بازخوانی «موقتی‌بودن موجودیت اسرائیل» در سخنان سید حسن نصرالله/ چرا صهیونیست‌ها دوام نمی‌آورند؟

بازخوانی «موقتی بودن موجودیت اسرائیل» در سخنان سید حسن نصرالله/ چرا صهیونیست‌ها دوام نمی‌آورند؟

بعد از این‌که سید حسن نصرالله از موقتی بودن موجودیت اسرائیل صحبت کرد، کارشناسان شاخص‌هایی را مورد بررسی قرار دادند که صحت کلام دبیرکل حزب‌الله را ثابت می‌کند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سید «حسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله لبنان در سخنرانی اخیر خود از اصطلاح «موجودیت موقت» برای رژیم صهیونیستی استفاده و تأکید کرد که این رژیم به‌سوی نابودی پیش می‌رود. وی همچنین گفت: ما نیز در مسیر محو کردن اسرائیل از منطقه پیش می‌رویم و اوضاع داخلی رژیم صهیونیستی و تحولات بین‌المللی نیز اسرائیل را به‌سوی نابودی می‌برد.

بعد از این سخنان سید حسن نصرالله بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان امور منطقه و به‌ویژه محافل صهیونیستی به بازخوانی آن پرداختند.

در همین راستا «حسن لاوی» کارشناس متخصص در امور رژیم صهیونیستی در گفتگو با وب‌سایت الخنادق به بازخوانی این جمله سید حسن نصرالله پرداخته چند دلیل را ذکر کرد که بر اساس آن موقتی بودن موجودیت اسرائیل ثابت می‌شود و این واقعیت در چندین سطح قابل مشاهده است.

ـ مورد اول به سطح تقابل مربوط می‌شود. یعنی زمانی که دبیرکل حزب الله از اصطلاح موقتی بودن موجودیت اسرائیل صحبت و هدف مقاومت را محو این رژیم اعلام می‌کند به معنی آن است که قدرت و توانایی تحقق این هدف را دارد. از نظر ایدئولوژیکی نیز حزب الله به مبارزه با رژیم اشغالگر تا زمان نابودی آن پایبند است.

ـ مورد دوم به سطح باورهای صهیونیست‌ها مربوط می‌شود و آن گونه که در ارزیابی‌های مراکز مطالعاتی و کارشناسان اسرائیلی می‌بینیم اکثر آنها اعتراف می‌کنند که نابودی اسرائیل تنها مسئله زمان است. «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی برجسته ترین مقام صهیونیست است که پیش‌تر گفته بود تلاش خواهد کرد اسرائیل را به صدسالگی خود برساند، اما در عین حال تأکید کرد: این امر بدیهی نیست؛ زیرا تاریخ به ما آموخت هیچ حکومت یهودی بیش از 80 سال دوام نیاورده است.

«بنی موریس» مورخ اسرائیلی نیز تأکید کرد: «طی چند سال آینده اعراب و مسلمانان پیروز خواهند شد و یهودیان در این سرزمین به اقلیت تبدیل، طرد یا کشته می‌شوند و خوش‌شانس کسی است که به آمریکا و اروپا فرار کند».‌ «یوفال دیسکین» رئیس سابق دستگاه امنیت عمومی رژیم صهیونیستی (شاباک) با انتشار مقاله‌ای در روزنامه «یدیعوت آحارونوت» از احتمال فروپاشی این رژیم در آینده نزدیک خبر داد.

ـ مورد سوم به سطح امنیت داخلی رژیم صهیونیستی مربوط می‌شود. ازآن‌جایی که اسرائیل یک رژیم جعلی است هرگز نتوانسته مانند سایر حکومت‌های عادی جهان به حیات خود ادامه دهد و به همین دلیل هرگونه رویداد و یا تحول سیاسی و نظامی و شکل‌گیری توافق‌ها و ائتلاف‌های بین‌المللی متعدد را تهدیدی برای امنیت داخلی خود می‌داند، بنابراین رژیم صهیونیستی هراندازه هم در سطح نظامی توانمند شود و از حمایت‌های مستمر آمریکا و اروپا برخوردار باشد نمی‌تواند از کابوس تهدیدهای همه‌جانبه‌ای که آن را فرا گرفته است در امان بماند. این اضطراب در میان شهرک‌نشینان صهیونیست نیز به خوبی دیده می‌شود که دیگر اعتمادی به ارتش و کابینه اسرائیل ندارند.

ـ مورد چهارم در سطح جنگ روانی است. همان‌طور که بسیاری از کارشناسان و محافل پژوهشی رژیم صهیونیستی اعتراف می‌کنند شهرک نشینان اسرائیلی به سخنان سید حسن نصرالله بیشتر از مقامات رژیم خودشان اعتماد دارند. بنابراین زمانی که دبیرکل حزب الله حرفی می‌زند سخنان او اعتبار بالایی در محافل صهیونیستی دارد و اسرائیلی‌ها سخنان سید حسن نصرالله را برابر با عمل می‌دانند.

بنابراین زمانی که دبیرکل حزب الله به‌صراحت درباره پیشرفت‌های بی‌سابقه مقاومت در سطح پدافند هوایی و همچنین پهپادها صحبت کرد و نمونه عملی آن در نفوذ پهپاد «حسان» به آسمان فلسطین اشغالی مشاهده شد، رسانه‌ها و نهادهای مختلف اسرائیلی شروع به ارزیابی این اظهارات سید نصرالله کردند، همچنین اظهارات مذکور دبیرکل حزب‌الله بر وضعیت روانی شهرک‌نشینان صهیونیست و جبهه داخلی اسرائیل نیز تاثیر زیادی می‌گذرد؛ به ویژه اینکه به فاصله کوتاهی از سخنان وی درباره پیشرفت پهپادی مقاومت، پهپاد حسان وارد آسمان فلسطین اشغالی شد و صهیونیست‌ها علیرغم استفاده از امکانات متعدد موفق به رهگیری آن نشدند.

ـ مورد بعدی به سطح رسانه‌ها مربوط می‌شود. رسانه‌های اسرائیلی در داخل فلسطین اشغالی تک بعدی هستند و تنها به زبان عبری صحبت می‌کنند و زبان دیگری در این رژیم رسمیت ندارد، به همین دلیل رسانه‌های رژیم صهیونیستی به‌خلاف ادعای خود در آزادی بیان، اصطلاح «موجودیت موقت» را که توسط سید حسن نصرالله درباره اسرائیل بیان شده است فیلتر کردند و قبل از اینکه این جمله به گوش شهرک‌نشینان صهیونیست برسد تلاش کردند آن را تحریف کنند.

بر همین اساس کارشناسان معتقدند که رژیم صهیونیستی در سطح رسانه‌ها نیز نمی‌تواند مانند حکومت‌های عادی عمل کند. اما با وجود سانسورهای شدید رسانه‌ای واقعیت‌های روی زمین به شهرک‌نشینان صهیونیست ثابت می‌کند که نابودی اسرائیل نزدیک است.

ـ مورد ششم به نبرد افکار عمومی مربوط می‌شود. رژیم صهیونیستی در تلاش است تا با کشاندن کشورهای عربی به روند عادی سازی با این رژیم وضعیت خود را در سطح افکار عمومی جهان بهبود بخشد و از طرف دیگر با فریب افکار عمومیِ رژیم‌های عربی، ادعا می‌کند که قادر به محافظت از آنها در برابر تهدیدات خارجی خواهد بود.

 

این در حالی است که اسرائیل حتی قادر به محافظت از امنیت خودش نیست و اصل هدف او از نزدیک شدن به کشورهای عربی استفاده از این کشورها به عنوان یک سپر دفاعی است. بنابراین زمانی که ملت‌های عربی می‌بینند محور مقاومت منطقه توانایی تهدید کردن موجودیت رژیم صهیونیستی را دارد و شخصی مانند سید حسن نصرالله که حتی دشمنان نیز به شخصیت کاریزماتیک وی اعتراف می‌کنند اسرائیل را یک موجودیت موقت تلقی می‌کند، متوجه می‌شوند که اسرائیل پایدار نخواهد بود.

ـ در سطح نظامی نیز اصطلاح موجودیت موقت اسرائیل توجه کشورهای عربی را به این واقعیت جلب می‌کند که رژیم صهیونیستی با وجود حمایت‌های نظامی مستمر آمریکا و در اختیار داشتن سامانه‌های پدافند هوایی پیشرفته نمی‌تواند از خود در برابر موشک‌ها و پهپادهای مقاومت محافظت کند. بنابراین شک و تردیدهای زیادی در کشورهای عربی در مورد توانایی رژیم صهیونیستی برای حمایت از این کشورها در برابر مقاومت به وجود می‌آید. به ویژه اینکه تل‌آویو در حال بازار گرمی برای فروش سامانه‌های پدافند هوایی خود به رژیم‌های عربی است، در حالی که همین سامانه‌ها قادر به رهگیری موشک‌ها و پهپادهای مقاومت نیستند.

علاوه بر آن تحولات منطقه‌ای و جهانی ثابت می‌کند که اسرائیل واقعاً یک موجودیت موقت است.

حسن لاوی، کارشناس امور رژیم صهیونیستی نتیجه‌گیری می‌کند که اگر شرایط قبلی صهیونیست‌ها را با تحولات کنونی اوکراین و احتمال گسترش آن و نیز موضع مبهم اسرائیل در قبال بحران روسیه و اوکراین ترکیب کنیم به این نتیجه می‌رسیم که محافل رژیم صهیونیستی به یقین رسیده‌اند که نابودی این رژیم فراتر از حد تصور است. اگر گزارش‌های 5 سال گذشته مراکز تحقیقاتی رژیم‌صهیونیستی و به ویژه موسسه امنیت داخلی اسرائیل مورد بررسی قرار دهیم همه آنها درباره تهدیدهای فزاینده علیه اسرائیل صحبت می‌کنند.

از طرف دیگر عمده تهدیدهایی که مراکز مطالعاتی و محافل امنیتی رژیم صهیونیستی به آن اشاره می‌کنند مربوط به افزایش قدرت محور مقاومت در منطقه است و در مرحله کنونی بعد از آشکار شدن ضعف متحدان اسرائیل از جمله اروپا و آمریکا به نظر می‌رسد اسرائیلی‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که آینده آنها به شدت در خطر است، همچنین گزارش راهبردی سال 2022 رژیم‌صهیونیستی حاوی عباراتی بی‌سابقه بود که درباره خطرات متعدد علیه امنیت این رژیم صحبت می‌کرد.

حسن لاوی در پایان مقاله خود تاکید می‌کند تحولات اوکراین حاوی شاخص‌هایی است که نشان می‌دهد تا چه اندازه اعتماد به آمریکا و ناتو دشوار است و چه صهیونیست‌ها و چه سایر رژیم‌هایی که برای بقای خود به قدرت و حمایت آمریکا دل بسته بودند در واقع روی سراب حساب کرده‌اند.

 انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon
طبیعت