آتش سوزی جنگلهای کشور ۴۶ درصد کاهش یافت


آتش سوزی جنگلهای کشور 46 درصد کاهش یافت

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور گفت: از ابتدای سال جاری ۴۶ درصد از آتش سوزی جنگلهای کشور کاسته شده است و از دلایل این امر می توان به افزایش میزان تجهیزات وایجاد مرکز مانیتورینگ اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سرهنگ رضا اکبری فرمانده یگان حفاظت های جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور، اظهار کرد: از ابتدای سال جاری 46 درصد از ایجاد حریق در جنگلهای کشور کاهش یافته است.

وی افزود: در راستای اطفای حریق 4 مرحله اقدامات مدیریتی و پیشگیری درنظر گرفته شده است که این عوامل منجر به کاهش ایجاد آتش سوزی و مهار به موقع آنها شده است.

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور ادامه داد: نقشه اراضی که مستعد حریق هستند در کشور شناسایی شده است و با ایجاد مراکز مانیتورینگ پیش بینی ها و پیشگیری های لازم انجام می شود. درصورت حریق با سرعت بیشتری و موثرتری اقدام صورت می گیرد.

سرهنگ اکبری تصریح کرد: 137 میلیون هکتار عرصه های منابع طبیعی در کشور وجود دارد که برای نظارت بر این اراضی شش هزار نفر بحث پایش انجام می دهند و علاوه بر اطفای حریق زمینی برای اطفای حریق هوایی نیز مجهزتر شده ایم.

تعداد بالگردهای اطفای حریق جنگلها 2.5 برابر شد

وی ادامه داد: درسال جاری یگان اطفای حریق سازمان جنگلها دارای 30 بالگرد و دو هواپیما برای اطفای حریق هوایی در کنترل عملیاتی سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور است که این افزایش تعداد هلی کوپتر و بالگرد باعث کاهش و کنترل به موقع آتش سوزی ها در جنگل شده است.

فرمانده یگان حفاظت های جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور یاداور شد: پیش از این تنها 12 بالگرد در اختیار سازمان جنگلها مراتع و ابخیزداری کشور بود که این رقم درسال جاری به 30 بالگرد افزایش یافته است.

سرهنگ اکبری گفت: 100 هزار قلم وسایل اطفای حریق در سه سال گذشته در اختیار همکارانمان قرار گرفته است که امسال نیز 10 هزار قلم دیگر در اختیار این بخش قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: 94 درصد عوامل آتش سوزی در جنگلها انسانی بوده که از این تعداد 93 درصد آنها سهوی است، سازمان جنگلها به دنبال آن است که با فرهنگ سازی لازم از ایجاد آتش سوزی های سهوی که عمدتا توسط گردشگران صورت می گیرد جلوگیری به عمل آورد.

رئیس سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور هم گفت: با توجه به شرایط جنگلهای کشور در حال حاضر مجوزی به نام برداشت چوب از جنگلها نداریم و تنها به صورت محدود روستاییان اجازه استفاده از درختان افتاده داده می شود .

منصور افزود: 6 هزار پرونده برای قاچاق چوب تشکیل شده است و سازمان جنگلها تنها مجوز حمل چوب صادر می کنند.

وی در ارتباط با نگرانی ها در خصوص احیای جنگلهای زاگرس، گفت: مانند ستاد احیای دریاچه ارومیه ستاد احیای جنگلهای زاگرس نیز تشکیل شده تا بتوانیم اقدامات لازم برای احیای این جنگلهای ارزشمند را انجام دهیم.

رئیس سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور در پاسخ به سوالی در ارتباط با نگرانی های فعالین زیست محیطی درباره ساخت و ساز و توسعه گردشگری در منطقه اشوراده، گفت:  هرگونه فعالیت توسعه گردشگری در این منطقه با هماهنگی و مجوز محیط زیست انجام می شود وردصورتی که برنامه ای برای توسعه گردشگری باشد قیدهای زیست محیطی با مجوز سازمان محیط زیست انجام می شود.

منصور در ارتباط با وضعیت گردوغبار جنوب کشور، گفت: بخش عمده ای از منشا گردوغبارهای استان خوزستان از سمت کشورهای همسایه است و باید با دیپلماسی فعال این کشورها نیز برای مهار کانون های گردوغبار اقدام کنند.

وی اضافه کرد: اخیرا به خوزستان سفر داریم و با هماهنگی مسئولان محلی اقداماتی برای مهار ریزگردها در حال انجام هست

رئیس سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور یاداور شد: از 350 هزار کانون ریزگردها در استان خوزستان 170 مورد آن به طور کامل مهار شده و بقیا موارد نیز در حال انجام است.

انتهای پیام/

 

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon