انحصار بازار هتل‌سازی در ید مافیای هتل‌داری در کشور! / لزوم ورود سرمایه‌گذاران هتل‌سازی خارجی برای توسعه گردشگری


انحصار بازار هتل‌سازی در ید مافیای هتل‌داری در کشور! / لزوم ورود سرمایه‌گذاران هتل‌سازی خارجی برای توسعه گردشگری

یک کارشناس اقتصاد گردشگری با اشاره به وجود مافیای خاص جهت جلوگیری از ساخت هتل در کشور گفت: تسهیل ورود سرمایه‌گذاران خارجی و ترغیب سرمایه‌گذاران داخلی برای احداث هتل و ایجاد بازار رقابتی در این زمینه می‌تواند موجب برهم زدن شبکه مافیای هتل‌داری شود.

رحیم یعقوب‌زاده در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با اشاره به برخی مناسابات ناسالم و انحصارگرا در حوزه هتل‌سازی در کشور که عملاً امکان هرگونه تحرک در مسیر توسعه زیرساخت‌های گردشگری را گرفته است و مانع از صدور هرگونه مجوز برای احداث هتل‌ها و مراکز اقامتی جدید باکیفیت می‌شود، بر لزوم رفع موانع موجود فعلی بر سر راه جذب سرمایه‌گذاران خارجی در زمینه احداث هتل‌های با کیفیت تأکید کرد.

وی با بیان اینکه یکی از ملزومات اساسی و شرط اولیه برای توسعه گردشگری بین‌المللی در یک کشور و تبدیل آن به یک مقصد گردشگری پرجاذبه و مناسب، ایجاد هتل‌های زنجیره‌ای یا هتل‌های 4 و 5 ستاره است، گفت: با توجه به کمبود شدید زیرساخت‌های گردشگری در کشور خصوصاً اقامتگاه‌ها و هتل، ورود سرمایه‌گذاران خارجی جهت سرمایه‌گذاری در ایجاد و ساخت هتل‌های زنجیره‌ای و با کیفیت می‌تواند به عنوان یک اقدام ضروری، قدم اول در توسعه گردشگری خارجی و حتی داخلی محسوب شود.

این کارشناس اقتصاد گردشگری ادامه داد: در صورت جذب سرمایه‌گذاران خارجی در حقیقت از این طریق آنان ضمن انتفاع مالی و کسب سود، با ایجاد و ساخت هتل‌های باکیفیت، در واقع موجب فراهم شدن زیرساخت‌های لازم برای توسعه صنعت گردشگری می‌شوند.

بنا به گفته یعقوب‌زاده، در صورت تحقق سرمایه‌گذاری خارجی در بخش زیرساخت‌های گردشگری، سرمایه‌گذاران مورد اشاره به واسطه گستردگی ارتباطات خود در شبکه‌ها و مبادی بین‌المللی، تبلیغاتی را برای جذب گردشگران خارجی در سطح کلان انجام خواهند داد و به نوعی با اطمینان‌بخشی به گردشگران خارجی، مقصد مورد‌نظر را نیز برندسازی خواهند کرد.

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه ورود سرمایه‌گذاران خارجی و ایجاد و احداث هتل‌های زنجیره‌ای می‌تواند باعث ترغیب و حتی اطمینان‌بخشی به سرمایه‌گذاران و هتل‌سازان داخلی نیز شود، یادآور شد: در این صورت شخص سرمایه‌گذار داخلی با علم به این موضوع که ورود هتل‌سازان خارجی موجب جذب هر چه بیشتر گردشگران بین‌المللی خواهد شد، با نوعی اطمینان خاطر برای تضمین برگشت منابع مالی و عدم اضمحلال سرمایه خود، نسبت به سرمایه‌گذاری در این حوزه اقدام خواهد کرد.

ورود سرمایه‌گذاران خارجی و ایجاد هتل می‌تواند موجب برهم زدن شبکه‌ مافیای هتل‌سازی شود

وی با تأکید بر این موضوع که قطعاً مافیایی خاصی در کشور وجود دارد که عملاً هرگونه تحرک برای ساخت هتل جدید را کاملاً کنترل کرده و در راستای منافع خود هدایت می‌کند، تصریح کرد: به عبارتی مافیای هتل‌داری با انجام اقداماتی مانع از صدور هرگونه مجوز لازم به منظور تأسیس یا بهره‌برداری از هتل‌های جدید می‌شود و این امر به نوعی باعث انحصار و فساد در بازار هتل‌سازی داخل کشور شده است.

این کارشناس اقتصاد گردشگری توضیح داد: از آنجایی که غالباً هتل چهار و پنج ستاره در کشور تحت سیطره همین جریانات هستند و متأسفانه از سوی دیگر بخش قابل توجهی از زیرساخت‌های گردشگری و اقامتگاه‌ها در اختیار نهادهای دولتی یا عمومی قرار دارد؛ این دو گروه در تعامل و اقداماتی هماهنگ با یکدیگر همواره در طول سال‌های گذشته با ناکارآمدی و تلاش برای افزایش سود حاصله به هر طریق ممکن باعث افزایش قیمت و کاهش کیفیت خدمات قابل ارائه به مشتریان شده‌اند.

یعقوب‌زاده متذکر شد: بر همین اساس ضروری است که ضمن ایجاد بستری به جهت امکان ورود و انجام سرمایه‌گذاران خارجی برای احداث و تأسیس هتل و به دنبال آن ترغیب و ایجاد انگیزه برای سرمایه‌گذاران داخلی، ضمن ایجاد بازار رقابتی و ترس از دست رفتن موقعیت و انحصار فعلی به نوعی با تابو شکنی موجب برهم‌زدن ساختار کج، معیوب و ناصحیح مافیای هتل‌سازی در کشور شویم.

این مدرس دانشگاه یکی از دلایلی که موجب دامن زدن به فعالیت و جولان بی‌حدوحصر مافیای هتل‌داری در کشور می‌شود را تعامل نانوشته و حتی بعضاً ناخواسته وزارت میراث فرهنگی با این قشر دانست و اظهار کرد: وزارت میراث فرهنگی به دلیل عدم وجود بودجه مکفی در بسیاری از برنامه‌ها، طرح‌ها و مراسمات از سرمایه این قشر استفاده می‌کند که همین امر موجب این می‌شود که روابط بر ضوابط تقدم پیدا کرده و این نهاد نظارتی دولتی ناخواسته در مسیر تمایلات و خواسته‌های این قشر که هدف عمده آنها جلوگیری از ساخت و احداث هرگونه هتل جدید است، حرکت کند.

وی تصریح کرد: گرچه عواملی مانند دریاف مبالغ سنگین عوارض و مالیات، اعطای تسهیلات پربهره، عدم رقابتی بودن قیمت اقامت در هتل‌ها و دستوری بودن نرخ‌ها و ‌... موجب کاهش انگیزه برای سرمایه‌گذاران برای ورود به مقوله احداث و ایحاد هتل‌های باکیفیت و با سطح بالا می‌شود اما می‌توان دو مورد را به عنوان اصلی‌ترین موانع بر سر راه توسعه و رونق هتل‌ها و مراکز اقامتی احصا و بیان کرد.

این کارشناس اقتصاد گردشگری علت اصلی اول را تحمیل تحریم‌های ظالمانه بر کشور دانست که موجب عدم هرگونه انعطاف و تعامل سازنده با سایر کشورها و مبادی گردشگر‌فرست مانند اروپا می‌شود؛ در واقع این محدودیت به صورت خودکار موجب ایجاد تبلیغات سوء و منفی و عدم جذب هرگونه سرمایه‌گذار و گردشگر خارجی به کشور می‌شود.

یعقوب‌زاده مانع اصلی دوم در مسیر توسعه حوزه ساخت‌وساز و پیشرفت هتل و اقامتگاه‌ها را وجود بروکراسی اداری نفس‌گیر و قوانین و مقررات سختگیرانه و دست و پاگیر در مسیر حرکت سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی دانست که اقدامات مافیای هتل‌داری خود نیز مزید بر علت است.

این مدرس دانشگاه ضمن اشاره به سیاست‌گذاری‌های کلان انجام گرفته و وضع مقررات لازم در راستای توسعه و رشد و اعتلای مناطق آزاد تجاری به عنوان هاب ترانزیتی و همچنین محملی برای جذب گردشگران خارجی گفت: مناطق آزاد کشور ما که به نوعی آینه‌های پیش‌روی ما در صنعت گردشگری هستند، متأسفانه باید بگوییم در سایه نوعی فقر "مدیریت استراتژیک" ابداً عملکرد قابل قبولی در این زمینه نداشته‌اند و اصلاح این رویه مستلزم تلاش دوچندان است.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon