عدم تولید "استیل" ایرانی از مشکلات بزرگ دانش‌بنیان‌ها/ تحریم خارجی حل می‌شود، با تحریم داخلی چه کنیم!

عدم تولید "استیل" ایرانی از مشکلات بزرگ دانش‌بنیان‌ها/ تحریم خارجی حل می‌شود، با تحریم داخلی چه کنیم!

مدیر فنی یک شرکت دانش‌بنیان گفت: عدم تولید استیل در کشور و تحریم آن توسط آمریکا اصلی‌ترین مشکل این شرکت دانش‌بنیان است. ما قادر به واردات نیستیم و در داخل نیز گیر شبکه‌ای هستیم که اسم رسمی آن واردکننده اما در واقع همان دلال است.

"صابر کلانتری" مدیر و کارشناس فنی یک شرکت دانش‌بنیان در حوزه سیستم‌های تصفیه پساب‌های صنعتی و ساخت ماشین آلات پیشرفته در حاشیه نمایشگاه تخصصی محیط زیست در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم گفت: اصلی‌ترین مشکل شرکت دانش‌بنیان ما، تأمین مواد اولیه از جمله استیل است. امروز کارخانه‌ای در اصفهان استیل را تولید می‌کند اما کفاف کل کشور را نمی‌دهد. در تحریم‌های رئیس‌جمهور سابق آمریکا، استیل به عنوان کالاهای اساسی تحریم شد که این باعث افزایش قیمت بسیار زیاد استیل شد.

وی گفت: ورق استیل و تیوپ آن در کشور موجود نبوده و عمدتاً وارد می‌شود که تیوپ آن البته به صورت محدود تولید می‌شود اما کفاف کل کشور را نمی‌دهد و همچنین گاهی استانداردهای لازم را نیز ندارد. امروز با کارخانه‌های الکل‌سازی کار می‌کنیم که آنها تیوپ‌ها یا ورق‌هایی را می‌خواهند که در داخل کشور نیست و مجبور هستیم از اجناس تایوانی یا حتی چینی استفاده کنیم که مشکل تحریم جلوی این کار را می‌گیرد. ما قادر به واردات نیستیم و در داخل نیز گیر شبکه‌ای هستیم که اسم رسمی آن واردکننده است اما در واقع همان دلال است.

کلانتری تصریح کرد: من یک میلیارد تومان ورق خریداری می‌کنم اما هنگام تحویل 200 میلیون تومان به خاطر نوسانات ارز به این رقم اضافه می‌کنند! امروز ورق به صورت محدود در اصفهان تولید می‌شود اما استانداردهای لازم را ندارد چراکه دانش آن تا امروز در کشور وجود نداشته است وگرنه کشورهایی همچون چین و تایوان مواد اولیه آن را از ایران دریافت می‌کنند یعنی سنگ آهن خام را از ما دریافت کرده و به ما استیل تحویل می‌دهند.

مدیر فنی شرکت دانش‌بنیان "فن‌آوران زیست کره" گفت: امروز صنایع غذایی، لبنیات،‌ داروسازی نیز به موضوع استیل گره خورده است و دانش استیل نیز در ایران جا نیفتاده است. ما هم تحریم خارجی و هم تحریم داخلی داریم که تحریم داخلی بیشتر از تحریم خارجی مشکل‌ساز است چراکه تحریم خارجی را به هر نحوی حل می‌کنیم و ولو با صرف هزینه‌ای بیشتر، واردات را انجام می‌دهیم اما داخلی اینطور نیست.

کلانتری درباره حمایت معاونت علمی و صندوق از این شرکت دانش‌بنیان گفت: صندوق و معاونت علمی از ما حمایت می‌کنند که این حمایت‌ها، مالی و سخت‌افزاری و نرم‌افزاری است. شرکت دانش‌بنیان ما معاف از مالیات است و اتفاقاً مالیات زیادی را نیز پرداخت می‌کنیم که البته مالیات منبع درآمد این کشور است.

این شرکت دانش‌بنیان فعالیت رسمی خود را از سال 1391 آغاز کرده است. این شرکت هم‌‌اکنون با تیم‌های تخصصی بخش مکانیک، گروه مهندسی، گروه R&D  و دانش ‌بنیان و شیمی و میکروبیولوژیکی در چند بخش آزمایشگاهی، مطالعاتی (تحقیق و توسعه)، بخش احداث صفر تا صد سیستم‌های پیشرفته نوین تصفیه پساب (به شرط استحصال مواد با ارزش و برگشت آب به چرخه تولید) و همچنین بخش کارگاهی و ساخت ماشین آلات پیشرفته فعالیت دارد.

بخشی از دستاوردهای این شرکت دانش‌بنیان به شرح ذیل است:

بکارگیری شیوه‌های نوین تصفیه فاضلاب به شرط بازگشت آب به چرخه تولید و استحصال مواد با ارزش از پساب برای نخستین بار برای صنایع مختلف از جمله الکل و خمیرمایه، پتروشیمی و ...

به عنوان نخستین شرکت زیست محیطی کشور در بکارگیری علم ماشین‌سازی پیشرفته با استانداردهای اروپایی در امر تصفیه فاضلاب

طراحی کاربردی و صنعتی بهترین سیستم تصفیه بو برای نخستین بار در کشور

اجرای موفق سیستم تصفیه پساب روغن‌کشی از زیتون برای نخستین بار در کشور

طراحی موفق تصفیه فاضلاب سیر و فرآورده‌های مربوطه برای نخستین بار در کشور

انجام مطالعات علمی در زمینه سنتز نانوکامپوزیت‌های فوتوکاتالیستی جهت حذف آلایندگی‌ها و چاپ مقالات علمی داخلی و ISI در این زمینه

برگزیده فن‌آور برتر در جشنواره شیخ بهایی در سال 96 در حوزه محیط زیست به دلیل ساخت سیستم نوین بوگیر و حذف ذرات و گرد و غبار از دودکش کارخانجات و صنایع

تعاملات، همکاری‌ها و تبادلات علمی در سطح ملی و بین‌المللی با سایر کشورها و بازدید از پیشرفته‌ترین تکنولوژی‌های تصفیه پساب‌های صنعتی

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon