استاندار لرستان: مشکلات حقوقی فولاد ازنا را به نقطه اول بازگرداند/ برای راه‌اندازی کارخانه عظیم‌خودرو خوش‌بین هستیم


استاندار لرستان: مشکلات حقوقی فولاد ازنا را به نقطه اول بازگرداند/ برای راه‌اندازی کارخانه عظیم‌خودرو خوش‌بین هستیم

گروه استان‌ها- استاندار لرستان با تشریح وضعیت دو طرح بزرگ صنعتی و راکد صنعتی این استان گفت: فولاد ازنا آماده واگذاری شد اما به علت مشکلات حقوقی به نقطه اول بازگشت اما در زمینه راه‌اندازی دوباره کارخانه عظیم‌خودرو خوش‌بین هستم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، فرهاد زیویار شب گذشته در گفت‌وگوی ویژه خبری با صدا و سیمای مرکز لرستان با اشاره به سفر هفته قبل خود به پایتخت و دعوت از بانک‌های خصوصی برای تسهیلات پروژه‌های عمرانی لرستان افزود: هفته قبل پیگیری سد معشوره را داشتیم و این هفته نیز پروژه راه آهن پیگیری شدیم و در این رابطه  با معاون راه آهن و شرکت زیرساخت جلسه‌ای برگزار شد.

زیویار با اشاره به پروژه‌های راکد سدمعشوره و راه آهن در لرستان افزود: این پروژه‌ها را در قالب مصوبه تعریف کردیم، این طرح‌ها در سالیان قبل پیشرفت‌هایی داشته‌ اما چون پیشرفت فیزیکی کندی داشته‌اند در سفر رئیس جمهور به جریان درآمدند اما مصوبات آنها از طریق استان نیز نیاز به پیگیری دارد.

وی با اشاره به راه آهن خرم‌آباد- دورود اندیمشک عنوان کرد: راه آهن جزء زیرساخت‌های اساسی برای توسعه هر استان محسوب می‌شود و لرستان جزء معدود استان‌هایی است که راه آهن آن حدود 80 سال است احداث شده اما مرکز استان از آن بهره نمی‌برند. در اوایل دهه 90 تکمیل و راه‌اندازی راه آهن مطرح اما در مقطعی متوقف شد اما در این دوره جزء مصوبات سفر شد و لازم است پیگیری شود چون برای پروژه‌های راه آهن و سد معشوره حدود 10 هزار میلیارد اعتبار نیاز دارند که باید پیگیری کنیم.

استاندار لرستان با بیان اینکه هر پروژه‌ای وقتی در سفر رئیس جمهور مورد توجه قرار می‌گیرد اعتبارش نیاز به پیگیری دارد و گرنه به سرنوشت طرح‌های معطل دچار می‌شود، بیان کرد: راه آهن لرستان بالغ بر 500 میلیارد نیاز دارد که اگر پیگیری نشود ممکن است اعتبارش در جای دیگر هزینه شود بنابراین باید پیگیر جذب اعتبارات آن باشیم.

وی با اشاره به بحث توسعه فرودگاه و توسعه صنعت جهانگردی و با بیان اینکه فرودگاه از زیرساخت‌های مورد نیاز استان است گفت: فرودگاه لرستان بالغ 90 سال عمر دارد و از استانداردهای لازم برخوردار است اما بخشی از مشکل اکثر پروازها به مشکل ناوگان هوایی برمی‌گردد که از موقعیت مناسبی برخوردار نیست. بخشی از کمبودها بین مراکز استان‌ها سرشکن می‌شود که در سفر وزیر راه گفتند دنبال خرید هواپیما هستیم و قول مساعد دادند که فرودگاه لرستان را در افق 1401 مورد عنایت قرار دهند و امکاناتی می‌دهند.

زیویار با اشاره به پروازهای عتبات عالیات، عنوان کرد: علی‌رغم اینکه در گذشته پرواز به عتبات داشته‌ایم اما اکنون نداریم، در دیداری که با رئیس سازمان هواپیمایی کشوری داشتیم پس از مذاکرات وعده دادند که پرواز عتبات عالیات از این فرودگاه در سال 1401 قطعی است و در این رابطه مردم اطمینان داشته باشند و امیدواریم که بعد از آن سفر حج هم داشته باشیم.

وی با اشاره به صحبت‌های رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در مورد ظرفیت فرودگاه خرم‌آباد، تصریح کرد: بحث حمل و نقل هوایی موضوعی است که رئیس سازمان روی آن تاکید دارد و قرار است حمل و نقل بار هوایی در فرودگاه خرم‌آباد به صورت پایلوت غرب کشور اجرایی شود و در استان نیز تلاش می‌کنیم فرودگاه خرم‌آباد از هر حیث آماده جهت سرویس دهی به مردم باشد.

استاندار لرستان اظهارداشت: رئیس سازمان هواپیمایی کشور گفت، لرستان می‌تواند پایلوت باروری ابرها شود و برای اطفای حریق جنگل‌ها نیز از این مجموعه بهره برد و قرار شد این مهم در دستور کار قرار گیرد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های آبی و اجحاف‌هایی که در گذشته اعمال شده، افزود: در سفر رئیس جمهور به لرستان 21 مصوبه در حوزه آب داشته‌ایم که  اکنون برخی پروژه‌های راکد آبی فعال شده‌اند و 600میلیارد تومان اعتبار مصوبات بخش آب در سفر رئیس جمهور به لرستان بوده که از جمله آنها آبگیری سد کمندان، سد تاج امیر، تکمیل تصفیه خانه‌ها، آبرسانی شبکه‌های آبیاری و ایستگاه‌های پمپاژ است.

زیویار گفت: اعتبار سد معشوره 10 درصد اعتبار دولتی از صد درصد در نظر گرفته شده جذب شده که سال 1401 آغاز شود، این طرح یک مگاپروژه است که 10 هزار میلیارد نیاز دارد که بتواند حدود 700‌ میلیون آب دخیره کند.

وی تصریح کرد: 90 درصد اعتبار مورد نیاز آن هم در مصوبه ابلاغ شده است و قرار است یا با تهاتر نفت یا مصوبه اعتبار بانک‌ها تملک شود که هر دو مسیر را دنبال می‌کنیم.

استاندار لرستان با اشاره به محور ازنا- شازند گفت: یکی از محورهای اساسی سفر رئیس جمهور باند دوم ازنا- شازند بود که 150 میلیارد تومان اعتبار سفر داشت که 100 میلیون تومان اعتبار و 50 میلیون تومان قیر رایگان است اما پیگیری نیاز دارد.

زیویار اظهارداشت: با پیگیری‌های صورت گرفته پس از سفر مبلغ 30 میلیارد تومان از 100 میلیارد اعتبار آن در اختیار شرکت زیرساخت جهت تکمیل قرار گرفت.

وی با اشاره به محور خرم‌آباد به پلدختر، تصریح کرد: این محور جزء راه‌های اصلی کشور است که در سیل خسارت دید این پروژه در چهار فاز تعریف شده است که یک فاز آن تامین اعتبارش مشکل دارد که جلساتی برگزار و بنا داریم برای قرارداد با مدیرعامل بانک ملی جلسه داشته باشیم که کار لازم دارد چون دو بانک اعلام آمادگی کرده‌اند و باید پیگیری شود.

 

استاندار لرستان با اشاره به قطعه دوم آزادراه بروجرد- اراک، گفت: با مدیرعامل شرکت زیرساخت مطرح شد و قرار شد موضوع در دستور کار قرار گرفته و 20 درصد کارهای اولیه‌ آن نیز انجام شده است.

وی همچنین با اشاره به پروژه‌های راکد صنعتی استان با بیان اینکه واحد تولیدی فولاد ازنا و عظیم‌خودرو مشکلات حقوقی دارند گفت: فولاد ازنا آماده واگذاری شد اما به جهت دعواهای حقوقی به همان نقطه اول برگشتیم، بنده نه خوش بین و نه بدبین هستم اما پیگیری می‌کنیم چون نمی‌توان اشخاص حقیقی را وادار کرد اما از ابزارها و امکانات خودمان برای راه‌اندازی آنها استفاده می‌کنیم با همکاری اشخاص، دستگاه قضا و قوه مجریه باید پیگیری کنیم اما عظیم خودرو را می‌توان تاحدودی خوش‌بین بود.

زیویار گفت: باید برادری خود را به مردم ثابت کنیم، آنها برادری خود را در انتخابات و امور مختلف به ما اثبات کرده‌اند ما نیز باید فعالیت جهادی داشته باشیم.

انتهای پیام/641/ن/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon