رئیس قوه قضائیه: خسارت ناشی از معطلی نامتعارف کشتی‌ها در بندر به بیت‌المال پذیرفتنی نیست + فیلم


رئیس قوه قضاییه: خسارت ناشی از معطلی نامتعارف کشتی‌ها در بندر به بیت‌المال پذیرفتنی نیست + فیلم

گروه استان‌ها ـ رئیس قوه قضائیه بر رفع معضل معطلی بیش از حد و غیرمتعارف کشتی‌های حامل کالاهای ثبت سفارش شده در لنگرگاه بنادر به‌ویژه بندر شهیدرجایی و خساراتی که از این ناحیه به بیت‌المال وارد می‌شود تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، امروز صبح در نخستین برنامه از سفر بدون تشریفات خود به استان هرمزگان، به‌مدت 4 ساعت از مجتمع بندری شهیدرجایی بندرعباس به‌عنوان یکی از مهمترین کریدور‌های ترانزیتی بین‌المللی و از قطب‌های واردات کالا به کشور بازدید به‌عمل آورد.

رئیس دستگاه قضا پیش از بازدید از بندر شهیدرجایی در بندرعباس، از طریق دریا به مشاهده وضعیت بنادر و گمرکات استان هرمزگان پرداخت و در جریان فرآیند عبور و مرور و پهلوگیری کشتی‌های باری در این بنادر و گمرکات و همچنین سازوکار‌های نظارتی و کنترلی موجود در آن‌ها قرار گرفت.

رئیس قوه قضائیه همچنین در جریان بازدید از بندر شهیدرجایی، از نزدیک در جریان فرآیند امور در بزرگترین بندر تجاری و گمرک کشور و همچنین سازوکار‌های مبارزه با قاچاق کالا در بنادر و گمرکات استان هرمزگان قرار گرفت.

«رفع معضل معطلی بیش از حد و غیرمتعارف کشتی‌های حامل کالاهای ثبت سفارش شده در لنگرگاه بنادر به‌ویژه بندر شهیدرجایی و خساراتی که از این ناحیه به بیت‌المال وارد می‌شود» از جمله تأکیدات رئیس قوه قضائیه در جریان بازدید از بندر شهیدرجایی بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در همین راستا به مسئولان «وزارت صمت»، «گمرک» و «بانک مرکزی» توصیه کرد که با ایجاد هماهنگی و همگرایی بیشتر میان خود از بروز آسیب‌ها و مشکلاتی نظیر معطل ماندن کشتی‌های حامل کالاهای بعضاً ضروری و مورد نیاز مردم و کشور در لنگرگاه‌های بنادر جلوگیری به‌عمل آورند.

رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه ادارات «گمرک» و «بنادر و دریانوردی» استان هرمزگان در ماه‌های گذشته اقدامات خوبی در راستای تشدید نظارت‌ها برای مقابله با قاچاق و همچنین تسریع در ترخیص کالا‌ها داشته‌اند، سؤالاتی را از مسئولان مربوطه درخصوص علت معطلی چندماهه برخی کشتی‌های حامل کالا در لنگرگاه‌ها مطرح و بیان کرد: این‌که یک کشتی حامل کالای ثبت سفارش شده مدتی در لنگرگاه معطل بماند و محموله آن که بعضاً از نیاز‌های ضروری کشور و مردم است، تخلیه و ترخیص نشود، قابل قبول نیست و دستگاه‌هایی نظیر «وزارت صمت»، «گمرک» و «بانک مرکزی» باید در این زمینه با یکدیگر هماهنگی و تشریک مساعی بیشتری داشته باشند.

در جریان این بازدید، مسئولان مربوطه در مجتمع بندری شهیدرجایی، جریمه تأخیر کشتی‌های متوقف‌شده در لنگرگاه این مجتمع بندری را روزانه 25 هزار دلار اعلام کردند که رئیس قوه قضاییه بر اتخاذ تدابیر ویژه نظارتی و اجرایی برای جلوگیری از معطلی کشتی‌های حامل کالا‌های ثبت سفارش شده و تخلیه و ترخیص سریع محموله‌های آن‌ها تأکید کرد.

رئیس دستگاه قضا همچنین در جریان بازدید از انبارهای کالاهای متروکه و فاسدشده مستقر در بندر شهیدرجایی از مسئولان و دست‌اندرکاران سه دستگاه و اداره «بنادر و دریانوردی»، «گمرک» و «اموال تملیکی» خواست از هرگونه اهمال و تأخیر در شناسایی و اعلام کالاهای در معرض فساد به‌جد پرهیز کنند تا از وارد آمدن خسارت به بیت‌المال جلوگیری به‌عمل آید و هر سه دستگاه با هم‌افزایی میان یکدیگر به‌فوریت فهرست کالاهای در معرض انقضاء را برای تعیین تکلیف اعلام کنند.

رئیس قوه قضائیه در همین زمینه گفت: این‌که «اداره بنادر و دریانوردی» در اعلام فهرست کالاهای در معرض فساد موجود در انبارهای بندر به «گمرک»، تأخیر کند و عیناً همین تأخیر نیز از ناحیه «گمرک» در اعلام این قبیل کالاها به «اموال تملیکی» صورت گیرد، به‌هیچ‌وجه قابل قبول نیست و نتیجه چنین ناهماهنگی‌ها و کوتاهی‌هایی، وارد آمدن خسارت به بیت‌المال است.

رئیس عدلیه بنا بر رویکردی که در سفرها و بازدیدهای خود مبنی بر مسئله محوری و تمرکز بر رفع چالش‌ها و معضلات دنبال می‌کند، از مسئولان و دست‌اندرکاران هر سه دستگاه و اداره «بنادر و دریانوردی»، «گمرک» و «اموال تملیکی» خواست با تشریک مساعی و اتخاذ راهکارهای متقن و عملیاتی از بروز ناهماهنگی‌ها و کوتاهی‌هایی که منجر به وارد آمدن صدمه به اموال و کالاهای وارداتی و تحمیل خسارت به بیت‌المال و مردم از این ناحیه می‌شود، پیشگیری به‌عمل آورند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای همچنین در جریان بازدید خود از مجتمع بندری شهیدرجایی، به‌سراغ چند کانتینر کالاهای متروکه در یکی از انبارهای این مجتمع بندری رفت و سؤالاتی در خصوص زمان ورود، علت عدم ترخیص، زمان دقیق اعلام متروکه بودن این کالاها به گمرک و سازمان اموال تملیکی، تعلق کالاها به بخش خصوصی یا دولتی و همچنین چرایی خالی بودن نیمی از ظرفیت برخی کانتینرها، مطرح و تأکید کرد: چنانچه به صاحب کالای فاسدشده دسترسی وجود دارد، ضروری است او را بازخواست کرد و اگر قصور وی مشخص شد باید هزینه امحاء کالای فاسدشده را از او ستاند.

رئیس قوه قضائیه با بررسی وضعیت موجود در برخی انبارهای مجتمع بندری شهیدرجایی که حاوی کالاهای متروکه و فاسدشده هستند، این رویه را که با صرف هزینه‌های هنگفت، کالایی وارد کشور شود و به‌سبب ناهماهنگی‌ها یا تخلفات و جرائم رخ‌داده، ترخیص آن کالا محقق نشود و موجبات فساد و متروکه شدن آن فراهم آید و سپس هزینه‌ای برای امحا صرف شود، غیرمنطقی و نامعقول دانست و بر اتخاذ تدابیر و راهکارهای ویژه برای جلوگیری از شکل‌گیری چنین رویه‌های زیانباری تأکید کرد.

رئیس قوه قضائیه در ادامه بازدید خود از مجتمع بندری شهیدرجایی در یکی از انبار‌های این مجتمع بندری که 4 هزار تن گچ فاسدشده از سال 98 در آن نگهداری می‌شود، حضور یافت و از مسئولین مربوطه در ادارات «بنادر و دریانوردی»، «گمرک» و «اموال تملیکی» استان هرمزگان درباره چرایی وقوع این اتفاق سؤالاتی را مطرح و اعلام کرد که تا پایان بازدیدش اسناد و مدارک هریک از بخش‌های بنادر، گمرک و اموال تملیکی در خصوص این محموله و اقداماتی که روی آن‌ها صورت گرفته است، ارائه شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای همچنین تأکید کرد: در نتیجه همکاری و مساعدت دولت سیزدهم، طی مدت اخیر اقدامات اثربخش و مفیدی در جهت ساماندهی اموال تملیکی و ترخیص کالاها و محموله‌ها از بنادر و گمرکات صورت گرفته است.

فوت صاحب کالا عامل فاسدشدن 4000 تن گچ

رئیس قوه قضائیه در بازدید از مجتمع بندری شهیدرجایی بندرعباس هنگامی که در یک انبار اموال متروکه با 4 هزار تن گچ فاسد مواجه شد همان‌جا از مسئولان امر علت بروز این اتفاق را جویا شد که در توضیحات عنوان شد صاحب کالا فوت کرده است و ورثه دنبال ترخیص کالا نیامده‌اند.

در این بازدید همچنین برخی مسئولین سعی بر این داشتند فاسد شدن 4 هزار تن گچ را به گردن دیگری بیندازند که پیگیری‌های رئیس عدلیه و ارائه اسناد نشان داد هم مسئولان بندر و هم گمرک در اعلام‌های خود تأخیر داشته‌اند و هر دو مقصر بوده‌اند.

 

 

انتهای پیام/864/ی+

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon