جوایزِ "ارشا اقدسی" به موزه سینما اهداء شد
تعدادی از یادگاریها، اسناد و وسائل شخصی زنده یاد "ارشا اقدسی" به موزه سینمای ایران اهداء شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، جوایز، اسناد و یادگاریهای زنده یاد «ارشا اقدسی» بدلکار جوان و محبوب ایران با هماهنگیهای صورت گرفته از سوی موزه سینما توسط مادر آن مرحوم به منظور تکمیل گنجینه تاریخ سینمای ایران و آشنایی بیشترعلاقهمندان با حرفه بدلکاری و فعالیتهای حرفهای این هنرمند از دست رفته به این مجموعه فرهنگی اهداء شد.
از جمله اسناد و یادگاریهای اهداء شده این هنرمند جوان میتوان لوح تقدیر بخش جلوههای ویژه میدانی برای فیلم «سارا و آیدا» در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر ( سال 1395)، تندیس سپاس و یادبود سازمان انرژی اتمی ایران برای نقشآفرینی در اثر ملی «عملیات پایتخت» (سال 1388)، لوح تقدیر برای حضور در سریال تلویزیونی «حوالی پاییز»، تندیس حافظ از بیست و یکمین جشن سینمایی دنیای تصویر ، تندیس یادبود برای گروه بدلکاری 13 از جشن دنیای تصویر (در سال 1400 به مادر این هنرمند جوان اهداء شد) تندیس قدردانی اولین جشنواره آکروباسی کشور (مهرماه 95)، جایزه و یادبود از آکادمی بینالمللی بدلکاری روسیه (سال 2014)، کارت اهداء عضو، کارت بدلکاری BANG BANG از ابوظبی، کلاه ایمنی برند SIMPSON مورد استفاده در اکثر صحنههای بدلکاری و آخرین پروژه ارشا اقدسی در لبنان، لباس شوالیه از رئیس جمهور صربستان و دریافت لقب شوالیه از ایشان، گواهی پرواز از آی فلای دوبی (IFLY DUBAI) سال 2004، گواهینامه شرکت در جشنواره بینالمللی فیلم جیپور برای فیلم کوتاه «جمشید آریا» (سال 2017)، گواهی شرکت در دوره آموزشی بدلکاری والتر مارز ، گواهی شرکت در جشنواره بازیهای هوایی اولدنیز (OLUDENIZ) (سال 2009)، گواهی مجوز برای انجام حرفهای فعالیت بدلکاری در اروپا از انجمن بینالمللی بدلکاری ( سال 2017)، گواهی از آکادمی بینالمللی بدلکاری روسیه برای دریافت عنوان آکادمیسین بدلکاری بینالمللی برای توسعه سینما و هنرهای بدلکاری (سال 2018) ، لباس سه رنگ (پرچم ایران) برای چتربازی و ... را نام برد.
یکی از نکات درباره او این است که با رضایت مادر وی اعضای بدن ارشا اقدسی جهت پیوند به بیماران نیازمند اهداء شد. پیکر او در قطعه هنرمندان بهشت زهرا در کنار آرامگاه پیمان ابدی، دیگر بدلکار سرشناس که او هم بر اثر حادثه در صحنه فیلمبرداری درگذشت، به خاک سپرده شد.
مرحوم ارشا اقدسی 14 اردیبهشت سال 1361 در تهران به دنیا آمد. او رشته ورزشی آی کی دو (هنر رزمی ژاپنی) را فراگرفت و توانست مربیگری این رشته را هم کسب کند. در سال 1384 در رشته تربیتبدنی، بورسیه تحصیلی ایتالیا را گرفت اما با دیدن آگهی دورههای بدلکاری با مرحوم پیمان ابدی آشنا شد، از دانشگاه انصراف داد و کار بدلکاری را شروع کرد.
اقدسی با ادامه دادن بدلکاری توانست سرمربی کلاسهای بدلکاری پیمان ابدی شود و به دنبال آن سکوی بانجی جامپینگ احداث کرد و عنوان اولین مربی بانجی جامپینگ و تونل باد صبا در ایران را از آن خود کرد. ارشا اقدسی سرانجام در 13 بهمن 1385 گروه بدلکاران 13 را تأسیس کرد.
ارشا اقدسی یکی از برترین بدلکاران جهان بود که جوایز زیادی را کسب کرد. وی در فیلمهای بسیاری بهعنوان بدلکار حضور داشته و با کارگردانان و فیلمسازان مشهور دنیا و همچنین کمپانیهای بزرگ فیلمسازی همکاری داشته است.
زنده یاد «ارشا اقدسی» در طول حرفه خود در فیلمهای گوناگونی همچون رگ خواب، هزارپا، عصر یخبندان، نیمه شب اتفاق افتاد، امکان مینا، بارکد، نگار، رخ دیوانه، متروپل، خط ویژه، حوض نقاشی، پله آخر، راه آبی ابریشم، کیفر، زندگی با چشمان بسته، خیابان بیست و چهارم ، قانون مورفی و ... همکاری و ایفای نقش کرده بود.
ارشا اقدسی را به بدلکاری در سینما میشناسند. هرچند از او بازیها و اجراهایی در تلویزیون و سینما دیدهایم اما بیشتر به هنرنماییهای میدانی شناخته میشود. او نهم مردادماه در جریان همکاری با یک پروژه سینمایی در بیروت و به هنگام ضبط صحنهای مربوط به چپ کردن ماشین، دچار حادثه شد که به دنبال آن، او را به بیمارستانی در بیروت منتقل کرده بودند.
او بنا بود در بیروت تحت عمل جراحی قرار بگیرد اما از آنجاکه علائم حیاتی او بشدت پایین آمده بود، مانع از انجام عملهای جراحی شد. در نهایت با وجود تلاش پزشکان ارشا اقدسی ساعت 19:30 سیزدهم مردادماه به وقت بیروت و 21 به وقت تهران جان به جان آفرین تسلیم کرد.
انتهای پیام/