سرعت‌گیر یا عامل سوانح جاده‌ای در استان کهگیلویه و بویراحمد/ استفاده از فناوری راهکاری منطقی است

سرعت‌گیر یا عامل سوانح جاده‌ای در استان کهگیلویه و بویراحمد/ استفاده از فناوری راهکاری منطقی است

گروه استان‌ها_افزایش روزافزون و قارچ‌گونه نصب سرعت‌گیرهای غیراستاندارد و غیر فنی در سطح شهرهای کهگیلویه و بویراحمد نه تنها سبب نابودی روح و روان شهروندان شده بلکه حتی سبب افزایش ترافیک و تصادفات نیز می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج ، نصب تعداد زیاد سرعت‌‌کاه‌ها در نقاط مختلف استان کهگیلویه و بویراحمد گلایه شهروندان را در پی داشته و بیشتر شهروندان معتقد بوده که بیشتر سرعت‌گیرها اصلأ علائم هشدار دهنده لازم را ندارند و به همین دلیل بیشتر اوقات خسارات زیادی به خودروها وارد می‌کنند.

افزایش روزافزون و قارچ‌گونه نصب سرعت‌گیرهای غیراستاندارد و غیر فنی در سطح شهرهای استان کهگیلویه و بویراحمد نه تنها سبب نابودی روح و روان شهروندان شده بلکه حتی سبب افزایش ترافیک و تصادفات نیز می‌شود.

سرعت‌گیرها بلایِ جانِ وسایل نقلیه است

سرعت‌گیر و سرعت‌کاه چه استاندارد و چه غیراستاندارد باشد در هر صورت بلای جان وسایل نقلیه بوده و خسارات فراوانی را به دنبال دارد و تنها راه حل این معضل فراگیر، افزایش سطح فرهنگ درست رانندگی کردن است.

ضرورت ایجاد و نصب سرعت‌گیرها در معابر عمومی براساس نظرات شورای ترافیک در شهرها مشخص می‌شود و آیتم‌های خاص خود را دارد از جمله در نزدیکی تقاطع‌ها و میادین یا در نزدیکی مدارس و مراکز درمانی نصب می‌شوند اما عدم توجه به ساختار مهندسی این سرعت‌گیرها، مشکلات زیادی برای عموم مردم استان ایجاد می‌کند.

متأسفانه ایجاد سرعت‌گیرهای نامناسب و جدید که عاری از هرگونه رنگ‌آمیزی مشخص بر روی آنها است این روزها معضل بزرگی برای مردم در شهرهای مختلف کهگیلویه و بویراحمد شده و نکته جالبتر این است که نصب این سرعت‌گیرها در شهرهای استان روز به روز بیشتر می‌شوند.

شهرداری‌های استان باید این موضوع را بدانند که در ایام عید نوروز و ورود مسافران نوروزی به شهرهای استان، اولین چیزی که نظر مسافران شهرستانی را به خود جلب می‌کند تعداد سرعت‌گیرها غیراصولی است که از ورودی شهرها آغاز می‌شود.

نصب سرعت‌گیرها روشی کم هزینه برای ساماندهی ترافیک درون شهری 

مدیریت کنترل ترافیک همیشه یکی از دغدغه‌های مسئولان در شورای ترافیک شهرها است که یکی از روش‌های آسان، سریع و کم هزینه، ایجاد سرعت‌گیر و سرعت‌کاه در سطح شهر در قالب ساماندهی شبکه‌های خیابانی است.

البته این در حالی است که راه‌حل‌های کارآمدتری مثل اصلاح حمل و نقل شخصی، ساماندهی حمل بار، استفاده از حمل و نقل عمومی، استفاده از حمل و نقل غیر موتوری، اعمال مقررات و نیز آموزش و فرهنگ‌سازی پیش روی مسئولان شهری است اما بنا به هر دلیل مسئولان شهری برای خلاصی از این موضوع تنها به نصب سرعت‌گیرها اقدام می‌کنند.

با یک حساب سرانگشتی هزینه اجرای یک سرعت‌کاه آسفالتی استاندارد با عرض 12 متر و طول 5 متر، مبلغی معادل یک میلیون و 200 هزار تومان برای شهرداری در هر شهری به بار می‌آورد در صورتی که این هزینه می‌تواند در راه فرهنگ‌سازی صحیح رانندگی کردن در هر جامعه شهری بکار گرفته شود.

وجود سرعت‌گیرها و سرعت‌کاه‌ها در معابر و شهرهای استان مشکلات زیادی از قبیل کم‌کردن سرعت قبل از رسیدن به سرعت‌گیر و شتاب مجدد وسایل نقلیه که منجر به بالا رفتن مصرف سوخت و افزایش آلودگی هوا می‌شود را به دنبال دارد.

علاوه بر آن وجود سرعت‌گیرها موجب آسیب دیدن جلوبندی، سیستم ترمز و کلاچ خودروها در وسایل نقلیه می‌شود، از سوی دیگر سبب ایجاد خطر جدی برای موتور سواران و دوچرخه سواران بخاطر نداشتن تعادل کافی و نیز طولانی‌شدن ترافیک به کوچه‌های اطراف خیابان های دارای سرعت‌گیر می‌شود. 

یکی از شهروندان شهر یاسوج به خبرنگار تسنیم، گفت: در تمام نقاط شهر یاسوج حتی در خیابان‌های خلوت و کم تردد در هر 100 متر یک سرعت‌گیر نصب کردند و روح و روان راننده و مسافر را برهم می‌زند.

وی گفت: در خیابان خلوت وقتی که با سرعت مجاز در حال حرکت هستیم ناگهان با یک سربالایی بزرگی روبرو می‌شویم و ناچاریم ترمز کنیم و اگر شانس داشته باشیم خودروی دیگری از عقب با ما برخورد نکند.

این شهروند یاسوجی گفت: تعداد زیاد سرعت‌گیرها در سطح شهر یاسوج در واقع نشان دهنده فرهنگ غلط رانندگی شهروندان آن شهر است و چنین چیزی برای یاسوج که مرکز یک استان غنی و بافرهنگ اصلأ زیبنده نیست و هر کسی که برای اولین بار به یاسوج سفر کند براحتی متوجه این موضوع می‌شود.

سرعت‌گیرهای متعدد و مرتفع یکی از موضوعاتی بوده که نه تنها سبب افزایش هزینه‌های مالی شهروندان می‌شود بلکه برخی از آنها اصلأ قابل تحمل نبوده و اعصاب و روان مردم را درگیر می‌کند.

نصب سرعت‌گیرها نیازمند کار کارشناسی 

هرچند نصب سرعت‌گیر راهکاری برای کاهش سرعت خودروها و نیز افزایش ضریب ایمنی و تردد در جاده‌ها است اما برخی اوقات استاندارد بودن و جانمایی درست این سرعت‌گیرها نیازمند نگاه کارشناسی و کاری دقیق است.

شهروند گچسارانی در این باره به خبرنگار تسنیم، گفت: خیابان‌های شهر پر از سرعت‌گیرهایی بوده که بیشتر آنها فاقد علائم هشدار دهنده است و چنانکه راننده با آن خیابان آشنایی نداشته باشد و ناگهان به سرعت‌گیر برسد با سکوی پرش بلندی روبرو می‌شود که علاوه بر ناراحتی و دلخوری سرنشینان حتی خسارت زیادی نیز به خودرو وارد می‌کند و جلوبندی خودرو را نابود می‌کند.

وی گفت: وقتی که یک خودرو با سرنشینان به سرعت‌گیر برخورد می‌کند آسیب زیادی به شاسی، بدنه، جلوبندی و فرمان‌پذیری خودرو وارد می‌شود و حتی ممکن است خودرو از کنترل خارج شود.

این شهروند گچسارانی گفت: متأسفانه مسئولان به جای اینکه جاده‌ها را ایمن و استاندارد کنند و بر سرعت‌های غیرمجاز نظارت و توجه کنند فقط با ایجاد سرعت‌گیرها غیراستاندارد و دردسر ساز از وظیفه قانونی‌ خود شانه خالی می‌کنند.

معضل سرعت‌گیرها تنها به داخل شهرهای استان کهگیلویه و بویراحمد ختم نمی‌شود و حتی رانندگان تاکسی‌های برون شهری نیز از وجود سرعت‌گیرهای بسیار زیاد در مسیر جاده‌های برون شهری نیز معترض هستند به طوری که در جاده‌ها سرعت‌گیرها در فاصله کمتر از 50 متر نصب شدند و عبور از این موانع با سرعت زیاد، آسیب‌های جدی به خودرو وارد می‌کند.

وی گفت: در گذشته فقط مقابل مدارس و حاشیه جاده‌ها کاهنده سرعت نصب می‌کردند اما اکنون قضیه کلأ برعکس شده و در مقابل پلیس راه به جای یک سرعت‌گیر تعداد 4 تپه ایجاد کردند.

این راننده برون شهری از جانمایی غلط سرعت‌گیرها در مسیر جاده‌های اصلی گلایه کرده و گفت: در این شرایط بسیار بد اقتصادی خساراتی که بخاطر این سرعت‌گیرها به خودروها وارد می‌شود، مشکلات رانندگان را چند برابر می‌کند.

در کشور ما ایران نیز در 15 سال اخیر استفاده از این نوع کنترل کننده‌ها به سرعت افزایش یافته اما تعداد و کیفیت سرعت‌گیرها و سرعت‌کاه‌ها در شهرهای مختلف استان متفاوت است.

براساس استانداردهای بین المللی سرعت‌گیر یا (BUMP) نوعی سرعت‌گیر از جنس پلاستیک یا لاستیک بوده و ابزاری برای کنترل سرعت وسایل نقلیه است. طبق استانداردهای موجود، ارتفاع بلند ترین نقطه یک سرعت‌گیر باید بین7 تا10 سانتی متر و پهنای آن 30 سانتی متر باشد.

اما از نظر استانداردهای بین المللی سرعتکاه یا (Hump) که از این ابزار با نام سرعت‌گیر ملایم نیز یاد می کنند، اکثرا از جنس آسفالت است و می بایست ارتفاع بلندترین نقطه سرعتکاه بین7 تا10 سانتی متر و پهنای آن بین 3.5 تا 6.7 متر باشد.

اما در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد اندازه سرعت‌گیرها برخلاف استانداردهای آن است و گاه آنقدر بزرگ و پهن هستند که خودروها از روی آن پرش دارند، بدون از آنکه به عواقب وضعیت خودروها اندیشیده شود.

کهگیلویه و بویراحمد سیستم پایش تصویری ندارد

رئیس پلیس راهور کهگیلویه و بویراحمد در گفت‌و‌گو با تسنیم، اظهار داشت: نصب سرعت‌کاه‌ها معمولأ در نقاطی که محل عبور عابرین پیاده باشد و یا نقاط حادثه‌خیز بوده و میزان تصادفات در آن نقطه زیاد باشد نصب می‌شوند.

سرهنگ جابر پیوست افزود: نصب سرعت‌گیرها معمولأ در شورای ترافیک هر شهرستان مصوب شده و سپس شهرداری برای نصب آنها اقدام می‌کند و باید تمامی اصول شهرسازی و معماری در نصب سرعت‌گیرها بکار رود.

وی با بیان اینکه در بیشتر نقاط شهر یاسوج سرعت‌گیرها بدون از هرگونه رنگ‌آمیزی و نصب علائم هشدار دهنده نصب شدند، عنوان کرد: در این زمینه بارها با شهرداری‌های استان مکاتبه کردیم و از آنها خواستیم که در نصب سرعت‌گیرها علائم هشدار دهنده و رنگ‌آمیزی‌ها لحاظ شود اما متأسفانه اقدامی در این زمینه انجام نشده است.

رئیس پلیس راهور کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه نصب سرعت‌گیرها در نقاط مختلف شهرهای استان آخرین راهکار است، تصریح کرد: نصب سرعت‌گیرها در نقاط مختلف شهری فقط به صورت موقتی کاربرد داشته و باید آخرین راهکار ممکن باشد نه اینکه اولین و آخرین راه‌حل باشد.

پیوست با تأکید بر فرهنگ‌سازی در زمینه کاهش تصادفات رانندگی، عنوان کرد: باید فرهنگ سازی را جدی گرفته و مردم پلیس خود باشند تا بتوانیم از میزان تصادفات جلوگیری کنیم.

وی بیان کرد: کهگیلویه و بویراحمد تنها استان کشور بوده که در سطح معابر شهرهایش سیستم پایش تصویری ندارد و مأموران راهور هنوز به صورت سنتی و قدیمی ترافیک درون شهری را کنترل می‌کنند.

پیوست با بیان اینکه سیستم پایش تصویری در کنترل ترافیک درون شهری یک نیاز ضروری است، خاطرنشان کرد: ما نسبت به حل مشکلات ترافیکی درون استان بی‌تفاوت نیستیم و تلاش می‌کنیم که تصادفات را به حداقل برسانیم.

انتهای پیام/544/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon