حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی تأثیری در قیمت دارو و واکسن‌های دامپزشکی نخواهد داشت


حذف ارز 4200 تومانی تأثیری در قیمت دارو و واکسن‌های دامپزشکی نخواهد داشت

رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی تأثیری در قیمت واکسن، دارو و مکمل‌های دامپزشکی نخواهد داشت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم سید محمد آقا میری رئیس سازمان دامپزشکی کشور اظهارداشت: مجلس شورای اسلامی با حذف ارز 4200 تومانی کالاهای اساسی موافقت کرده است اما این اقدام تأثیری در قیمت واکسن، دارو و مکمل‌های دامپزشکی نخواهد داشت و سازمان‌ دامپزشکی کشور بر قیمت ها نظارت و رصد خواهد داشت.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم مبنی بر اینکه چطور میتوان با تغییر نرخ ارز ترجیحی، از افزایش قیمت مواد اولیه داروهای دامپزشکی جلوگیری کرد گفت: نرخ ارز فعلی کلیه داروهای دامپزشکی نیمایی است و در صورت حذف ارز ترجیحی تغییری نخواهد داشت و حتی شاهد کاهش قیمت ها خواهیم بود.

وی تصریح کرد: تک نرخی شدن قیمت ارز، با نرخی که مد نظر دولت است، قیمت داروهای دامپزشکی را نه تنها افزایش نخواهد داد بلکه کاهش هم می یابد، زیرا نرخ ارز تک نرخی در مقایسه با نیمایی کمتر خواهد بود.

رییس سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: در کنار نظارت های بهداشتی اجازه نخواهیم داد هیچ محصول پروتئینی از قبیل مرغ،گوشت قرمز و تخم مرغ در خارج از شبکه توزیع عرضه شود.

آقامیری گفت: از 14 اسفند سال جاری طرح تشدید نظارت‌های سازمان دامپزشکی کشور برای کنترل و نظارت‌های بهداشتی بر بازار شب عید و ماه مبارک رمضان آغاز شده است.

وی افزود: کشتارگاه‌ها در ایام تعطیلات عید تنها می‌توانند در روز اول عید با تعیین کشیک از قبل تعیین شده به مدت یک روز تعطیل باشند و در باقی ایام نوروز باید به کار خود ادامه و مازاد کشتار خود را به شرکت پشتیبانی امور دام تحویل دهند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه نظارت‌های این سازمان از مزرعه تا سفره ادامه دارد گفت: سردخانه‌های کشور مملو از محصولات پروتئینی است و نگرانی برای تامین نیاز ایام پایانی سال و ماه مبارک رمضان نداریم.

آقامیری تصریح کرد: مانور استانی تشدید نظارت‌های دامپزشکی برای شب عید و ماه مبارک رمضان نیز از روز شنبه هفته آینده آغاز می‌شود.

وی گفت: از اقدامات مهم انجام شده سازمان دامپزشکی در دوره جدید می‌توان به آغاز دوباره صادرات میگو به اتحایه اروپا اشاره کرد. همچنین تعداد صادرات اقلام داروهای دامپزشکی از 9 به 184 قلم افزایش یافته است و هم‌ اینک 19 شرکت داخلی به کشورهای مختلف از جمله روسیه و آلمان صادرات دارند.

رئیس سازمان دامپزشکی با بیان اینکه شهرهای کشور عاری از کانون‌های آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان هستند گفت: با وجود اینکه اکنون همه شهرها سبز و عاری از کانون بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان هستند اما این امکان وجود دارد که در تعطیلات عید و با مهاجرت پرندگان به کشور شاهد بروز این بیماری باشیم اما سازمان دامپزشکی جلوی انتشار و حرکت کانون‌های انتشار آنفلوآنزا را خواهد گرفت.

آقامیری با بیان اینکه سازمان دامپزشکی دولت سیزدهم به جد موضوع باقیمانده دارو و آنتی‌بیوتیک‌ها را برای محصولات دامپزشکی دنبال می‌کند گفت: آزمایشگاه‌های فعال و مجهزی برای تشخیص باقیمانده آنتی‌بیوتیک‌ها و داروها ایجاد شده است.

وی درباره دلایل عدم واردات مرغ ایران توسط کویت، گفت: کشورهایی که آنفلوآنزا در آنها مشاهده شده است تا سه ماه اجازه صادرات نخواهند داشت و با توجه به اینکه ایران در ماه گذشته شاهد کانون‌هایی بوده است،‌ بر اساس استانداردهای جهانی نباید تا این مدت صادرات انجام دهد.

رئیس سازمان دامپزشکی افزود: سازمان دامپزشکی نیز برنامه‌ای برای صادرات محصولات پروتئینی به کویت نداشت و تنها 50 هزار تن مرغ و تخم‌مرغ مازاد خود را از طریق شرکت پشتیبانی امور دام صادر می‌کند.

آقامیری همچنین گفت: برای جلوگیری از گسترش کانون‌ها، آنفلوآنزای فوق‌حاد پرندگان از منشاء اجازه گسترش این بیماری را نمی‌دهیم به طوریکه با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست به دنبال آن هستیم که به پرندگان مهاجر اجازه ندهیم در هر جایی ساکن شوند.

وی در ارتباط با وضعیت تولید واکسن‌های دامپزشکی در کشور گفت: سالانه به 600 میلیون دوز واکسن دامپزشکی نیاز داریم که 550 میلیون دوز آن را در داخل تولید می‌کنیم.

انتهای پیام/

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon