اتحادیه اروپا: طالبان باید به دنبال کسب مشروعیت داخلی در افغانستان باشد

اتحادیه اروپا: طالبان باید به دنبال کسب مشروعیت داخلی در افغانستان باشد

نماینده ویژه اتحادیه اروپا اعلام کرد که طالبان به دنبال به رسمیت شناخته شدن در سطح بین‌المللی هستند در حالی که کسب مشروعیت داخلی برای آنها باید اولویت داشته باشد.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «توماس نیکلسون» نماینده ویژه اتحادیه اروپا در امور افغانستان اظهارداشت که اتحادیه اروپا در نشست‌های دوحه و اسلو در مورد ایجاد حکومت فراگیر با هیئت طالبان گفت‌وگو کرده بود و این اقدام را به نفع مردم افغانستان دانسته بود.

وی افزود که حکومت افغانستان باید با انتخاب مستقیم افغان‌ها ایجاد شود اما حکومتی که وزرایش در فهرست سیاه سازمان ملل قرار داشته باشد نیز نمی‌تواند با جهان رابطه مناسبی برقرار کند.

نیکلسون گفت که انتخابات در حال حاضر یک روش پذیرفته شده بین المللی است اما اگر با مردم مشورت شود و آنها طرح دیگری را بپذیرند نیز چنین روشی امکانپذیر است.

نماینده ویژه اتحادیه اروپا در افغانستان تصریح کرد که «اگر 75 درصد پشتونها از طالبان حمایت کنند و این رقم به تناسب حضور قومی در افغانستان سنجیده شود، در واقع 15 درصد مردم افغانستان از حکومت طالبان حمایت می‌کنند که به هیچ صورت برای تشکیل یک حکومت فراگیر بسنده نیست.»

وی ادامه داد که تنها راه درست مشورت با مردم لویه جرگه است که باید خود افغانها در این زمینه تصمیم بگیرند. این مسایل به مشروعیت داخلی ارتباط دارد و این انتخاب در برابر طالبان قرار دارد، آنها نباید اشتباهات گذشته را بار دیگر تکرار کنند.

نیکلسون اظهارداشت که «یعنی شما یک برنده قدرت دارید که فکر می‌کند قدرتمندترین طرف است و می تواند بر سیاست کشور مسلط شود که برای یک مدتی خواهد شد؛ اما سپس یک طرف دیگر پیدا می‌شود که سلاح بر می‌دارد و طرفی در قدرت را به چالش می‌کشد؛ بنابراین ایجاد  نظامی که در آن مردم در مورد آینده و انتخاب رهبرشان نقش داشته باشند تنها تضمین برای بقای طالبان یا هر حکومت دیگر در افغانستان در درازمدت است.»

نماینده ویژه اتحادیه اروپا درباره تغییر طالبان به صدای آمریکا گفت: «من باور دارم که طالبان می‌توانند تغییر کنند، آنها با دهه 90 تفاوت دارند». بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها به روی دختران نیز نشانه‌هایی از تغییر طالبان است اما اتحادیه اروپا ساده لوح نیست.

وی افزود که اتحادیه اروپا حکومت طالبان را در افغانستان مشروع نمی‌داند اما تاکید کرد که این مساله به کسب مشروعیت داخلی افغانستان بر می‌گردد.

نیکلسون ادامه داد: «برای من بسیار عجیب است که طالبان بسیار مشتاق برای به رسمیت شناخته شدن در سطح بین‌المللی هستند، طالبان جنبشی است که در دو دهه اخیر علیه مداخله خارجی‌ها جنگیده؛ اما هنوز هم به رسمیت شناختن خود را توسط خارجی‌ها اولویت می‌دهد؛ به نظر من طالبان باید به دنبال کسب مشروعیت داخلی و حمایت افغان‌ها باشد، آنچه که راه واقعی برای کسب مشروعیت بین المللی است.»

نماینده ویژه اتحادیه اروپا تصریح کرد: اتحادیه اروپا با حکومت طالبان بدون به رسمیت شناختن آن در تعامل است و می پذیرد که در حال حاضر حکومت طالبان یک حقیقت در افغانستان است.

وی افزود: تعامل ما با طالبان بر پنج محور رعایت حقوق بشر، ایجاد یک حکومت فراگیر از طریق مذاکرات، دسترسی به کمک های بشردوستانه، فراهم سازی زمینه خروج امن افغان‌هایی که خواستار ترک این کشور هستند و عدم تهدید از خاک افغانستان، استوار است. این ها مسائلی است که آن را مورد قضاوت خواهیم داد.

انتهای پیام/.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon