راهی غیر از ساخت "سد فینسک" برای تأمین آب سمنان وجود دارد؟
رئیس سازمان محیط زیست گفت: مجوز محیط زیستی برای سد فینسک قبلا داده شده اما معتقدم که راهحلهای دیگری هم وجود دارد که از پیامدها و تنشهای موجود کاسته شود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ سد فینسک یک سد مخزنی سنگریزهای با هسته رُسی است که روی رودخانه سفیدرود از سرشاخههای تجن، در حال ساخت است. هدف از احداث این سد تأمین 7.5 میلیون مترمکعب آب شرب شهرستانهای سمنان، مهدیشهر و سرخه بیان شده است. مطالعات احداث سد فینسک از سال 1386 آغاز شد و تا سال 91 به پایان رسید.
احداث این سد که همواره با مخالفتهای زیادی همراه بوده است, با دستور رئیس دفتر ریاستجمهوری, در نامه شماره 88282 مورخ 1400/08/15 خطاب به وزیر نیرو تا انجام بررسیهای بیشتر توسط کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت نیرو متوقف شده بود. این سد در لایحه بودجه سال 1401 دارای ردیف اختصاصی بودجه شده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در تاریخ چهارم آذرماه سال جاری در بازدید از تالاب میانکاله در رابطه با سد فینسک گفته بود که "سد فینسک را از لحاظ محیط زیستی مورد بازبینی قرار خواهیم داد که اساساً احداث سد به چه منظوری است، اما اگر بنا باشد سدی هم احداث شود حتماً جای آن تغییر پیدا خواهد کرد."
سلاجقه اخیراً و در دیدار با فعالان محیط زیست استان مازنداران نیز مجدداً به پیامدهای ساخت سد فینسک بر حوضه آبریز تجن اشاره کرد و گفت: مجوز محیط زیستی برای سد فینسک قبلا داده شده است اما شخصاً معتقدم که حتما راهحلهای دیگری هم وجود دارد که از پیامدها و تنشهای موجود کاسته شود.
وی افزود: از سد فینسک بازدید داشتم و به مسئولان مربوطه راه حل های دیگری پیشنهاد دادم, با وزیر نیرو هم صحبت کردم و گفتم میتوانیم راهکارهای دیگری داشته باشیم که تنش در پی نداشته باشد.
رئیس سازمان محیط زیست در رابطه با راهکارهای ثانویه توضیح داد: برای مثال اگر جهاد کشاورزی فقط 10 درصد از مصرف آب را کاهش دهد شاید بخشی از مسائل حل شود. به مردم اطمینان میدهیم سازمان حفاظت محیط زیست پیگیری این موضوع است و به هیچ وجه نسبت به آن بیتفاوت نیست.
به گزارش تسنیم, وزارت نیرو نیز پیشتر مخالفت خود را با احداث این سد اعلام کرده است. در تاریخ 26 خردادماه و نامه شماره 1400/100/4935, قاسم تقیزاده خامسی، معاون آب و آبفای وزارت نیرو صراحتاً اعلام میکند که احداث سد مخزنی فینسک بهسبب خسارات مخزن و تنشهای اجتماعی و چالشهای دیگر باید حذف و گزینه جایگزین اجرایی شود.
در مقابل این مخالفتها نمایندگان استان سمنان و فرماندار سمنان احداث سد فینسک را برای احیای صنعت و کشاورزی در این استان ضروری میدانند و معتقدند صرف زمان 10 ساله برای مطالعات پیرامون این سد دلیلی محکم برای احداث آن است.
لازم به ذکر است که سد فینسک در سال 1389 مصوبه زیستمحیطی را از سازمان حفاظت محیط زیست دریافت کرده است اما مطالعاتی که در سالهای اخیر انجام شده است نشان میدهد این مجوز زیستمحیطی که در زمان دولت یازدهم صادر شده است, کارشناسیشده نیست.
انتهای پیام/