امام جمعه زاهدان: "تربیت" باید روح حاکم بر همه فعالیتهای مدارس باشد
گروه استانها - نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان گفت: فرآیند تربیت باید به مثابه روح حاکم بر همه فعالیتها در مدارس جریان داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان ، آیتالله مصطفی محامی ظهر امروز در جمع کارکنان حوزه پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش ضمن تبریک و گرامی داشت هفته امور تربیتی و تربیت اسلامی، اظهار داشت: تربیت یک فرآیند است که مربی با کمک و مشارکت متربی، زمینهای را فراهم کند تا از نقطه موجود به نقطه مطلوب برسد.
نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان افزود: تربیت فرآیندی یک جانبه و دفعی نیست بلکه با مشارکت متربی و به صورت تدریجی اتفاق میافتد. باید در این فرآیند نقطه مطلوب و شیوه رسیدن به آن مشخص شود و در ادامه نیز توسط مربی و متربی هدفگذاری صورت گیرد.
وی تربیت علمی، اخلاقی، عقلانی، عاطفی، خانوادگی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی از عرصههای مختلف تربیت است و آموزش نیز جزئی از عرصههای تربیت و یک فرآیند است که آموزش گیرنده را از لحاظ علمی از نقطهای به نقطه مطلوب دیگر میرساند و دامنه تربیت وسیع و نیاز به کار گسترده دارد.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: تربیت با آموزش و آموزش با پرورش با یکدیگر عجین شده هستند و فعالیتها باید هماهنگ و روح حاکم بر همه فعالیتها، آموزش ها و پژوهشها باید تربیت باشد و مخاطب در حین آموزش تربیت شود و در عین انجام فعالیتهای علمی، اجتماعی و فرهنگی کار تربیت باید صورت گیرد.
آیتالله محامی با قرائت و تفسیر آیه دوم سوره مبارکه جمعه اظهار داشت: پیامبر اکرم (ص) نیز با هدف تربیت در ابعاد مختلف به بعثت رسید و اهدافی تعیین و فرآیند کار نیز تعیین شده بود و از نزول تدریجی قرآن نیز می توان فرآیند تربیت را دریافت و شایسته است سیره و روش های تربیتی پیامبر را در مسیر تحقق اهداف متعالی نظام تعلیم و تربیت سرلوحه کار خود قرار دهیم. گروه های علمی و اندیشه ورز باید نقاط هدف و شیوه تربیت را از قرآن و احادیث استخراج کنند.
وی اظهار داشت: انتظار این است که اهتمام بیشتری به مسائل تربیتی داشته و گروه های با تجربه عملی و تحصیلات علمی اسلامی و علوم انسانی کمیته هایی برای بررسی و تعیین و بومی سازی و بیان راهکار ها در استان فکر کرد و راهکار با فضای موجود در استان ابلاغ شود.
نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان با اشاره به کمیته همکاریهای آموزش و پرورش و حوزههای علمیه و همچنین سند تحول بنیادین آموزش و پرورش خواستار اهتمام و استفاده بیشتر از این ظرفیتها جهت انجام کارهای گسترده تربیتی شد.
انتهای پیام/392/ی