حدود نیمی از آسیب‌های ناشی از حوادث چهارشنبه پایان سال سوختگی است

حدود نیمی از آسیب‌های ناشی از حوادث چهارشنبه پایان سال سوختگی است

گروه استان‌ها- رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد مقدس گفت:نیمی از آسیب‌های ناشی از حوادث چهارشنبه پایان سال سوختگی است گفت: دست، چشم و پا بیشترین نقاط آسیب پذیر بدن در حوادث چهارشنبه سوری گزارش شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، شب آخرین چهارشنبه سال که در بین مردم به چهارشنبه سوری معروف است یکی از مراسم قدیمی ما ایرانی‌هاست. هرگونه بی توجهی به نکات ایمنی و سهل انگاری در برپایی این مراسم می‌تواند زیان‌های جانی و مالی سنگین و غیر قابل جبرانی را در پی داشته باشد.

علی یزدانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهارداشت: این روزها تمامی امکانات بهداشتی و درمانی، توان و ظرفیت گروه‌های امدادی و نیروهای خدمات رسان به مقابله با شیوع ویروس کرونا معطوف شده، ماندن افراد در منزل و عدم شرکت در مراسم چهارشنبه آخر سال می‌تواند چرخه انتقال ویروس کرونا را در هم شکند.

وی با بیان اینکه حدود نیمی از آسیب‌های ناشی از حوادث چهارشنبه پایان سال سوختگی است گفت: دست، چشم و پا بیشترین نقاط آسیب پذیر بدن در حوادث چهارشنبه سوری گزارش شده است و متاسفانه آسیب‌های چشم حتی ممکن است منجر به نابینایی شود.

رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث  دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه بیشترین آسیـب دیـدگان حـوادث چهارشنبه پایان سال در سال‌های اخیر گـروه سنـی نوجوان و جوان بـوده انـد ، به عموم مردم توصیه کرد: از نگهداری مواد محترقه، تهیه و ساخت وسایل آتش بازی به خصوص در منزل، زیر زمین به طور جدی خودداری کرده و از حمل مواد آتش گیر و انفجاری حتی به مقادیر بسیار کم، در جیب لباس و کیف به طور جدی پرهیز شود.

یزدانی تاکیدکرد: هرگز مواد منفجره و محترقه را به طرف افراد دیگر پرتاب نکنید و به هیچ عنوان، این مواد را در ظروف شیشه ای یا فلزی قرار ندهید چون در صورت انفجار، ذرات شیشه یا فلز به اطراف پرتاب شده و سبب آسیب‌های شدید خواهند شد.

رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث  دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه از مواد محترقه و منفجره ای که یکبار استفاده شده، به طور مجدد نباید استفاده کرد گفت: از آتش زدن لاستیک، هیزم و کارتن خالی در واحدهای مسکونی یا در معابر، کوچه و خیابان خودداری کنید؛ چرا که در چنین شرایطی، با تشدید آلودگی هوا، خود و اطرافیانتان را در معرض آسیب‌های تنفسی قرار می‌دهید.

علی یزدانی  با تاکید بر اینکه هیچگاه از الکل برای آتش‌گیری مواد استفاده نشود از ریختن مواد سریع الاشتعالی مانند نفت و بنزین نیز بر روی آتش بپرهیزید افزود: از پـرتاب مـواد آتـش زا ماننـد فشفشـه و موشک بر روی درخت‌ها، بام و بالکن منازل که از عوامل عمده بروز آتش سوزی است  به طور جدی خودداری شود.

وی به شهروندان توصیه کرد: از انداختن ظروف تحت فشار (کپسول‌ها و اسپری‌های حشره کش) به درون آتش خودداری شود، چرا که این ظروف به علت دارا بودن خاصیت انفجاری، ممکن است ذرات را به سمت خودتان پرتاب کنند و به چشم‌ها آسیب برسانند.

رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث  دانشگاه علوم پزشکی مشهد مقدس با تاکید بر اینکه هرگز اقدام به ساخت مواد منفجره بصورت دست ساز نشود اظهار کرد: هیچگاه از طبقات بالا یا پشت بام اقدام به پرتاب نارنجک، فشفشه یا ترقه به سمت خیابان نکنید. این کار ممکن است خطرهایی همچون گیرکردن این مـواد به درختـان کوچـه و آتـش گرفتن درختان،برخورد آن‌ها با عابران پیاده یا برخورد آن‌ها با سیم‌های برق و خطرات جانبی آن در پی داشته باشد.

وی افزود: ترقه بازی و فشفشه اگرچه به ظاهر بی‌خطرند، ولی اگر به نقاط خاصی از بدن (به ویژه صورت) برخورد کنند، سبب آسیب دیدگی‌های شدید و گاهی غیرقابل برگشت می‌شوند و در صورت بروز مصدومیت باید با خطوط اورژانس 115 تماس حاصل شود.

انتهای پیام/281/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon