جزئیات استفاده رایگان دانش‌‌آموزان و خانواده‌ها از سالن‌های ورزشی آموزش و پرورش

جزئیات استفاده رایگان دانش‌‌آموزان و خانواده‌ها از سالن‌های ورزشی آموزش و پرورش

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش از در اختیار قرار گرفتن فضاهای ورزشی ۱۰ استان در روزهای پنجشنبه و جمعه به خانواده‌ها و دانش‌آموزان به صورت رایگان خبر داد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ آزادسازی فضاهای ورزشی آموزش و پرورش، طرح جدیدی است که وزارت آموزش و پرورش به دنبال اجرای آن است و براساس آن سالن‌های  ورزشی آموزش و پرورش به‌صورت رایگان در اختیار خانواده‌ها و دانش‌آموزان قرار می‌گیرد تا در روزهای پنجشنبه و جمعه بتوانند از این فضاها استفاده کنند.

این طرح در فاز نخست در 10 استان اجرا می‌شود که این روند در استان تهران و آذربایجان شرقی کلید خورده است با این وجود و در صورتی که خبر استفاده  خانواده‌ها و دانش‌آموزان در استان تهران از فضاهای ورزشی اطلاع رسانی شده است اما تا به امروز آدرس این مراکز برای آگاهی خانواده‌ها به منظور حضور و استفاده از این اماکن اعلام نشده است!

صادق ستاری‌فرد؛ معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره آزادسازی فضاهای ورزشی آموزش و پرورش اظهار کرد: در موضوع مدیریت اماکن و زیرساخت‌های ورزشی سه موضوع دسترسی، بهره‌وری و بهره‌مندی را مدیریت می‌کنیم اماکن ورزشی باید در دسترس مردم قرار بگیرد تا تمام دانش‌آموزان بتوانند از آن استفاده کنند.

وی افزود: فضاهای ورزشی باید بهره‌ور باشد یعنی اینگونه نباشد که روزهای پنجشنبه و جمعه تعطیل باشند، وقتی فضای ورزشی آخر هفته تعطیل و به قشر خاصی اختصاص پیدا می‌کند نمی‌تواند به عنوان محیط تعلیم و تربیت تعریف شود، اماکن ورزشی وزارت آموزش و پرورش یک محیط تربیتی هستند و باید بتوانند خدماتی را به دانش‌آموزان ارائه دهند بنابراین در وزارت آموزش و پرورش به دنبال چرخش تحولی از اختصاصی سازی به مردمی‌سازی هستیم.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: به دنبال این هستیم اماکن و زیرساخت‌های وزارت آموزش و پرورش به صورت رایگان در اختیار دانش‌آموزان و خانواده‌ها قرار بگیرد؛ رایگان بودن تربیت بدنی برای همه، در اصل سوم قانون اساسی مورد تاکید قرار گرفته است همچنین از نگاه سند تحول ورزشگاه‌ها یک محیط تربیتی هستند که باید به صورت رایگان در اختیار دانش‌آموزان قرار بگیرند.

ستاری فرد ادامه داد: برای آزادسازی فضاهای ورزشی آموزش و پرورش، سه فاز تعریف کردیم؛ فاز نخست در ده استان اجرا می‌شود و براساس آن اماکن و زیرساخت‌های ورزشی بزرگ حدود 4 هزار مکان ورزشی در اختیار خانواده‌ها و دانش‌آموزان قرار می‌گیرند به گونه‌ای که روزهای پنجشنبه مادران و دختران و روزهای جمعه پدران و پسران از ساعت 9 تا 12  می‌توانند از اماکن ورزشی به‌صورت رایگان استفاده کنند؛ در گام بعدی اماکن سرپوشیده ورزشی در اختیار مادران و دختران و اماکن روباز در اختیار پدران و پسران قرار خواهد گرفت.

وی تأکید کرد: رویکرد ما استفاده از ورزش‌ها و بازی‌های همگانی، بومی و محلی و ورزش‌های گروهی و جمعی در سالن‌های ورزشی است تا توانیم به افزایش تحرک و شادابی و ایجاد نشاط در محیط خانواده و اجتماعی شدن دانش‌آموزان کمک کنیم.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که چرا اسامی ورزشگاه‌ها برای استفاده خانواده‌ها اطلاع رسانی نمی‌شود؟ گفت: این طرح در فاز نخست در 10 استان اجرا می‌شود که در استان‌های تهران و آذربایجان شرقی آغاز شده و تا پایان اسفند ماه در 16 استان اجرا خواهد شد و تا پایان خرداد سال 1401 همه استان‌ها این طرح را اجرا می‌کنند.

ستاری فرد ادامه داد: در فاز بعد به دنبال استفاده از مدارس هستیم یعنی محوطه مدارس باید در اختیار خانواده ها قرار بگیرد، مدرسه کانون تربیتی محله است، قابلیت دسترسی بهتری دارد و دانش‌آموزان با هزینه کمتر و آسانتر می‌توانند از محوطه مدارس به عنوان مکان ورزشی استفاده کنند؛ به دنبال نهادینه شدن موضوع وقف ورزشی نیز هستیم یعنی بعد از حضور خانواده‌ها و دانش‌آموزان در مدارس و مکان‌های ورزشی موضوع وقف مطرح می‌شود و دانش‌آموزانی که اقلام ورزشی دارند می‌توانند آن را در اختیار مدارس و مراکز  ورزشی قرار دهند  به عنوان مثال اگر فردی دوچرخه یا کفش اسکیت دارد می‌تواند آن را به مدارس و مجموعه‌های ورزشی ارائه کند یعنی اقلامی که با رشد کودک دیگر برای او نیست اما فرد دیگری می‌تواند از آن استفاده کنند را در اختیار قرار دهند.

وی در پاسخ به این پرسش که به نظر می‌رسد اجرای این کار در مدارس دشوار و نشدنی باشد چرا که قطعاً با مخالفت مدیران مدارس یا احتمال آسیب به اموال مدارس همراه است، گفت: به این موضوع فکر کرده‌ایم؛ این مقاومت هنگام طرح ایده در مجموعه‌های ورزشی نیز وجود داشت و می‌گفتند این مراکز هزینه نگهداری دارد و ممکن است مردم به آن آسیب بزنند اما معتقدم مردم بهتر از ما نگهداری می‌کنند و اگر احساس تعلق خاطر به مجموعه‌ای داشته باشند به نگهداشت مجموعه کمک می‌کنند حتی از ظرفیت وقف ورزشی استفاده خواهیم کرد از طرفی به دنبال این هستیم که بتوانیم از ظرفیت گروه‌های جهادی، بسیج دانشجویی و نهادهای فرهنگی استفاده کنیم، این گام تحولی بزرگی است که آموزش و پرورش به مردم می‌گوید اموال و زیرساخت‌های ورزشی را برای ارتقای وضعیت سلامت جسمی و روحی در اختیار شما قرار می‌دهیم و از درآمد اختصاصی عبور کردیم تا به تامین سلامت دانش‌آموزان و خانواده‌ها برسیم.

ستاری فرد: ظرفیت مهمی به نام کانون‌های فرهنگی مساجد وجود دارد و برای فعالیت‌های ورزشی دربعد ازظهرها، آخر هفته، تابستان‌ها و ایام تعطیل با استفاده از ظرفیت مساجد و کانون‌های فرهنگی مساجد به دنبال این هستیم که میزبان خانواده‌ها و دانش‌آموزان باشیم.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش مطرح کرد:  از سایر نهادها مانند شهرداری و وزارت ورزش و جوانان دعوت می‌کنیم تا اماکن خود را در اختیار آموزش و پرورش قرار بدهند و ما این کار را مدیریت می‌کنیم تا دانش‌آموزان بتوانند از این مجموعه‌ها استفاده کنند؛ ازسوی دیگر موضوع هیئت امنایی شدن اماکن ورزشی را دنبال می‌کنیم تا در مدیریت این مجموعه‌ها مردم، شورایاری  و نهادهای فرهنگی محله حضور داشته باشند.

 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon