تداوم سرقت نفت سوریه از سوی اشغالگران آمریکایی

تداوم سرقت نفت سوریه از سوی اشغالگران آمریکایی

منابع سوری به تداوم سرقت نفت این کشور از سوی اشغالگران آمریکایی به ویژه با توجه به افزایش قیمت نفت اشاره کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) به نقل از منابع محلی گزارش داد که نیروهای امریکایی محموله‌ جدیدی از نفت سرقتی سوریه را شامل 24 تانکر از منطقه «جزیره»  و از طریق مرز غیرقانونی «الولید» به شمال عراق منتقل کردند.

سانا گزارش داد که خودروهای زرهی آمریکا این تانکرها را برای رسیدن به شمال عراق همراهی کردند.

خبرگزاری سانا بارها از سرقت نفت سوریه توسط نیروهای نظامی امریکا و انتقال آن به شمال عراق خبر داده است.

این خبرگزاری اواخر سال گذشته میلادی گزارش داده بود که ارتش امریکا یک کاروان شامل 90 تانکر نفت را از سوریه به سمت عراق قاچاق کرده است.

پیشتر نیز در بهمن امسال خبرگزاری سوریه به نقل از منابع محلی در منطقه «الیعربیه» در نزدیک شهر الحسکه در شمال شرقی این کشور گزارش داده بود که نیروهای اشغالگر آمریکایی 130 تانکر حامل نفت خام را که با همکاری شبه نظامیان «قسد» از چاه‌های نفت سوریه سرقت کرده بودند، به شمال عراق منتقل کردند.

یشتر «بثینه شعبان» مشاور ویژه رییس جمهوری سوریه گفته بود که هدف آمریکا از حضور در سوریه حمایت از تروریسم و همچنین سرقت منابع مردم این کشور است.

با شکست گروه تروریستی «داعش» به عنوان بازوی نظامی آمریکا در سوریه در آذر ماه سال 1396، نیروهای آمریکایی مستقیما جایگزین این گروهک شدند و دقیقا از همان زمان نیز به جای داعش شروع به استخراج و سرقت نفت سوریه کردند.

مناطق تحت اشغال نیروهای آمریکایی و شبه نظامیان موسوم به «نیروهای دمکراتیک سوریه» (قسد) تحت حمایت آن‌ها در الحسکه و دیگر مناطق شمالی سوریه، همواره شاهد اعتراضات شهروندان سوری به حضور اقدامات تروریستی اشغالگران و شبه نظامیان علیه ساکنان این مناطق است.

دولت سوریه بارها تاکید کرده است که این شبه نظامیان و آمریکایی‌ها در شرق و شمال شرق سوریه هدفی جز غارت نفت ندارند و حضور آنان غیر قانونی است.

سرقت نفت سوریه توسط نیروهای اشغالگر آمریکایی در حالی شدت یافته است که در پی تحولات اخیر روسیه و اوکراین و اعمال تحریم‌های گسترده علیه مسکو به عنوان صادر کننده عمده نفت و انرژی در جهان، بازار جهانی نفت تحت تاثیر قرار گرفته است و بهای نفت در بازارهای جهانی به علت امتناع خرید نفت از روسیه افزایش یافته است.

تحرک آمریکا درباره معاف کردن مناطق خارج از کنترل دمشق از تحریم‌های قانون «سزار»

الشرق الاوسط گزارش داد: دولت امریکا در حال تنظیم نهایی تصمیم مهمی درباره معافیت شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران خارجی از تحریم‌های امریکا و قانون سزار در مناطق خارج از کنترل حکومت سوریه است.

این تصمیم امریکا به مناطق تحت کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) در شمال شرق سوریه که مورد حمایت واشنگتن هستند و نیز مناطق تحت کنترل نیروهای «درع الفرات» که وابسته به ترکیه هستند مربوط می‌شود.

بر اساس این گزارش، امریکا البته حاضر نشده که منطقه تحت پوشش عملیات «شاخه زیتون» ترکیه در عفرین با اکثریت کُرد و منطقه ادلب در شمال غرب سوریه را به علت وجود  تحریر الشام که شورای امنیت آن را گروهی تروریستی می‌داند مشمول این معافیت‌ها کند.

الشرق الاوسط گزارش داد: این معافیت‌ها چیزی جدا از استثناهای مربوط به کمک‌های انسان‌دوستانه و مبارزه با کرونا و معافیت خط لوله گاز مصر به لبنان از طریق اردن و سوریه است و به طور خاص به سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های بازرگانان در توسعه زیرساخت‌های این مناطق مربوط می‌شود.

موضوع این معافیت‌ها در مذاکراتی که «اتان گلدریچ»، نماینده ویژه امریکا در امور سوریه، با نمایندگان کشورهای عربی و غرب و ترکیه در اوایل ماه جاری میلادی در واشنگتن انجام داد، مطرح بوده است. همچنین گلدریچ در سفر خود به همراه ، مسئول پرونده سوریه در شورای امنیت ملی امریکا، به مناطق تحت کنترل قسد و نیز ترکیه و کردستان عراق انجام داده هماهنگی‌ها در این باره را در دستور کار داشته است.

امریکا می‌کوشد که با اعطای این معافیت‌ها وضعیت اقتصادی مناطق تحت کنترل متحدانش در سوریه را بهبود بخشد و همزمان برگه فشار تازه‌ای علیه روسیه و سوریه فراهم کند.

در این میان، ترکیه نارضایتی خود را از این تصمیم ابراز کرده، چون هم مناطق تحت پوشش عملیات « شاخه زیتون» را شامل نمی‌شود و هم کردهایی از آن برخوردار می‌شوند که ترکیه آنها را گروه تروریستی به شمار می‌آورد. ترکیه بارها از تلاش غرب برای مشروعیت بخشیدن به گروه‌های مسلح کُرد در سوریه انتقاد کرده است.

کشورهای عربی نیز این اقدام امریکا را گامی در تثبیت تجزیه سوریه دانسته است.

الشرق الاوسط گزارش داد: سوریه در حال حاضر به سه منطقه نفوذ تقسیم شده است: مناطق تحت کنترل دولت مرکزی که شامل 65 درصد خاک سوریه می‌شود، مناطق تحت کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) با حمایت امریکا که 23 درصد خاک سوریه را در بر می‌گیرد، و مناطق تحت کنترل گروه‌های مسلح مخالف که بخشی از آنها وابسته به ترکیه هستند.

منطقه شرق فرات که در کنترل نیروهای قسد است، حدود 90 درصد نفت و نیمی از گاز سوریه را در اختیار دارد و هم‌اکنون حدود 80 هزار بشکه نفت تولید می‌کند.

در سال 2020، امریکا به یک شرکت امریکایی به نام«دلتا کرسنت انرژی»  معافیت‌هایی برای سرمایه‌گذاری جهت استخراج نفت در منطقه شرق فرات را داد، اما دولت بایدن حاضر به تمدید این معافیت نشد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان