عدم برندسازی کام کندوداران چهارمحال و بختیاری را تلخ کرده است/ فروش عسل به نام استان‌های دیگر

عدم برندسازی کام کندوداران چهارمحال و بختیاری را تلخ کرده است/ فروش عسل به نام استان‌های دیگر

گروه استان‌ها - در شرایطی که شرایط تولید عسل با کیفیت در استان چهارمحال و بختیاری فراهم است اما به گفته کارشناسان عدم برندسازی و استانداردسازی باعث شده تا محصول با کیفیت استان به نام سایر مناطق ایران فروخته شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، متاسفانه در سال‌های اخیر و همراه با کاهش تعداد مشاغل در سطح کشور، مسئولان برای کاهش فشارها با تبلیغات و راهنمایی افراد جویای کار به سمت شغل زنبورداری، این کار سخت را یک راه سریع و آسان برای به ثروت رسیدن، معرفی کردند.

در حالی که شغل زنبورداری راه صدساله را یک شبه پیمودن نیست و خشکسالی‌، رها شدگی صنف زنبوردارن، مشکلات بیمه آن‌ها، تک محصول بودن زنبورداری در کشور، نبود بازار فروش مطمئن، عدم آگاهی در رابطه با این شغل، نژاد نامناسب زنبور در ایران، کندوهای غیر استاندارد، وجود عسل‌های تقلبی و ارزان قیمت، ضعف بخش آموزش و … همگی موجب شدند تا قشر زحمت کش زنبوردار، هرگز روی خوش رفاه، آرامش و امنیت شغلی را نبیند.

به دلیل ارتفاع خوب و مراتع خصوصاً دارویی استان چهارمحال و بختیاری، کیفیت عسل در این استان بالا است و می‌توان گفت اگر کسی با آموزش لازم، بینش و پیش آگاهی پا به این عرصه بگذارد می‌تواند موفق باشد، هر چند در کنار سرمایه گذاری باید متحمل ضرر و زیان این شغل بود.

فروش عسل استان به نام استان‌های دیگر به دلیل عدم برندسازی

محسن اویسی، مدیرعامل اتحادیه زنبورداران چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد، اظهار داشت: زنبورداران به دلایل متعددی از جمله کمبود بارش‌ها، چرای بی‌رویه دام در مراتع، عدم برندسازی، عدم رعایت قانون کوچ، استقرار زنبورداران مهاجر، مشکلات و نارسایی بیمه زنبورداران و زنبوران عسل، ورود افراد فاقد آموزش به عرصه زنبورداری، دچار خسارات جدی شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: کیفیت عسل استان چهارمحال و بختیاری مطلوب است اما عدم برندسازی در این زمینه موجب شده است که عسل کوهرنگ به نام استان‌های دیگر فروخته شود.

مدیرعامل اتحادیه زنبورداران چهارمحال و بختیاری با پیشنهاد آموزش علمی و تخصصی در رشته زنبور عسل در دانشگاه علمی کاربردی استان، گفت: اگر جوانان به دنبال ورود به زنبورداری هستند باید علم آن را داشته باشند، امید است این حرفه به صورت رشته در در دانشگاه علمی کاربردی استان به علاقمندان آموزش داده شود.

اویسی با اشاره به اینکه زنبورداری در استان چهارمحال و بختیاری می‌تواند رشد کند، افزود: اگر کاری با علم و آموزش از جمله زنبورداری صورت گیرد خصوصاً در استان چهارمحال و بختیاری می‌تواند در کشور و دنیا به خوبی شناخته شود چرا که استان دارای شرایط اقلیمی خاص و  پوشش گیاهی متنوع است.

باید قاطعانه جلوی فروش داروهای تقلبی توسط برخی فروشگاه‌داران عسل را گرفت

وی با اشاره به فروش داروهای تقلبی به زنبورداران، خاطرنشان کرد: باید قاطعانه جلوی فروش داروهای تقلبی خارج از چرخه داروخانه‌‌های دامپزشکی را گرفت، گاهی افراد دارای فروشگاه عسل داروهای تقلبی می‌فروشند که این معضل است و باید جلوی این افراد را گرفت.

مدیرعامل اتحادیه زنبورداران چهارمحال و بختیاری با گلایه از مسئولان به دلیل عدم حمایت از زنبورداران، گفت: هیچ وامی به زنبورداران تعلق نگرفته است و اینکه می‌گویند تسهیلات دادیم واقعی نیست، هر زمان زنبورداران برای وام اقدام کردند به آن‌ها از عدم تخصیص اعتبار در این خصوص گفتند، به برخی هم به ظاهر وام دادند در حالی که زنبوردار نبودند.

اویسی در پایان خاطرنشان کرد: استاندارد سازی و برندسازی، خروج از تک محصولی و ترویج تولید انبوه فراورده‌های زنبورداری از جمله ژل رویال، تولید ملکه‌های اصلاح شده و پر محصول، مبارزه با بیماری‌ها و آفت‌های زنبور عسل از مهمترین خواسته‌های زنبورداران استان است که انتظار می‌رود مسئولان مربوطه در این جهت پیگیری‌های لازم را داشته باشند.

تولید 4870 تن عسل در استان در سال جاری

حسن رحمانی، مدیر امور طیور و زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد، اظهار داشت: علیرغم خشکسالی‌ها، تولید عسل استان چهارمحال و بختیاری در سال جاری نسبت به سال گذشته بهتر بوده است، همچنین با توجه به وضعیت پوشش گیاهی و تنوع مراتع و جنگل‌ها، عسل استان بسیار با کیفیت و یک محصول سالم و بعنوان یک غذا دارو مطرح است.

وی با اشاره به میزان تولید عسل استان چهارمحال و بختیاری در سال 1400، تصریح کرد: در سال جاری تعداد افراد شاغل در زنبورداری 4 هزار و 500 نفر بوده و 350 هزار کلنی  و 4 هزار و 870 تن تولید عسل در استان چهارمحال و بختیاری صورت گرفته است.

مدیر امور طیور و زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به مشکلات زنبورداران، گفت: عدم استاندارد سازی و برند سازی عسل، وجود عسل‌های تقلبی در بازار  از مشکلات اصلی زنبورداران استان است که استاندارد سازی تولیدات زنبور عسل باید به صورت ملی اتفاق بیفتد.

به دلیل تنوع مراتع، استان چهارمحال و بختیاری عسل با کیفیتی دارد

رحمانی با اشاره به تنوع گیاهان استان خصوصا گیاهان دارویی، خاطرنشان کرد: این تنوع گیاهی، عسل استان چهارمحال و بختیاری را با کیفیت کرده است، عسل استان به کشورهای حوزه خلیج فارس و استان‌های دیگر از جمله تهران، اصفهان و خوزستان صادر می‌شود.

وی بیان داشت: طبق برنامه ریزی‌ها  افزایش کمی و کیفی تولیدات زنبورعسل مدنظر قرار گرفته تا بتوان زنبورداری استان را توسعه داد، آموزش‌های زیادی در زمینه محصولات جانبی زنبور اعم از تولید زهر، ژل رویال و ... به صورت برگزاری دوره‌های آموزشی حضوری و غیرحضوری، همایش‌ها و ... با همکاری مدیریت ترویج و اتحادیه زنبورداران استان صورت گرفته است و در حال حاضر در سطح تمامی شهرستان‌های استان آموزش انجام می‌شود.

رحمانی  با تاکید بر اخذ مجوز کوچ و استقرار زنبورداران، خاطرنشان کرد: زنبورداران در خصوص کوچ و استقرار، مجوز و گواهی‌های بهداشتی لازم را از شهرستان‌ها اخذ کنند‌.

انتهای پیام/7540/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon