پرداخت کمک معیشتی به ۳۲ میلیون ایرانی در ۲۲ بهمن ماه امسال


پرداخت کمک معیشتی به 32 میلیون ایرانی در 22 بهمن ماه امسال

معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ارتباط با فعالیت این وزارتخانه در ۶ ماه گذشته در دولت سیزدهم در بخش‌های مختلف از جمله آخرین وضعیت پایگاه اطلاعات ایرانیان و همچنین تعداد دریافت‌کنندگان کمک معیشتی در ۲۲ بهمن امسال توضیح داد.

داریوش ابوحمزه در حاشیه برپایی نمایشگاه دستاوردهای 6 ماهه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ در ارتباط با فعالیت معاونت رفاهی این وزارتخانه در چند ماه گذشته از دولت سیزدهم، مهمترین فعالیت این معاونت را در حوزه مطالعات رفاهی و مربوط به مبارزه با فقر دانست و گفت: در این راستا تصویر کامل و جامعی از وضعیت رفاهی و معیشتی خانوارهای ایرانی ترسیم شده که این تصویر می‌تواند نقشه راه نهادهای مختلف برای اقدامات رفاهی قرار گیرد.

وی تصریح کرد: خانوارهای ایرانی در ابعاد مختلف از جمله فقر درآمدی، فقر آموزش، فقر مسکن، فقر سلامت، فقر انرژی، دسترسی به منابع مالی و بانکی مورد بررسی قرار گرفته‌اند که در نهایت منجر به ارائه تصویری دقیق از وضعیت خانوارهای کشور شده است. این تصویر بر مبنای اطلاعات پایگاه رفاه ایرانیان و تجمیع این داده‌ها با اطلاعات نهادهای دیگر، خانوارهای ایرانی را از نظر خط فقر و خط کفاف بررسی کرده که نتایج آن در اختیار نهادهای رسمی برای اقدام و عمل در حوزه رفاه مردم قرار خواهد گرفت.

معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کمبود اطلاعات و داده را از مهمترین کاستی‌های حوزه بیمه درمانی کشور دانست و افزود: متاسفانه در حوزه بیمه سلامت بخش عظیمی از جامعه کم درآمد کشور ما از هیچ گونه بیمه درمانی برخوردار نیستند. لذا ما در تلاش هستیم تا از طریق انعقاد تفاهم‌نامه و شروع همکاری با سازمان بیمه سلامت، خانوارهای کم‌درآمد و فاقد بیمه پایه درمان را شناسایی و داده‌های این خانوارها را به سازمان بیمه سلامت ارائه دهیم تا از این طریق از بیمه پایه درمان برخوردار شوند. این همکاری در مرحله اول در استان تهران شروع شده و در صورت حصول نتیجه مطلوب در سایر استان‌های کشور نیز ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به کاربردهای وسیع پایگاه اطلاعات رفاهی ایرانیان، تأکید کرد: این پایگاه توانایی نقش‌آفرینی در تصمیمات و سیاستگذاری‌های رفاهی و مالی دولت در همه زمینه‌ها را دارد که در سال‌های اخیر نیز مورد استفاده قرار گرفته است. به عنوان مثال در روز 22 بهمن امسال 32 میلیون نفر بر مبنای اطلاعات دریافت شده از این پایگاه مشمول دریافت کمک معیشتی واقع شدند. در این راستا افرادی که در 4 دهک پایین درآمدی قرار داشتند شناسایی و به دولت معرفی شدند که سازمان هدفمندی مبلغی را به عنوان کمک معیشتی به حساب این افراد واریز کرد.

ابوحمزه با اشاره به اهمیت آمار و داده‌های مالی خانوار در به ثمر نشستن برنامه‌های رفاهی و اقتصادی، تصریح کرد: وزارت مردم و معاونت رفاه اجتماعی برای سیاست‌گذاری کلان حوزه رفاهی در کشور، برنامه‌ریزی دستگاه‌های مختلف و همچنین پرداخت‌های معیشتی برای اقشار مستضعف در مناسبت‌های خاص، در آینده نیز آمادگی کامل دارد اطلاعات مورد نیاز نهادهای مختلف برای برنامه‌ریزی هدفمند را در اختیارشان قرار دهد. در این راستا یکی از کارهای مهمی که در 6 ماه اخیر انجام شده تقویت اطلاعاتی پایگاه رفاه ایرانیان بوده که به عنوان مثال با همکاری دستگاه‌هایی از جمله بانک مرکزی، داده‌های پایگاه تقویت و قابل اتکاتر شده است.

معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به برخی از فعالیت‌های این معاونت در راستای کاهش فقر در جامعه اشاره کرد و افزود: بر مبنای ماده 45 قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده خانوارهای کم درآمد و ضعیف جامعه باید شناسایی و از شمول پرداخت این نوع مالیات معاف شوند. در این راستا آیین نامه‌ای در حال نهایی‌سازی است که بر مبنای اطلاعات پایگاه رفاه ایرانیان در معاونت رفاه تدوین شده است. این آیین نامه تدوین و در کمیسیون اقتصادی دولت مصوب شده تا به‌زودی و پس از تصویب در هیئت وزیران، در اسرع وقت خانوارهای مستضعف و نیازمند از این امکان بهره مند شوند.

وی اظهار کرد: آیین‌نامه دیگری نیز که بر مبنای اطلاعات پایگاه رفاه ایرانیان تهیه شده مربوط به معافیت خانوارهای کم درآمد از پرداخت حق بیمه برای صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی است. بر مبنای این آیین‌نامه خانوارهای کم درآمد برای برخورداری از تسهیلات این صندوق نیازی به پرداخت حق بیمه ندارند که این افراد از طرف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به نهادهای ذیربط معرفی خواهند شد. از جمله اقشاری که نیاز به توجه و حمایت ویژه از سوی دولت و نهادهای حمایتی دارند، زنان سرپرست خانوار است. در همین راستا 5 هزار زن سرپرست خانوار و فاقد حمایت در سیستان و بلوچستان از طریق پایگاه رفاه ایرانیان شناسایی و مشمول حمایت معیشتی به مبلغ 1500000 تومان قرار گرفتند. همچنین پیگیری‌های مستمری از مجلس شورای اسلامی صورت داده‌ایم که اعتبارات خاصی در بودجه سال آینده برای حمایت از زنان سرپرست خانوار که در 3 دهک پایین درآمدی هستند در نظر گرفته شود که در صورت همراهی مجلس شورای اسلامی، بتوانیم با شناسایی این قشر نیازمند و کم درآمد در تمام کشور به بهبود زندگی این افراد کمک بیشتری کنیم.

ابوحمزه ادامه داد: برای بهبود معیشت کارگران نیز پیشنهاد اصلاح ماده 86 قانون تأمین اجتماعی برای لحاظ در بودجه 1401 تقدیم مجلس شورای اسلامی شده است که بر اساس آن کارگران بجای اینکه پس از 720 روز بیمه پردازی از حق عائله‌مندی بهره‌مند شود، پس از 30 روز از این حق بهره‌مند خواهند شد و این کمک خوبی به معیشت کارگران که عمدتاً در دهک‌های پایین درآمدی قرار دارند، خواهد کرد. همچنین لایحه دائمی شدن اصلاح این ماده نیز در حال ارسال به کمیسیون اجتماعی دولت است.

معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه یکی از ابربحران‌های کشور در آینده نزدیک، بحران در صندوق‌های بازنشستگی خواهد بود، تصریح کرد: بسته‌ای جامع از اصلاحات در حوزه بازنشستگی در این مدت تدوین شده است که در آن نظر عمده متخصصین امر احصا شده و پیش نویس آن برای اخذ مصوبه به شورای سران ارسال شده است. برای برخی دیگر از آسیب‌های اجتماعی نیز اقدامات ویژه‌ای انجام شده است. به عنوان مثال پیگیری اصلاح آیین نامه قانون مربوط به کودکان کار و پیگیری اجرای قانون حمایت از اطفال و نوجوانان از این جمله هستند. بر مبنای آیین نامه‌ای که برای قانون حمایت از اطفال و نوجوانان نوشته شده هر دستگاه تکالیف خاصی دارد که در معاونت رفاه اجتماعی پیگیر اجرای این تکالیف از دستگاه‌های مختلف هستیم.

وی با اشاره به اینکه یکی از وظایف این معاونت پاسخ به اعتراضات در حوزه یارانه نقدی و معیشتی بگیران است، گفت: در 6 ماهه اخیر بیش از سه هزار درخواست و اعتراض کتبی در حوزه یارانه‌ها مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین هموطنان بیش از 156 هزار تماس تلفنی در این مدت داشته‌اند که مسائل آنها توسط همکاران ما بررسی و اقدامات لازم پیگیری شده است.

ابوحمزه با اشاره به پیگیری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و برگزاری نخستین جلسه شورای عالی رفاه در دولت سیزدهم که در 5 سال اخیر برگزار نشده بود، افزود: در این جلسه با همت وزیر و توجه ویژه ریاست جمهور تصویب شد که دستگاه‌های مختلف با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همراهی کامل داشته باشند تا برنامه جامع عملیاتی مبارزه با فقر چند بعدی ارائه و اجرا شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon