سیاست‌های قوه قضائیه در زمینه ترویج فرهنگ صلح و سازش/ "حل‌‌ اختلاف" از طریق غیر از دادگاه پیگیری می‌شود

سیاست‌های قوه قضائیه در زمینه ترویج فرهنگ صلح و سازش/ "حل‌‌ اختلاف" از طریق غیر از دادگاه پیگیری می‌شود

گروه استان‌ها ـ رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه با تشریح سیاست‌های دستگاه قضا در زمینه توسعه حل اختلاف و ترویج فرهنگ صلح و سازش گفت: "حل‌‌ اختلاف" از طریق غیر از دادگاه پیگیری می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، حجت‌الاسلام و‌المسلمین صادقی در همایش 3 روزه مسئولان شورای حل اختلاف سراسر کشور با هدف برنامه‌ریزی در زمینه بررسی ساز و کار‌های توسعه حل اختلاف و ترویج فرهنگ صلح و سازش در مشهد مقدس با تشریح سیاست‌های قوه قضاییه در زمینه ترویج فرهنگ صلح و سازش گفت: تأسی به اخلاق نبی مکرم اسلام در مواجهه با مسائل گوناگون و مردم، در این زمینه باید الگو و سرمشق باشد.

وی با اشاره به اهداف برگزاری این همایش افزود: تحول و تعالی باید به صورت مستمر دنبال شود، بنابراین با این نگاه هرگز نمی‌توان ادعا کرد که به نقطه مطلوب رسیده‌ایم پس باید برای خدمت به مردم دائم تلاش کنیم.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه با اشاره به ویژگی‌های رهبران موفق گفت: رهبران پیشرو خود را به چارچوب‌های سازمانی صرف محدود نمی‌کنند و در مسیر قانون به دنبال نوآوری برای کسب پیشرفت هستند.

‌صادقی رکن اصلی دستگاه قضایی را نیروی انسانی دانست و افزود: سیاست‌ها و برنامه‌ها توسط همین نیرو‌های خدوم انسانی باید اجرایی شود بنابراین یک رهبر هوشمند در یک فرایند تعالی‌بخش، به این نکته مهم توجه دارد.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه افزود: در حل اختلاف باید به دنبال اهداف اصلی باشیم و در این مجموعه تمام سازوکار‌ها مبتنی بر حل اختلاف از طرق غیر از دادگاه سامان یافته و در این مسیر مبتنی بر قانون، هیچ حد یقفی وجود ندارد.

‌صادقی گفت: باید با تلاش مضاعف و کار جهادی از تمام ظرفیت‌ها برای ایجاد صلح و سازش با سرعت زیاد و هزینه کم برای مردم استفاده کنیم.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه، ایجاد انگیزش، ترسیم چشم‌انداز مطلوب، حمایت از مجموعه، مدیریت گذار از وضع موجود به وضع مطلوب و حفظ متناسب میزان شتاب را از مراحل تحول دانست که توجه به آن در مسیر تعالی دستگاه قضایی بسیار مهم است.

صادقی هیئت‌های محله‌محور، میانجیگری، صلح‌یاران، داوری و... را از شیوه‌های مختلفی دانست که از آن‌ها برای رسیدن به صلح و سازش استفاده می‌شود.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه خاطرنشان کرد: در مسیر تعالی صلح و سازش باید کسب و ارتقا دانش و مهارت‌های اعضا نیز از طریق آموزش‌های مستمر مورد توجه قرار گیرد.

رئیس کل دادگستری استان خراسان رضوی در مراسم افتتاحیه این همایش با اشاره به سند تحول قوه قضاییه گفت: با اجرای این سند، شاهد تحولات بسیار خوبی در حوزه‌های قضایی بودیم و این حرکت با تأکیدات حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، روندی متعالی یافته است.

غلامعلی صادقی با تشریح ابعاد مختلف این روند تحولی افزود: یکی از مهم‌ترین ابعاد این تحول، مردم‌پایه شدن اقدامات دستگاه قضایی با محوریت اقشار مردم به ویژه نخبگان و بزرگان با هدف ترویج فرهنگ صلح و سازش است.

صادقی با اشاره به تجربه نظام قضایی کشور گفت: امروز همگان به این باور رسیده‌اند که باید در تمام امور به توان مردم تکیه کنیم و دستگاه قضایی با محوریت شورا‌های حل اختلاف در اجتماعی کردن فعالیت‌ها، پیشگام است.

رئیس کل دادگستری خراسان رضوی گفت: با تلاش‌های صورت پذیرفته توسط بزرگان و ریش‌سفیدان در سراسر کشور به ویژه استان خراسان رضوی شاهد انتشار اخبار مثبت و خوبی در زمینه حل اختلاف و ایجاد صلح و سازش در پرونده‌ها هستیم.

گفتنی است این همایش طی 3 روز و با برگزاری کارگاه‌های مختلف در مشهد مقدس در حال برگزاری است.

انتهای پیام/ش/؛

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon