مقاومت عجیب بدن یک دختر ۲۲ساله در برابر ویروس کرونا


مقاومت عجیب بدن یک دختر 22 ساله در برابر ویروس کرونا

دانشمندان یافته‌اند که وجود یک ژن خاص در انسان می‌تواند فرد را دربرابر ویروس کرونا مقاوم کند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم به نقل از گاردین، "فیبی گرت"؛ دختری 22ساله است که چهار بار در معرض ویروس کرونا قرار گرفته ولی هیچ بار به این ویروس مبتلا نشده است.

در مارس 2021 یک آزمایش چالشی مربوط به Covid-19 برگزار می‌شود. محققان در این چالش، ویروس زنده کوید19 را در بینی شرکت‌کنندگان چکانده و با بستن سوراخ‌های بینی برای چند ساعت، به‌دنبال آلوده کردن عمدی شرکت‌کنندگان بودند، در این آزمایش 34 نفر شرکت کرده‌اند.

فیبی گرت یکی از نفراتی بوده که در این چالش شرکت کرده است.

وی به‌خاطر حرف مادرش در این چالش شرکت کرده است: "مادر من همیشه می‌گوید که خانواده ما هرگز آنفلوآنزا نمی‌گیرند و من فکر کردم که آیا ممکن است چیزی پشت آن باشد."

"فیبی گرت" چندین بار به مدل‌های مختلف در معرض این ویروس قرار گرفته است؛ سواپ گلو، سواپ بینی (لوله‌های نازک نمونه‌گیری کووید). او می‌گوید: بعد از این چالش‌ها "آزمایش خون دادم اما هرگز علائمی نداشتم و هرگز تستم مثبت نشد."

"گرت" تنها شرکت‌کننده این آزمایش چالشی نبود که بدنش در برابر آلوده شدن به Covid-19 مقاومت کرده است. از 34 نفری که در این آزمایش شرکت کرده‌اند، 18 نفر به ویروس کرونا مبتلا نشدند ولی 16 نفر دیگر دچار بیماری کرونا شدند و بدنشان نتوانست در برابر کووید19 مقاومت کند.

بر مبنای این آزمایش این سؤال برای محققان این پروژه شکل گرفت؛ بدن افراد مقاوم در برابر این ویروس چگونه توانسته است در برابر Covid-19 مقاومت کند؟

پروفسور کریستوفر چیو از امپریال کالج لندن که سرپرستی این مطالعه را به‌عهده داشت، گفت: «در مطالعات قبلی خود با سایر ویروس‌ها، ما پاسخ‌های ایمنی اولیه را در بینی دیده‌ایم که با مقاومت در برابر عفونت مرتبط است. این یافته‌ها با هم نشان می‌دهد که بین «ویروس و میزبان»، مبارزه وجود دارد که در شرکت‌کنندگان غیرآلوده ما، منجر به جلوگیری از شیوع عفونت می‌شود.»

پروفسور کریستوفر چیو البته توضیح داده است که برخی از شرکت‌کنندگان دچار برخی علائم خفیف مانند گرفتگی بینی، گلودرد، خستگی یا سردرد شدند، البته ازآن‌جایی که این علائم معمولاً در زندگی روزمره رخ می‌دهند، ممکن است ارتباطی با قرار گرفتن در معرض ویروس نداشته باشند.

چیو خاطرنشان کرده است: «در هر صورت، سطوح ویروس به‌اندازه‌ای بالا نرفت که سطوح قابل تشخیص آنتی‌بادی، سلول‌های T یا عوامل التهابی در خون را که معمولاً با علائم مرتبط هستند، تحریک کند.»

تحقیقات در زمینه این چالش آزمایشگاهی فعلاً به اینجا رسیده است که «ژن‌»های نادری در برخی از افراد وجود دارد که به‌طور کامل از فرد در برابر کووید19 محافظت می‌کند.

چنین مقاومتی برای سایر بیماری‌ها از جمله HIV و مالاریا نیز شناخته شده است. این افراد فاقد گیرنده‌ای هستند که پاتوژن از آن برای ورود به سلول استفاده می‌کند.

یافتن چنین ژن‌هایی می‌تواند به توسعه درمان‌های جدید کووید19 بینجامد؛ همان‌طور که شناسایی نقص‌های گیرنده CCR5 در افراد مقاوم به ایدز منجر به راه‌های درمانی نوین برای آن شده است.

مطالعات دیگر همچنین نشان می‌دهد که می‌توان کووید را در مراحل اولیه عفونت، قبل از اینکه جای پای مناسبی ایجاد کند، از بین برد،
به‌عنوان مثال، در طول موج اول همه‌گیری، دکتر "لئو سوادلینگ" از دانشگاه کالج لندن و همکارانش،گروهی از کارکنان مراقبت‌های بهداشتی را که به‌طور مرتب در معرض بیماران آلوده قرار می‌گرفتند، اما هرگز آزمایش آنها مثبت نشد یا خودشان آنتی‌بادی تولید نکردند تحت نظر گرفتند. آزمایش خون آنها نشان داد که حدود 15 درصدشان دارای سلول‌های T واکنش‌پذیر، در برابر Sars-CoV-2، به‌علاوه سایر نشانگرهای عفونت ویروسی بودند.

انتهای پیام/+

حج و زیارت
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon