بوده‌اند.

سلاجقه تصریح کرد: ایران با داشتن بیشترین مساحت مرز آبی با خلیج فارس و دریای عمان، تلاش کرده تا گام‌های بلندی در بهبود وضعیت اکوسیستم و تنوع زیستی دریایی و کاهش فشار به منابع آبی بردارد. اضافه کردن 3 هزار هکتار به زیستگاه‌های حرا کشور، تدوین برنامه عمل پایش، حفاظت و مدیریت فوک خزری، دلفین گوژپشت و لاک‌پشت دریایی، استقرار چهل ایستگاه ثابت پایش مداوم زیست‌بوم‌های دریایی، پهنه‌بندی و تعیین محدوده استقرار قفس‌های پرورش ماهی در دریا، حفاظت گونه‌ای، حفاظت و احیای زیستگاه‌های حساس ساحلی، سازگاری با پدیده تغییر اقلیم در مناطق خشکی و ساحلی و مقابله با آلودگی‌های پلاستیکی و مکروپلاستیکی، از جمله این اقدامات هستند.

وی افزود: تهیه و تدوین برنامه اقدام ملی حفاظت از محیط زیست دریایی در چهار حوزه اولویت‌دار تغییر اقلیم، تنوع زیستی، آلودگی‌های دریایی، مشارکت‌های مردمی, ظرفیت‌سازی و افزایش مناطق حفاظت شده ساحلی و دریایی را از دیگر اقدامات کشورمان در جهت حفظ محیط زیست هستند.

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: آنچه که تهدید جدی برای تنوع زیستی، زیستگاه‌ها و اکوسیستم‌های غنی برشمرده می‌شود، تشدید بحران های اقلیمی، ناامنی، عدم همگرایی منطقه‌ای در حل چالش‌های محیط زیستی، تحریم‌های یک جانبه سیاسی- اقتصادی, برداشت غیرمجاز و قاچاق گونه های ارزشمند و در معرض خطر، خشک شدن تالاب‌ها و گسترش طوفان‌های گرد و غبار هستند.

سلاجقه ضمن دعوت جامعه جهانی به تشریک مساعی، همکاری، همگرایی و سرمایه‌گذاری مشترک در تقویت اقدامات ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی برای حفظ طبیعت، محیط زیست و تنوع زیستی، گفت: از جامعه جهانی می‌خواهم که "محیط زیست", این میراث جهانی را فدای منافع سیاسی نکنند.

وی خاطرنشان کرد: به منظور جلب مشارکت جهانی برای مقابله با طوفان‌های گرد و غبار در ایران و منطقه اعلام می‌کنم جمهوری اسلامی ایران از هرگونه همکاری و ابتکار عمل بین‌الدولی در بهره‌گیری از راه حل‌های پایدار و مبتنی بر طبیعت برای کاهش اثرات گرد و غبار استقبال می‌کند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon