چین: آمریکا از بحران انسانی افغانستان به عنوان ابزار سیاسی استفاده می‌کند

چین: آمریکا از بحران انسانی افغانستان به عنوان ابزار سیاسی استفاده می‌کند

نماینده دائم چین در سازمان ملل گفت که آمریکا از بحران سیاسی افغانستان به عنوان ابزار چانه‌زنی، ابزار سیاسی و اهرم فشار استفاده می‌کند.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «ژانگ جون» نماینده دائم چین در سازمان ملل با تاکید بر آزادی بی قید و شرط دارایی‌های مردم افغانستان گفت که آمریکا مسئله کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را سیاسی کرده است.

براساس بیانیه منتشر شده توسط وزارت خارجه چین، جون افزود: کمک‌های بشردوستانه به افغانستان به عنوان ابزاری برای چانه زنی، ابزار سیاسی و اهرم فشار استفاده می‌شود.

وی تاکید کرد: این اقدام بازی با سلامتی و جان 38 میلیون افغان است که بشدت نیازمند کمک هستند. این از نظر اخلاقی غیرقابل پذیرش و از نظر استراتژیک کوته‌بینانه و خطرناک است.

نماینده چین خاطرنشان کرد که چالش اساسی پیش‌روی مردم افغانستان و آژانس‌های بشردوستانه بین‌المللی این است که اقتصاد افغانستان هنوز به عملکرد عادی بازنگشته است و اقدامات قهری یکجانبه آمریکا برای توقیف دارایی‌های افغانستان نیز دسترسی این کشور به منابع مالی خود را مختل کرده که منجر به بحران نقدینگی شده و پتانسیل افغانستان را برای از سرگیری توسعه اقتصادی را از بین برده است.

جون ضمن استقبال از تلاش‌های بانک جهانی و سایر نهادهای بین‌المللی برای بررسی حمایت‌های مالی از افغانستان گفت: بدون تزریق کامل نقدینگی و احیای و توسعه بازار داخلی و تجارت خارجی، تلاش نهادهای بین‌المللی در شرایط فعلی به مثابه قطره‌‌ای در سطل خواهد بود.

وی با اظهار اینکه تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه افغانستان «کمتر از مداخله نظامی کشنده نیست»، خواستار آزادسازی فوری دارایی‌های افغانستان و تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه این کشور شد.

نماینده چین با تاکید بر ضرورت تعامل با طالبان و با اشاره به سفر اخیر هیئت طالبان به نروژ گفت: ما معتقدیم که چنین تعامل و گفت‌وگویی مفید است؛ ما باید تعامل با دولت موقت افغانستان را به شیوه‌ای منطقی و عمل‌گرایانه افزایش دهیم، اعتماد متقابل را افزایش دهیم و تأثیر مثبت اعمال کنیم.

جون خاطرنشان کرد: پایبندی به اصل رهبری و مالکیت افغان‌ها قطعاً به معنای احترام به مالکیت و رهبری افغان‌ها بر منابع اقتصادی است. حفاظت از حقوق زنان و کودکان افغان، که به معنای ارائه کمک‌های بشردوستانه بسیار مورد نیاز به آن‌ها نیز می‌باشد، ضروری است. اگر آن‌ها حتی نتوانند غذا داشته باشند یا زنده بمانند، بحث تحصیل، اشتغال و مشارکت سیاسی به کلمات پوچ تبدیل می شود.

وی با هشدار از اینکه تنها گروه‌های تروریستی از تشدید بحران انسانی و اقتصادی در افغانستان سود می‌برند، تصریح کرد که آمریکا و ناتو به عنوان عاملان بحران کنونی باید رویکرد سیاسی‌ را کنار گذاشته و برای به عهده گرفتن مسئولیت اصلی خود در کمک به افغانستان اقدام فوری انجام دهند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران