انتقاد سازمان ملل از تشدید سرکوبگری در عربستان

انتقاد سازمان ملل از تشدید سرکوبگری در عربستان

سازمان ملل با تاکید بر تشدید سرکوبگری در عربستان از این کشور خواست تا مدافعان حقوق بشری را مورد هدف قرار ندهد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، گزارش نماینده ویژه سازمان ملل متحد در مورد وضعیت مدافعان حقوق بشر در عربستان نشان می‌دهد که  عربستان سعودی یکی از کشورهایی است که مدافعان حقوق بشر را  که در مقابل فساد ایستاده‌اند، تحت تعقیب، بازداشت و شکنجه قرار می دهد.

«ماری لاولور» نماینده ویژه سازمان ملل متحد گزارشی را  در حاشیه چهل و نهمین نشست شورای حقوق بشر که بین 28 فوریه تا 4 آوریل 2022 برگزار شد، منتشر کرد.

این گزارش به وضعیت مدافعان حقوق بشر در عربستان  می پردازد و اهمیت توسعه چارچوب هایی برای حمایت از آنها و ارتقای کارشان را توضیح می‌دهد.

در این گزارش آمده است فساد «نهادهای دموکراتیک را تضعیف می‌کند و به بی‌ثباتی کمک می‌کند» و این «نه تنها یک جرم، بلکه یک عمل غیراخلاقی و خیانت به اعتماد عمومی است».

این گزارش حاکی از آن است که مدافعان حقوق بشر که پرونده‌های فساد را افشا می‌کنند، در معرض نقض‌های شدید حقوق بشری از جمله شکنجه، بازداشت و حتی قتل قرار می‌گیرند.

نماینده ویژه سازمان ملل اعلام کرد که عربستان سعودی یکی از کشورهایی است که مدافعان حقوق بشر را  مورد هدف قرار می‌دهد و این امر در این کشور تشدید شده است.

در این گزارش به پرونده «عیسی النخیفی»  فعال سعودی  اشاره شده که  به دلیل انتقادهایش از حکومت عربستان در فضای مجازی به 6 سال زندان محکوم شد .همچنین دادگاه مخصوص کیفری طی حکمی وی را به مدت 6 سال از نوشتن یا حضور در شبکه های اجتماعی و خروج از کشور پس از آزادی اش  منع کرد.

 

سازمان ملل متحد از دستگیری خودسرانه و شکنجه بسیاری از فعالان سعودی از جمله النخفی ابراز نگرانی کرد.

بر اساس این گزارش  بین سال‌های 2015 تا 2019، 1323  مورد قتل مدافعان حقوق بشر در 64 کشور جهان ثبت شده است و افراد مسئول در بیشتر موارد به دست عدالت سپرده نشده‌اند.

گزارشگر ویژه توصیه هایی ارائه  و بر اهمیت تجلیل از مدافعان حقوق بشری تأکید کرد.

در این توصیه‌ها از کشورها، از جمله عربستان سعودی خواسته شده است که مدافعان حقوق بشری را مورد هدف قرار ندهند .

سازمان اروپایی  سعودی  حقوق بشر تاکید کرد که عربستان سعودی رویکرد سرکوب‌گرانه  در برابر افرادی دارد که فساد در این کشور را فاش می‌کنند.

مقامات سعودی به بازداشت فعالان و مدافعان حقوق بشری ادامه می دهند.در میان افرادی که در عربستان سعودی بازداشت می‌شوند مبلغان دینی، مخالفان سیاسی، فعالان حقوقی و نمایندگان جنبش‌های زنان دیده می‌شوند. سعودی‌ها حتی شهروندان اردنی و فلسطینی را به بهانه حمایت از مقاومت فلسطین و در رأس آنها جنبش حماس بازداشت می‌کنند.

نهادهای حقوق بشر اعلام کرده‌اند که از زمان قدرت گرفتن بن سلمان در عربستان سعودی، اوضاع حقوق بشر در این کشور به شدت وخیم شده و این مسأله سؤالاتی را در خصوص چرایی افزایش اقدامات امنیتی در عربستان همزمان با قدرت گرفتن بن سلمان به وجود آورده است.

سازمان بین‌المللی «فریدوم» وضعیت دموکراسی در کشورهای سراسر جهان را بر اساس 25 شاخص مورد بررسی قرار داده که در میان کشورهای عربی عربستان سعودی در سایه سیاست‌های سرکوبگرانه رژیم آل سعود و عدم وجود یک نظام دموکراتیک در آن، وضعیت مطلوبی از نظر آزادی بیان و دموکراسی ندارد.

از جمله سایر روش‌های سرکوب آزادی بیان در عربستان اعمال محدودیت در اخذ گذرنامه و یا لغو آنها برای کنترل رفت و آمد شهروندان به خارج از کشور، هک تلفن همراه با استفاده از نرم افزارهای جاسوسی و تهدید اعضای خانواده فعالان اجتماعی مقیم خارج کشور می باشد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon
طبیعت