کمیته "پیشگیری از حوادث حوزه تالاب" در استان گیلان ایجاد می‌شود


کمیته "پیشگیری از حوادث حوزه تالاب" در استان گیلان ایجاد می‌شود

گروه استان‌ها- مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان با تأکید بر اهمیت همراهی دستگاه‌های متولی برای حفاظت از تالاب انزلی گفت: تشکیل کمیته‌ای برای مقابله با زمین‌خواری و حوادث و نحوه برخورد با آن در حوزه تالاب انزلی در دستور کار است.

رضا زمانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت، درباره آخرین وضعیت اراضی تالاب انزلی که روز گذشته طعمه حریق شد اظهار داشت: در آتش‌سوزی روز گذشته در تالاب بین‌المللی انزلی عرصه درگیر با آتش‌سوزی 100 هکتار بود که تخمین زده می‌شود 60 درصد آن طعمه حریق شده باشد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: اگر چه مناطق درگیر با حریق، خارج از مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست کشور و مرز اکولوژیک تالاب انزلی بود اما به واسطه اهمیت تالاب انزلی، یگان حفاظت محیط زیست استان از همان ساعات ابتدایی حادثه برای اطفای حریق در تالاب وارد میدان شد.

زمانی در پاسخ به سوالی درباره شناسایی عوامل ایجاد این آتش‌سوزی عمدی در تالاب بین‌المللی انزلی و چگونگی برخورد با آنان بیان کرد: مظنونین ایجاد آتش‌سوزی در تالاب انزلی شناسایی شدند و اکنون در حال تکمیل پرونده برای ارسال به مراجع قضایی هستیم.

وی با اشاره به پهناور بودن عرصه تالاب و با بیان اینکه با در نظر گرفتن حرایم، عرصه تالاب انزلی بیش از 23 هزار هکتار است افزود: همواره با شدت گرفتن باد گرم در برخی از فصول سال سودجویانی به نیت تصرف و تغییر کاربری اقدام به ایجاد آتش‌سوزی درحاشیه و حرایم تالاب انزلی می‌کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان درباره بازدارندگی قوانین برخورد با این سوداگران گفت: پیش از وجود قوانین بازدارنده برای برخورد با این سودجویان، ذی‌نفعان و ساکنان حاشیه تالاب باید نسبت به حفاظت از تالاب انزلی احساس مسئولیت داشته و در این زمینه مشارکت کنند زیرا بدون مشارکت مردم امکان حفاظت از هیچ عرصه‌ای وجود ندارد.

زمانی ابراز داشت: سازمان محیط زیست سعی دارد تا با مشارکت مردم محلی، ذی‌نفعان و ساکنان هر منطقه، دهیاری‌ها و شوراهای اسلامی در جهت حفاظت از مناطق مهم استان اقدام کند چرا که قطعاً بدون حضور و مشارکت مردم امکان حفاظت از مناطق و زیستگاه‌های مهم وجود ندارد.

وی با تأکید بر اهمیت همراهی دستگاه‌های متولی برای حفاظت از تالاب انزلی اذعان داشت: برای جلوگیری از این اقدامات باید یک هم‌افزایی بین دستگاه‌های مرتبط و متولی اعم از سازمان محیط زیست، فرمانداری‌های شهرستان‌های خمام، بندرانزلی، صومعه سرا و منطقه آزاد انزلی شکل گیرد.

زمانی با بیان اینکه باید کمیته‌ای جهت پیشگیری از وقوع حوادث و برخورد با آن تشکیل شود تصریح کرد: همچنین هم‌افزایی اداره‌کل بنادر و کشتیرانی، منابع طبیعی و آبخیزداری، آب منطقه‌ای، ستاد مدیریت بحران استانداری، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و شورای اسلامی نیز در این حوزه حائز اهمیت است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان عنوان کرد: از این رو اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان گیلان تلاش دارد جهت پیشگیری از رخداد زمین‌خواری در این زمینه برنامه‌های عملیاتی ارائه دهد تا به واسطه این برنامه‌ریزی‌ها از تکرار حوادث این‌چنین جلوگیری شده و در برخورد با آن واکنش مناسب‌تری اعمال شود.

انتهای پیام/614/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon